Cele mai folosite formule de încheiere pentru emailuri

Într-o vreme demult apusă, când începusem să folosesc mai intens emailul, foloseam ca formulă standard de încheiere a unui email „Cu stimă” oricând era vorba de un email cu o tentă oarecum oficială.

Apropo, poate că problema nu sunt emailurile, ci calculatorul de pe care le trimiți, de aceea îți recomand laptopuri noi, la cele mai bune prețuri.

formule de incheiere emailuri

Între timp am renunțat să mai folosesc o formulă standard de încheiere a unui email și să închei emailul cu ceva personalizat, în funcție de persoana căreia îi trimit emailul sau de conținutul emailului. Dacă e o rugăminte închei cu Mulțumesc, dacă e ceva oficial mai strecor un Cu stimă, mai ales la primul email trimis, dar regula este să adaptez mereu formula de încheiere în funcție de destinatar și de emailul trimis.

Totuși, cred că e o mare diferență între emailurile trimise către prieteni sau cunoștințe și emailurile trimise unor persoane necunoscute. De aceea, și formulelel de încheiere se împart în viziunea mea în două categorii: cele pentru prieteni și cele oficiale.

Mai jos sunt câteva formule de încheiere pe care le-am văzut și eu folosite frecvent în emailurile primite.

Formule de încheiere pentru emailurile oficiale:

 • Cu stimă,
 • Cu respect,
 • Toate cele bune,
 • Vă mulțumesc,
 • Cu deosebită considerație,
 • Numai bine,

Formule de încheiere pentru emailurile către prieteni:

 • Mersi,
 • O zi bună,
 • O zi/săptămână ușoară în continuare,
 • Gânduri bune,

Oricum ar fi, eu niciodată nu închei emailurile cu Pupici, xoxo sau alte dulcegării, cred că locul lor nu e la finalul unui email ci într-un cadru mai intim.

Voi mai folosiți și alte formule de încheiere pentru emailuri? Dacă nu, cum procedați?

Recomand eMAG pentru cumpărături online.

18 Comentarii

 1. Ce ai enumerat mai sus folosesc și eu în mod frecvent. Dar cel mai mult m-a surprins ce am primit eu, în urmă cu nu mult timp de la o HR-istă la primul email pe care mi l-a scris (un reply la al meu)

  Bucurii!

  Cu stima,
  ___

  E, de asta ce mai zici? :))

  (5)
 2. Folosesc „Sa ne auzim cu bine” sau o urare legata de calatorii, daca vorbesc cu bloggeri din turism. Mersi cu cei de la munca, apropiati de varsta mea. Uneori, Multumesc anticipat – daca e o rugaminte. Si daca este ceva oficial, ma semnez si cu numele, si cu prenumele.

  (1)
  1. Raluca, doamna primește comentariile pe email pentru că s-a abonat și răspunde crezând că eu îi trimit ei emailuri. Ea nu dă reply-uri, crede că îi trimit eu emailuri ei din senin.

   (0)
 3. Cu siguranta formula de incheiere are legatura cu calculatorul de pe care trimiti. Imi plac mult aceste mici trucuri de marketing, asa mult ca nu prea mai imi vine sa continui cu cititul articolului.

  (0)
 4. Cosider ca:
  1. E bine sa folosesti INTOTDEAUNA o formula de incheiere,urmata de o semnatura,desi email-urile astea circula prin eter,stiu ele isele de unde si catre cine pleaca … Dar eu sunt de moda veche.
  2. E bine deasemenea sa ai cu tine niste instrumente- enumerate in ordinea:
  – ortografia si punctuatia (cam desuete in prezent),
  – imaginatia si orientarea ( deoarece e frumos ,adecvat si elevat sa nu
  folosesti ca o moara stricata mereu aceleasi si aceleasi formule de inche-
  iere, ci sa le personalizezi),
  – bunul simt,conciziunea…poate mai sunt si altele ,de care nu-mi dau seama acum….
  3. DAR CEL MAI FRUMOS SI MAI BUN LUCRU ESTE SA RASPUNZI DE INDATA LA APROAPE TOATE EMAIL-URILE COLABORATORILOR SAU PARTENERILOR DE AFACERI (asta pentru fluenta lucrului cu ei sau numai din respect si buna educatie – caci e placut sa stii ca ai fost receptionat)
  Pentru 2015 si urmatorii, Sanatate,ani si bani !
  Mihaela Mirela Gutu

  (3)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *