fbpx

Cabana Izvorul Muntelui, Bicaz

Merita mers pana acolo, nu numai pentru cabana ci pentru peisaj. De la cabana se pot vedea varful Ocolasul Mare si varful Toaca. In plus cabana este intr-o zona linistita, nu sunt multi vecini in zona. Cabana este situata chiar la intrarea in Rezervatia Naturala Ceahlau, unde puteti admira peste 1100 de specii de flori, peste 80 de specii de animale si pasari. In plus de acolo pleaca patru trasee turistice care traverseaza Ceahlaul plus traseele pentru alpinisti.

Adresa Cabana Izvorul Muntelui: chiar la poalele masivului Ceahlau, aproape de Bicaz.
Telefoane pentru rezervari: 0762.231.937, 0233.234.269, 0745648584, 0728.325.569. Firma care administreaza cabana e S.C. AURA TOUR S.R.L din Piatra Neamt, in cazul in care va intereseaza.

Localizare
Pentru a ajunge la cabana trebuie sa mergeti din Bicaz pe şoseaua care duce la barajul hidrocentralei (DN15) până la confluenţa pârâului Izvorul Muntelui cu Bistriţa (5 km), apoi pe un drum local modernizat de-a lungul pârâului, pe o distanta de aproximativ 12 km. Drumul este asfaltat pana la cabana, doar ca pe ultimii 3 km asfaltul nu este de cea mai buna calitate, deci trebuie sa fiti atenti la gropile care mai apar din loc in loc.
Merita mers pana acolo, nu numai pentru cabana ci pentru peisaj. De la cabana se pot vedea varful Ocolasul Mare si varful Toaca. In plus cabana este intr-o zona linistita, nu sunt multi vecini in zona. Cabana este situata chiar la intrarea in Rezervatia Naturala Ceahlau, unde puteti admira peste 1100 de specii de flori, peste 80 de specii de animale si pasari. In plus de acolo pleaca patru trasee turistice care traverseaza Ceahlaul plus traseele pentru alpinisti. Aaa, e un loc bun si pentru fotografii.

Amenajare, cazare si dotari
Spatii sunt mari, aerisite, curtea este imensa, cu loc pentru gratare, camping. Cazarea se poate face la cort, la casute sau in camerele cu grup sanitar comun ori grup propriu. Totul depinde de buget. In plus masinile incap in parcarea cabanei, pentru a putea efectua vizite pe munte in liniste. Mobilierul din camere este din lemn. In plus la restaurantul cabanei se pot servi preparate specifice, inclusiv pastrav fript, daca tot suntem la munte.

Preturile difera in functie de camere. Noi am fost in iunie si am inteles ca din iulie 2009 urmau sa aiba urmatoarele tarife: 70 lei casuta cu doua paturi, 100 lei casuta matrimoniala cu TV si baie, 100 lei camerele in vile cu baie proprie si 70 lei camerele cu baie la comun (3-4 camere la o baie). Pentru camping am inteles ca se achita 20 lei pe noapte, dar aveti acces la baile comune si curent electric.
Exista trei vile, “Raluca”, “AnaMaria” si “Aurora” cu camere de 2-3-4 locuri, plus casutele individuale, care sunt vreo 10. In plus acolo se organizeaza si petreceri mai restranse, de aproximativ 40 de persoane. Nu va asteptati ca dotarile in camere sa fie hi-tech, dar amenajarile sunt decente si locul este curat.

La restaurantul cabanei noi am servit tochitura, clatite, papanasi. Cateva preturi orientative: tochitura e 14 lei, clatitele 4 lei, papanasii 9 lei, o portie de mamaliguta 2,5 lei, cartofi cu parmezan 4,5 lei, o bere Ciucas 4 lei. Preturile sunt ok tinand cont ca esti la poalele muntelui iar peisajul este extraordinar. Amenajarea restaurantului nu ne-a dat pe spate, am luat masa la terasa din fata cabanei, unde mesele erau de tabla, dar privelistea oferita era extraordinara. In plus chiar ne era foame, iar servirea si platourile erau curate. Tochitura ni s-a parut usor diferita la gust, probabil pentru ca era facuta din carne obtinuta direct de la porcul Ghita si cu branza de oi obtinuta chiar la fata locului.

De retinut ca de servit ne-au servit doi pusti, un baiat si o fata, probabil erau angajati din sat. Nu erau experti in ceremonialul servirii, dar erau in schimb foarte politicosi si cu mult bun simt. Gasiti meniul complet cu preturi in fotografiile de la final, plus fotografii cu felurile de mancare.
Pot sa spun cu mana pe inima ca o bere, fie ea si Ciucas, e mai buna de 10 ori decat o Stella, daca e servita rece la poalele muntelui. Trust my words.

Concluzie finala
Noi vrem sa ne intoarcem acolo, cel mai probabil in camping, cu cortul, pentru a face mai multe drumetii pe Ceahlau. Daca sunteti pe langa Piatra Neamt sau Bicaz se merita sa trageti o fuga pana la Cabana Izvorul Muntelui, macar pentru un pastrav fript si o bere rece, daca nu vreti sa ramaneti peste noapte si sa savurati….linistea muntelui.

Localizare Google Maps

View Optzile.ro: Cabana Izvorul Muntelui, Bicaz in a larger map

Fotografii Cabana Izvorul Muntelui Bicaz

Recomandă

15 Comentarii

  1. Frumos comentariu… Chiar cautam o asa descriere despre zona… Dar cand ai fost? Sa poate nu vad eu o data?! Multumesc.

  2. Multumesc pt raspunsul prompt 🙂 Inca o intrebare daca tot ai fost in zona… Mai sunt pensiuni/cabane in imediata apropiere?

  3. Multumesc din nou. Nu este ca nu mi-ar conveni zona. Ba din contra. Si mai ales ca nu am pretentii de cazare la Hotel 😉 Numai ca e bine sa ai si alternative… Faza e ca din cate am cautat pe net pana acum, nu am mai gasit cazare in zona cabanei „Izvoul muntelui” ci mai in oras… iar mie mi-ar fi convenit zona mai ales ca e un foarte bun punct de plecare pe trasee. 🙂

  4. As dori sa imi spuneti daca stiti cum sunt casutele dotate in interior?Ma refer la mobilier,daca este lenjerie ptr.paturi?Au si grup sanitar propriu sau e comun?
    Multumesc anticipat

  5. Tocmai am venit de acolo. Am stat trei zile(cazare+masa) si chiar incepuse sa imi placa (fiind vara, racoare de munte si neavand probleme cu caldura). Dar ca tot romanul, trebuiau sa dea cu copita la ciubar chiar la plecare. Reamintesc ca in toata perioada am mancat NUMAI acolo. Exact in dimineata plecarii: crampe, dureri de burta, DIAREE(de la cina de ramas bun). Ulei de motor la prajitul cartofilor(re-re-re-re-folosit), mici vechi, tot tacamul Toti cei trei membri ai minigrupului au avut aceste simptome. Si tine-te tata si condu 400 Km pana acasa, ocolind orasele mari si pandind lanurile de porumb. Acuma scriu intre doua … ma rog, stiti voi ce. Las la o parte ca aia nu stiu de bon fiscal, de chitante, de inregistrari ale celor care se cazeaza cu fisele standard. In concluzie, DE OCOLIT !!!

  6. dlK, imi pare foarte rau sa aud ca ai patit asa ceva :(… Si cand te gandesti ca pleci in concediu sa te intorci mai bine dispus cu bateriile incarcate… Am fost si eu mai acum o luna in Izvorul Muntelui, da bazat pe alte comentarii/forumuri, am ocolit cabana Izvorul Muntelui, pentru una la 500 de metri mai jos unde primirea/mancarea/conditiile de cazare au fost foarte ok (asta daca nu esti baietash cu fitze :mrgreen:). Si au carte de oaspeti. Si bonuri/facturi. Asta daca te gandesti sa mai treci prin zona. Eu unu abia astept vara care vine. 😉

  7. Da, ma gandesc sa mai trec prin zona. Si chiar sa o recomand prietenilor. Zona este extraordinara. Pacat ca este poluata de astfel de „descurcareti”, caci imi imaginez ca au ceva pile la Piatra Neamt de isi permit ei sa lucreze pe fata fara bonuri si facturi. De aceea, daca nu este un secret, poate poti sa-mi spui cateva date despre cabana la care ai stat. Multumesc!

  8. La cabana Izvorul Muntelui ne oprim de fiecare data cand mergem spre Durau, pentru un vin fiert (iarna) sau ceva rece si racoritor (vara). Nu am mancat niciodata acolo, preferam Pensiunea Crusitu care este mai jos, la 50 m.
    Peisajul este de vis cand afara e senin.

  9. dap priveliste superba servicii jalnice soarecii se plimba in voie prin camere miros pe holuri in bai de c…at mancarea era f f f buna intr.un timp acum cred ca nu mai au bucatar de evitat total pacat de locatie sincer

  10. Cazarea sub orice critica!!!! Nu tu caldura,nu tu apa calda,un miros oribil….ce sa mai vorbim?! Ocoliti aceasta locatie!!! Nici macar preturile nu sunt accesibile

  11. La numai 57 de ani, un român se zbate la limita dintre viaţă şi moarte. El şi-a pierdut total capacitatea de muncă din cauza numeroaselor afecţiuni grave de care suferă. Drept urmare, banii pentru tratamente sunt din ce în ce mai puţini, iar omul este condamnat la moarte. Citeşte în continuare povestea cutremurătoare a lui Mihai Feraru, aşa cum ne-a relatat-o chiar el într-un mail trimis pe adresa redacţiei. „Ma numesc Mihai Feraru de 56 ani, sunt foarte bolnav din 1994, primul infarct l-am suferit cand eram la serviciu, al doilea infarct l-am suferit in1998, dupa primul infarct am suferit primul accident vascular din trunchiul cerebral, dupa care am ramas cu o paralizie pe partea dreapta asta s-a intamplat in 1995, al doilea accident vascular cerebral l-am suferit in anul 2000, in 2004 am fost diagnosticat cu DIABET ZAHARAT, De atunci si in prezent fac injectii cu insulina multa, acuma de 2 ani am fost descoperit cu
    POLIARTRITA REUMATOIDA, am ajuns sa pot merge cam 30-40 m dupa care trebue sa fac o pauza, eu nu pot efectua nici un fel de activitate, capacitatea de munca este pierduta in totalitate, numai bunul Dumnezeu stie ce fel de viata chinuita duc eu zi de zi, mai ales ca duc lipsa de mancare , medicamente,si lemne ptr foc, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi care-l iubeste pe Dumnezeu, sa ma ajute si pe mine din putinul lor, iar Dumnezeu si Maica domnului sa le rasplateasca darul inzecit, si cu multa sanatate. Pentru asta eu am un cont deschis la banca; RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA ARE NR RO93RZBR0000060001059026 IN LEI .pe nume mihai feraru cod zwift: RZBRROBU”.. eu nu mint am ca martor pe DUMNEZEU, ptr ca numai el stie si vede totul, si tot Dumnezeu ne va judeca pe fiecare ptr faptele noastre, Iertati-ma. Adresa mea postala este: Mihai Feraru oficiul postal nr 1 vaslui,
    casuta postala 95, localitatea vaslui jud vaslui Romania,sau prin westernunion. tel 0040761887298 .multa bucurie.va rog sa nu ma uitati ,,DUMNEZEU SA FIE CU DV CU TOTI,,DOAMNE AJUTA. A-R

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *