fbpx

Am dat peste imaginea asta, care ne arată ce procent din PIB merge la educație, în țările din Uniunea Europeană. Sunt cifrele din 2018. Se vede bine, România e pe ultimul loc, nu are rost să ne mai căutăm scuze, educația nu a fost niciodată o prioritate la noi, iar de aici putem face mai multe corelații cu nivelul de civilizație al românilor, gradul de dezvoltare și perspectivele de carieră ale tinerilor, mai ales cei săraci.

Bonus, în proiectul de buget pe anul 2021 Ministerul Educației a primit un buget de 28,507 miliarde lei, raportat la PIB-ul estimat pentru acest an, suma înseamnă 2,55% din PIB. Conform datelor Eurostat/Ministerului Finanțelor, este cea mai mică alocare din 1995 încoace.

Legea spune că ar trebui să alocăm 6% din PIB, dar să nu ne încurcă în detalii, nu, doar campania electorală a trecut.

Și după aceea ne întrebăm de ce avem discuții despre fondul clasei, fondul școlii, șpăgi, meditații, de ce școlile funcționează fără autorizație ISU de incendiu și cu WC în fundul școlii, de ce tinerii pleacă pe capete din țară. Totul începe cu educația, mă rog, lipsa ei.

Imaginea e de la Raul.

RECOMANDĂ
  • 29
  •  
  •  
  •  
  •   

5 Comentarii

  1. Ce atâta educație ❓ Și după aia ne mirăm cum votează românașii PSD iști și AURolaci.

    • Ok, de acord, dar acum USR-PLUS și PNL au venit cu proiectul ăsta, deci concluzia e că educația e marginalizată indiferent de partid, vechi sau nou, dă bine doar în declarații să spui că vrei să o sprijini.

  2. Păi politicianului român( indiferent de partid) îi convine un votant needucat care pune botul repede la toate gogoșile care îi sunt servite.

  3. Pingback: Adulții fără copii au opinii ferme despre parenting

Lasă un comentariu