fbpx

Lista cu aplicații, site-uri și servicii utile pentru părinții și copiii blocați în casă

Zilele astea vom sta tot mai mult prin casă, și cu ocazia asta vă recomand să reduceți la minim consumul de rețele sociale și site-uri cu știri false, ce generează panică. Urmăriți 2-3 ori pe zi site-urile de știri curate și sursele oficiale de informații despre coronavirus, nu toți neavizații ce își dau cu părerea pe internet. De exemplu Ministerul de Interne, Guvernul României, Profit.ro, Pressone, Digi24.

În plus, dacă stați la casă și nu la bloc puteți să ieșiți afară, să vă plimbați prin curte, ideea nu e neapărat de a sta închiși, ci de a reduce la minim contactul cu alte persoane. Și dacă tot stăm în casă și căutăm surse de informare, educare, divertisment și alte metode pentru a trece timpul mai ușor, am făcut o listă cu recomandări de aplicații online, site-uri, servicii gratuite pe care le putem folosi în perioada asta.

Site-uri și aplicații utile pentru copii, educație, școală

  1. Dacă aveți profesori și învățători deschiși la minte pentru copiii voștri le puteți recomanda Google Classroom și Google Hangouts, sau Google Suite for Education, dacă școala lor e dispusă să se înregistreze pentru a oferi accesul la clase online.
  2. Google Classroom e ok pentru că se pot crea mai multe clase virtuale, la fiecare clasase se pot adăuga mai mulți profesori, iar elevilor li se oferă un cod pentru a avea acces în clasa virtuală. Aici se pot da teme, quizzuri, întrebări, se pot încărca fișiere etc. Elevii au nevoie de o adresă de Gmail ca să se conecteze, după ce primesc invitația.
  3. Google Hangouts – Video chat în browser, pana la 10 persoane comectate cu video e gratuit, dar pot asculta mai mulți discuțiile, dacă doar unul intră cu video. Trebuie sa aibă toți utilizatorii adresa de Gmail.
  4. Zoom.us – videochat în browser fără limită de utilizatori conectați simultan pe video, dar cu limită de 40 de minute per sesiune, pentru pachetele gratuite. E util și pentru școli, dar și pentru firme mici și mijlocii sau freelanceri, am făcut o listă cu mai multe aplicații online utile pentru a lucra de acasă aici.
  5. Curs gratuit Live Online de magie pentru copii cu Augustin Magicianul.
  6. Opera Comică pentru copii transmite live pe Facebook spectacole pentru copii, ieri au transmis Cenușăreasa.
  7. Puteți folosi Duolingo pentru a învăța o limbă nouă, au și pachete gratuite pentru noțiuni de bază.
  8. DigitalEdu.ro are peste 400 de idei de teme pentru activitatea independentă a elevilor, de rezolvat individual sau în colaborare.
  9. Distance learning solutions
  10. Padlet – Make beautiful boards, documents, and webpages that are easy to read and fun to contribute to.
  11. Educational tools – tech against coronavirus
  12. Digitaliada – profesorii și elevii din România pot folosi gratuit resursele educaționale de pe platforma Învățare și testare online. Elevii pot accesa de acasă 84 de lecții de matematică și pot rezolva peste 1000 de exerciții de matematică pentru clasele V-VIII. Profesorii de orice materie pot da teme, pot crea teste și verifica în timp real rezultatele și activitățile elevilor. Părinții pot vedea în timp real activitatea desfășurată de copii pe platformă. În plus, Platforma conține peste 200 de probleme demonstrate în aplicația GeoGebra pentru clasele V-VIII, pe care elevii le pot lucra pe echipamentele proprii.
  13. Scratch îi ajută pe copii să creeze prin limbaj de programare propriile povești interactive, jocuri și animații. Cei mici învață bazele programării și își dezvoltă gândirea creativă.
  14. MathPDR, o colecție online de lecții de matematică (în limba română), poate fi un ajutor de nădejde în aprofundarea cunoștințelor predate la orele de curs. Puteți accesa lecții video pentru clasele 1-4, 5-8, 9-12, pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat sau olimpiade și concursuri. Găsiți aici și culegeri online de matematică.
  15. NASA Kids’ Club
  16. Twinkl.ro – materiale didactice din toate domeniile și pentru toate vârstele, utile atât acasă cât și la școală. Prima lună e gratuită.
  17. Emisiunea Teleșcoala pe TVR2. De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare: 9:00-10:00 ore de română şi matematică, clasa a VIII-a. Pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, după următorul program: două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie. Cursurile se vor găsi atât pe canalul Youtube al TVR, online pe TVR+, cât şi pe site-ul www.tvr.ro.
  18. Teatrul Țăndărică va transmite online, pe pagina de Facebook, spectacolele pentru copii. Mâine, 17 martie, la 10.00,  vor transmite „Copacul cu jucării”. Programul pe toată săptămâna.
  19.  Flipsnack  oferă gratuit tuturor profesorilor (și elevilor acestora) pe o perioada de 6 luni Pachetul pentru Educatie Classroom. Flipsnack este una dintre cele mai cunoscute platforme internationale in care poti sa iti creezi o revista, un catalog digital, un ebook etc.

Site-uri și aplicații utile pentru adulți

  1. Filarmonica din Berlin oferă acces gratuit la toate concertele lor live timp de 30 de zile, până pe 31 martie, pe platforma digitală. Au și aplicații pentru smartphone, plus streaming pe televizor.
  2. Isle of Calm – este un playlist pe Spotify cu muzică relaxantă, numai bună când toți cei din jurul tău o iau razna.
  3. agoodmovietowatch.com – dacă ești genul serial watcher și ai văzut toate serialele existente pe Netflix și toate filmele din cinema, o să ai probleme la găsit un film nou de urmărit. Site-ul ăsta îți recomandă filme pe care nu le știai.
  4. Coursera – cursuri online gratuite, pe diverse teme. Sunt și cursuri plătite, dacă aveți buget.
  5. TED – prezentări video motivaționale și educaționale, gratuit.
  6. Khan Academy – Cursuri educative pe teme ce variază de la istorie și medicină, la chimie și informatică.
  7. Open Learn – cursuri gratuite de la The Open University.
  8. www.justinguitar.com – lecții gratuite de chitară.
  9. Internet Archive – sute de filme din anii 30-40-50, gratuit. Unele sunt la 480p, dar totuși, sunt gratuite.

Dacă aveți și voi site-uri, aplicații utile pentru educație, divertisment, entertaiment lăsați un link, eu o să mai adaug în listă când găsesc ceva interesant.

P.S: Nu uitați să dați un share dacă vi se par utile linkurile de mai sus.

Recomandă

3 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *