fbpx

Turist în România în 2011, o ruşine?

Anul ăsta ne-am propus să combinăm muntele şi marea într-o vacanţă în…atenţie mare, România. Am întrebat pe Twitter şi Facebook de recomandări pentru cazare, locuri inedite de vizitat. Stupoare, cele mai multe mesaje primite au fost de genul “Nu te du în România, alege Grecia, Bulgaria, Turcia…”.

brasov

Cred că ştiu şi eu cum arată România turistică, ce calităţi şi defecte are. În 2009 am făcut un traseu prin toată ţara în concediu, vreo 2500 de kilometrii, şi ne-am distrat de minune, iar suma cheltuită nu a fost foarte mare. Recunosc că pe litoralul nostru nu am mai ajuns din 2006, dar nu cred că e chiar aşa de urât, mai ales că noi nu căutăm distracţie, ci doar plajă, mare, soare şi linişte. Eventual fără alge.

Ce vreau să spun este că am remarcat o îmbunătăţire a turismului românesc în ultimii ani, dar lumea în continuare critică, fără ca măcar să cunoască ce zone frumoase avem prin ţară care merită să fie vizitate.

Voi vedea anul ăsta cum e pe litoral, dar totuşi, a ajuns să ne fie ruşine cu ţara noastră, să facem orice pentru a ne cheltui banii de concediu în alte locaţii, doar ca să spunem că am fost în concediu pe afară? Nu zic să fim patrioţi, dar totuşi, nimeni nu mai vrea să îşi facă concediul aici? Acum 2 săptămâni în Timişoara şi Braşov am întâlnit o mulţime de nemţi, englezi şi alte naţii care vizitau oraşul. Ăia de ce au venit la noi?

A da, voi pe unde plecaţi în concediu?

P.S: plecăm la mare câteva zile la 2 Mai, dar după aceea vrem şi munte, dacă aveţi ceva recomandări pentru o pensiune liniştită la munte într-o zonă frumoasă lăsaţi un comentariu.

Recomandă

12 Comentarii

  1. Marius, tu ştii prea bine că eu mă “zgudur” tare când aud cuvinte urâte la adresa României şi a Iaşului. Adică, nu degeaba am ales să fac PR în turism. Avem o ţară frumoasă, cu bune şi rele. Nu neg că unele unităţi de cazare mai au de învăţat, însă sunt şi multe care oferă servicii extrem de bune. De aceea fac în continuare tot posibilul să suţin pe orice cale turismul românesc.

    O pensiune la munte pe care o recomand din toată inima este Pensiunea Lostriţa din Neamţ. Am fost acolo de 2 ori, o dată cu Etienne şi o dată cu câţiva prieteni din OdO, şi de fiecare dată a fost memorabil.

    Au două site-uri: http://www.laculbicaz.ro şi http://www.pensiunebicaz.ro. Dacă te interesează, dă-mi un semn ca să îţi dau mai multe ponturi 🙂

  2. E ciudat ca multi romani cunosc mai multe despre tari straine decat despre Romania. Ca au calatorit mai mult in afara, dar nu au facut prea multe trasee in tara. Si, totusi, isi permit sa arunce doar cu noroi.
    Nu sunt toate bune, dar nici doar negre. Multe sunt verzi! 🙂

    Eu am lucrat, candva, intr-un loc care mi-a scos peri albi. Dar, am fost fericita ca, in sapte luni, am vazut vreo 14 orase. Am avut ocazia sa vad, macar din treacat, o parte dintre minunatiile care ne inconjoara.

  3. la praid am fost si eu prin toamna. nu pot spune ca regret, dar nici ca m-a dat pe spate. vara aceasta vizitez maramuresul pentru a doua ora. mi se pare senzationala zona.

  4. Cred ca toate natiile au un pic rusinea/plictiseala asta de propria tara. Belgienii pleaca tot timpul in Franta/Spania/Turcia, etc Nemtii sunt la fel tot timpul, sa nu mai vorbim de toate tarile nordice. Banuiesc ca este doar nevoia de schimbare… Belgienii, pentru ca ii cunosc bine, locuiesc aici de 20 de ani au expresia asta “L’herbe est toujours plus verte dans la cour du voisin” adica e intotdeauna mai verde la vecinu… Asta e natura umana, nu un specific roman 😉

    • Mi se pare normal să vizitezi şi alte locuri, dar inainte de a spune ca te duci in alta tara pentru ca a ta e nasoala ar trebui sa iti cunosti tara pe indelete, nu?

  5. Mergi in Apuseni si-o sa vezi o multime de chestii interesante..pesteri, cascade, ghetari si multe altele. Tocmai ce m-am intors aseara. Am stat la o pensiune mai mult decat ok, cu toate facilitatile, exceptand internetul pe care il tot cauti tu. Prin spatele casei curgea Ariesul. O noapte acolo te ajunge 60-70 lei, in functie de cat stai. Asadar…surprinzator de ieftin. Vara viitoare planuiesc doua saptamani in aceeasi locatie.
    Am fost si in Fagaras. Am gasit o pensiune pe Transfagarasan, in jud. Arges, la 3 km de cetatea Poienari-a lui Tepes-si 7 km de barajul Vidraru. Absolut superb. Argesul curgea prin gradina vile, conditiile sunt de nota 10+. Nu lipseste decat acelasi internet. Pret-50-60 lei/noapte, in functie de cat stai.
    Daca te intereseaaza si vrei mai multe detalii, poze etc. ai adresa de mail. Vacanta placuta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *