fbpx

Blogging și libertatea de exprimare

Mă uitam că în 2017 s-a trezit lumea că social media asta nu mai e așa de mișto când te trezești cu conturile blocate și nu mai ai unde să comunici cu audiența ta, deoarece toată activitatea ta avea loc pe Facebook, fără o platformă proprie unde să îți pui gândurile. Și uite așa ne întoarcem la rădăcinile creării de conținut, lucrurile importante se scriu pe blog, nu pe rețeaua lui Zuckerberg.

Sigur, nu e direct vina Facebook-ului, dacă se trezesc 20-30 de oameni printr-un grup că nu le place ce scrii tu și te raportează în câteva ore softul îți blochează automat contul, chiar și pentru un cuvânt plasat aiurea, și după aceea plângi în fața ecranului de Login, dar asta e altă discuție.

Ce învățăm de aici este că social media e mișto, dar ai nevoie de un loc al tău unde să îți salvezi gândurile importante, fără teama că un soft îți va bloca articolele pentru că undeva, cuiva nu îi convine felul în care te exprimi, sau pentru că ai fost blocat automat de un program.

Și da, ai nevoie în continuare de Google, Facebook, Instagram sau Youtube pentru a ajunge la audiența ta, dar asta nu înseamnă că trebuie să pui acolo conținutul important, ci doar mesajele de teasing, scopul e ca lumea să ajungă în final la tine acasă.

Presimt că în 2018 o să vedem multe site-uri și bloguri noi, chiar dacă va fi 12 euro pe an domeniul .ro.

Voi ce ziceți?

Recomandă

4 Comentarii

  1. Nu stiu, cred ca era blogurilor a cam apus. Mai degraba pe zona de video. Oricum, e bine de raspandit ideea, poate in al 13 lea ceas inteleg unii ca nu e ok sa fii legat de o platforma 100%

    • De prin 2010 se spune asta, blogurile sunt pe moarte, platformele sunt viitorul. Uite că Facebook cenzurează la greu, Youtube idem, Medium a trecut la un model freemium și mulți care publicau pe acolo s-au trezit cu numărul de cititori scăzut și așa mai departe. Ca tendințe da, e bine să creezi video, problema apare când clipurile video nu sunt pe placul platformelor. Evident, poți să cumperi și hosting video pe Wistia sau Vimeo, dar mulți preferă să nu investească și după acea se plâng de cenzură. Platformele lor, regulile lor.

      • Da, nici eu nu vad o solutie in a-ti hosta video. Nu prea poti optimiza pentru gheorghe care te vede din afara, asa cum au platformele mari gen yt sau vimeo, etc.

        Din ce am observat bloguri noi apar mult mai putine fata de noi oameni pe yt. Cei mici clar nu sunt interesati de text asa cum sunt interesati de video. Da, cei mai maturi prefera scrisul si cititul rapid, fata de video…

        • De obicei cine face video dedicat nu e interesat de SEO, am făcut niște site-uri cu video și erau cu acces premium. Cât despre copii clar, preferă video, dar cred că e o etapă, când cresc încep să aprecieze și conținutul text.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *