Blogging și libertatea de exprimare

Mă uitam că în 2017 s-a trezit lumea că social media asta nu mai e așa de mișto când te trezești cu conturile blocate și nu mai ai unde să comunici cu audiența ta, deoarece toată activitatea ta avea loc pe Facebook, fără o platformă proprie unde să îți pui gândurile. Și uite așa ne întoarcem la rădăcinile creării de conținut, lucrurile importante se scriu pe blog, nu pe rețeaua lui Zuckerberg.

Sigur, nu e direct vina Facebook-ului, dacă se trezesc 20-30 de oameni printr-un grup că nu le place ce scrii tu și te raportează în câteva ore softul îți blochează automat contul, chiar și pentru un cuvânt plasat aiurea, și după aceea plângi în fața ecranului de Login, dar asta e altă discuție.

Ce învățăm de aici este că social media e mișto, dar ai nevoie de un loc al tău unde să îți salvezi gândurile importante, fără teama că un soft îți va bloca articolele pentru că undeva, cuiva nu îi convine felul în care te exprimi, sau pentru că ai fost blocat automat de un program.

Și da, ai nevoie în continuare de Google, Facebook, Instagram sau Youtube pentru a ajunge la audiența ta, dar asta nu înseamnă că trebuie să pui acolo conținutul important, ci doar mesajele de teasing, scopul e ca lumea să ajungă în final la tine acasă.

Presimt că în 2018 o să vedem multe site-uri și bloguri noi, chiar dacă va fi 12 euro pe an domeniul .ro.

Voi ce ziceți?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

4
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Marius
Vizitator

Nu stiu, cred ca era blogurilor a cam apus. Mai degraba pe zona de video. Oricum, e bine de raspandit ideea, poate in al 13 lea ceas inteleg unii ca nu e ok sa fii legat de o platforma 100%