fbpx

„Banii online e mit sau realitate?”

Uneori sunt așa de mândru de cititorii de pe blog. Alteori nu. Stați liniștiți, nu m-am prostit, încă știu gramatica limbii române, doar că am primit un mesaj cu subiectul de mai sus, scris chiar așa, mecaj ce m-a pus pe gânduri:

Salut Marius!
Te urmaresc de ceva vreme si iti citesc articolele cu drag.
Te vad sincer cand vine vorba de bani pe net si critici dur telari gen Tudor Mateescu,acel domn din Slobozia,etc.
Intreb de curiozitate .Banii online e mit sau realitate?

Trecând peste gramatica tipului, dezacorduri, greșeli de scriere, discuția e interesantă, încă mai sunt oameni care cred că poți face bani rapid pe internet, fără să muncești prea mult.

Adevărul:

  • Nu câștigi bani online făcând clicuri pe reclame, bannere, vizionând clipuri video sau orice mizerie de genul ăsta. Poate câțiva lei, oricum mai puțin decât curentul consumat de calculatorul băgat în priză.
  • Nu câștigi bani online dacă te bagi în diverse rețele de multilevel marketing unde trebuie să convingi alți fraieri să se înscrie folosindu-se de linkul tău de afiliat.
  • Nu câștigi bani dacă te înscrii în rețele unde ești plătit să citești sms-uri și să dai numerele de telefon ale prietenilor tăi, care vor înceta să îți mai fie prieteni, dar câștigi sigur multă carne în frigider.
  • Nu câștigi bani vânzând cursuri online în care le explici altora cum să facă bani online prin site-uri găzduite pe hostinguri gratuite. Poate găsești 1-2 amatori, dar cam atât.
  • Nu câștigi bani online dacă singura chestie la care te duce capul când vine vorba de internet este să cauți pe Google: cum să câștig bani online?

Toate ideile de mai sus și multe altele similare sunt de fapt țepe, se câștigă maxim câțiva euro pe lună, cât să plătești abonamentul la internet, uneori nici atât. Poate că voi știți deja asta, dar dacă aveți vreun prieten cu IQ subunitar care vă spune că vrea să facă bani online deși el intră pe Google ca să caute www.numesite ar trebui să îi dați un link la articolul ăsta.

Cum poți să câștigi bani online? Adevărul e că se pot face bani pe internet, chiar mulți, dar nu frecând menta, cum cred unii. La fel ca în viața reală, e nevoie de foarte multă muncă și acumularea de experiență.

Idei despre câștigarea de bani pe internet:

Îți faci un site sau un blog, scrii foarte bine într-un domeniu unde ai experiență, aduni cititori mulți și după aceea vinzi reclame, bannere, participi în campanii de promovare pentru branduri sau vinzi produse prin marketing afiliat în articole și încasezi comisioane. Dacă ești foarte bun poți să îți vinzi propriile servicii, cursuri, traininguri, cărți electronice etc. Am mai scris despre bani din blogging. Banii nu vin rapid, pot trece chiar și ani buni până ajungi la un câștig decent, dar dacă construiești o comunitate mare de cititori în jurul site-ului sau blogului poți ajunge să trăiești doar din site sau blog. Ideea e că trebuie să scrii bine, să înveți și chestii tehnice, să îți construiești un brand distinct, să arăți firmelor că merită se se promoveze prin site-ul sau blogul tău. E nevoie de timp, pasiune, muncă multă.

sau

Ești foarte bun într-un domeniu și poți găsi clienți pentru serviciile tale pe internet. Înveți și studiezi să faci site-uri web, social media marketing, internet marketing, PR online, fotografii superbe etc și prezinți serviciile pe care le oferi într-un site de portofoliu. Dacă îți faci treaba bine și clienții te recomandă altor clienți ajungi la venituri decente, dacă prinzi clienți afară câștigi chiar foarte bine. Practic nu faci bani pe internet, ci bani datorită internetului. Cred că facem într-un fel asta și noi la Advertica, facem site-uri frumoase pe WordPress și promovăm afacerile clienților pe internet. 60% din clienți au venit până acum datorită internetului.

sau

Faci freelancing pe domeniul unde ai deja puțină experiență, practic îți creezi tu un job. La noi cred că cel mai cunoscut site pentru freelanceri este Elance, mai ales pe domenii ca programare, design, crearea de conținut, consultanță, marketing. Nu ai nevoie neapărat de site, de firmă, dar trebuie să licitezi pentru proiectele clienților potențiali, să te bați cu indienii care lucrează aproape gratis. În timp dacă înveți să îți faci treaba, aduni clienți și câștigi bani, de regulă mult peste salariile medii de la noi.

Asta e realitatea, din păcate pentru toți cei care caută metode de îmbogățire rapidă pe internet. Nu există așa ceva, doar țepe ambalate frumos, care îți iau ochii, îți mănâncă timpul, ba uneori chiar și banii tăi, sub formă de cursuri online de dezvoltare personală, îmbogățire rapidă, avansuri pentru a intra în nu știu ce rețea de marketing afiliat (MLM) sau alte denumiri pompoase.

Vreți să faceți bani online? Apucați-vă de muncă, internetul nu e pentru leneși. La fel ca în viața reală.

Mai aveți completări pentru lista cu metode de îmbogățire online? 🙂

Recomandă

10 Comentarii

  1. Citesc acuma o carte “The Laptop Millionaire” in care zicea cum sa faci rapid un e-book (iei articole pe care le poti folosi pe gratis si le incropesti intr-o carte) si cum sa il promovezi (twitter, fb, youtube etc).

    Ce parere ai despre metoda asta?

    Legat de partea cu freelancing (eu fac asta)… Elance, Freelance si alte siteuri de genul asta sunt niste mizerii. Clientii s-au invatat foarte lacomi si nu te-ar plati mai bine decat un indian nici de-al naibii. Daca ai apucat un proiect ieftin, toti clientii urmatori vor refuza sa-ti dea mai mult. Daca astepti unul platit ok, vei muri de foame.

    Eu lucrez mult cu romani. Aici trebuie sa pui anunturi si sa astepti tu clientii. Daca mergi tu la ei, vor avea pretentia sa lucrezi jenant de ieftin (50 ron/articol). Sau, mai e varianta in care va incerca periodic cineva sa te fraiereasca sa scrii pentru blastingnews.

    Pe partea de engleza cred ca ar merge sa contactezi tu reviste, bloguri si alte siteuri. Preturile oferite sunt incomparabil mai mari decat cele de pe elance, dar trebuie sa stii bine engleza si sa scrii omeneste.

     

     

     

  2. 😀 E Realitate

    se fac bani prin intermediul internetului, dar din ce in ce mai greu, concurenta este mare in orice domeniu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *