Cum se face social media în Bacău

Dacă aveți tangență cu internetul și social media probabil că ați fost sau ați auzit de conferințe, traininguri, workshop-uri despre cum să folosim mijloacele de promovare online cât mai eficient, cum să avem grijă de reputația brandului nostru pe internet și alte discuții sofisticate pe tema asta.

Totuși, dacă ieșiți puțin din mediul ăsta și vă uitați la cum folosesc de fapt companiile mici și mijlocii social media pentru promovarea lor, veți avea surpriza să constatați că mai e mult până acolo, încă mai avem de făcut educația de bază. Nu vorbesc de optimizarea mesajelor postate pe Facebook pentru a crește vizibiltatea brandului, ci de lucruri simple, cum ar fi faptul că pe Facebook o firmă trebuie să își facă pagină, nu cont personal, sau că un cont personal de Facebook poate fi convertit în pagină.

De ce? Pentru că problemele reale sunt mult mai simple, cum ar fi faptul că de social media se ocupa un babalău angajat la firmă care a plecat și își vrea înapoi adresa personală de email pe care a folosit-o pentru contul personal creat în numele brandului. Social media dusă la extrem, cum ar veni.

Noi știm că era mai simplu să convertești contul personal în pagină și să adaugi un alt administrator pentru a nu pierde toți prietenii/fanii Subway strânși în timp, ei nu știu asta. Nu mai zic de limbajul folosit, care ilustrează clar cât de bine știe brandul să comunice pe internet.

În concluzie, când vine vorba de social media multe branduri vor să folosească rețelele sociale pentru a interacționa cu publicul lor, doar că nu știu cum să procedeze.

Recomand eMAG pentru cumpărături online.

4 Comentarii

  1. Chiar imi placea Subway 🙂 Nu-i saptamana sa nu ma cert cu „socialisti” media care-mi pun pe wall reclame la pagini web cu 9 euro si alte reziduuri. I-am spus unuia sa-si impuste in burta tipul care-i face promovare social media si s-a suparat si a incheiat discutia. Pacat. Aveam o multime de epitete si indemnuri care au ramas nefolosite :-S

    (0)
    1. Eh, doar pentru că babalăul care se ocupa și de social media pe lângă servitul la mese și datul cu mopul a fost concediat nu înseamnă că nu trebuie să îți placă în continuare Subway, par oameni profesioniști, buni în ceea ce fac.

      (0)

Știu că abia aștepti să îmi spui că nu am dreptate: