fbpx

Ne întoarcem la birou?

Prin 2010, când încă eram angajat, mă gândeam că cea mai mișto chestie ar fi să pot lucra de oriunde vreau, oricând vreau, nu să am program de la 9 la 5 și să merg la birou zilnic. Între timp am pornit o agenție, teoretic pot lucra de oriunde vreau, oricând vreau, dar după 2 ani deja mă lămurisem, mergeam la birou de plăcere, fără să mă oblige nimeni.

Anii au trecut, continui să merg la birou, minim 2-3 zile pe săptămână. A venit pandemia peste noi, discuțiile s-au mutat înspre work from home, mai ales cei din IT și industriile creative au lucrat de acasă sau remote, chiar mult. Totuși, după 2 ani de pandemie oamenii încep să revină la birou. Unii pentru că așa le cere compania, mulți deoarece au constatat că lucrează mai bine când au un spațiu dedicat jobului, când socializează cu colegii, când ideile și informațiile curg mai rapid în jurul tău, când ești în mijlocul evenimentelor, nu într-o parte.

Probabil se va mai discuta mult pe subiectul ăsta. Eu cred că viitorul va fi hibrid, vom lucra 2-3 zile de acasă, dar vom merge și 2-3 zile la birou, pentru socializare, pentru a stabili ce avem de făcut în proiecte, pentru a păstra mai ușor legătura cu colegii, clienții și colaboratorii.

Voi ce ziceți?

Pe conceptul de muncă hibridă au mers și cei de la SCC Services, am fost zilele trecute la inaugurarea oficială a noului sediu, din clădirea URBAN Business Center Bacău.

A venit toată lumea bună, autoritățile și evident, Sir Peter Rigby, fondatorul grupului Rigby și al grupului SCC. Discuțiile au fost în jurul investiției de 500.000 EUR în spațiile de birouri moderne din centrul Bacăului. În total sunt 450 de persoane ce lucrează acum la SCC Services în Bacău, după 9 ani de când au venit aici. O parte dintre ei de acasă, mulți de la birou, birourile fiind adaptate pentru munca hibrid, cu spații generoase și posibilități de relaxare.

Eu cred că tot mai multe companii vor face tranziția asta, spre spații de lucru în care accentul va fi pus pe socializare, pe networking. Probabil mulți ne dorim să lucrăm în liniște de acasă, și abia așteptăm să ajungem la birou, să vedem ce mai zic colegii. Știu că avem Zoom și Google Meet, dar nu e același lucru, comunicarea față în față nu poate fi înlocuită de fețele pe care le vedem prin ecrane.

Cât despre evoluția Bacăului, mi-a plăcut ce a povestit Lucian Mândruță. Acum 20 de ani antreprenorii străini veneau în oraș în căutarea mâinilor, aveau nevoie de forță de muncă brută. După 10 ani, au început să vină în căutarea de creiere, aveau nevoie de oameni inteligenți. Evoluăm și noi, chiar dacă nu atât de repede pe cât ne-am dori.🙂

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *