Nu știu care e cel mai bun aparat de tuns părul, dar prin aprilie îmi era clar după o lună de izolare în casă că am nevoie de unul, așa că m-am pus pe cercetat piața.
Momentul ales era cel mai prost posibil, starea de urgență, când toată lumea cumpăra un aparat de tuns. În final oscilam între Philips și Wahl, dar majoritatea recenziilor acordau puncte bonus pentru Philips, și cu greu am găsit pe stoc un Philips HC7650/15. Eu l-am cumpărat cu cu 194 lei de pe eMag, acum peste tot apare la 300-400 lei, doar că nu este pe stoc. Aparent încă nu a ajuns vaporul cu aparate noi de tuns în port.
Își merită banii aparatul de tuns Philips HC7650/15?
Din punctul meu de vedere da, aproape că mi-am recuperat investiția, după 2 luni și 4 tunsori realizate de hair stilistul meu personal, Mihaela. Sunt și aparate mai ieftine, și mai scumpe, eu am ales unul din gama medie, dar suficient de performant încât să nu mă enervez cu fire, cu faptul că agață părul sau că e greu de folosit.
Avantaje:
- Tunde bine, nu agață părul, e ușor de folosit, dacă te tunzi scurt e perfect, tunde între 0.5-28 mm, e ok și pentru tunsul pierdut, poți să faci tot felul de frizuri cu el, dacă ai mâna bună.
- Rezistent la apă – nu plănuiesc să îl spăl prea des, dar e ok să știu că pot să îl folosesc fără stres în baie.
- Lame din oțel inoxidabil, deci nu ai nevoie de ulei special pentru întreținere.
- Bateria e rezistentă, nu știu dacă ține chiar 90 de minute dar l-am folosit pentru 4 tunsuri și încă nu s-a descărcat.
- Ai tot ce trebuie în pachet – aparat de tuns, pieptăn, piepteni reglabili, pelerină de protecție, husă pentru depozitare.
Dezavantaje – momentan nu am, am înțeles că pieptenii sunt cam sensibili, e bine să umbli cu grijă când îi schimbi.
Dacă vă bate gândul să cumpărați un aparat de tuns recomand modelul ăsta, doar să îl găsiți pe stoc.
Salut.
Eu mi-am luat un Philips Multigroom MG3710/15 6in1,lame cu ascuțire automată la 99 lei. Vine cu o serie de accesorii + un săculeț, iar autonomia e de aproximativ 1h, suficientă pentru un tuns.
Poate singurul dezavantaj e că nu are un indicator de baterie dar nu consider a fi un must-have, il pun la încarcat 12-14h înainte de folosire și stau liniștit că pot să-mi fac treaba cu el.
Pentru câți bani am plătit, sunt mulțumit dacă mă tine 5-6 tunsori, ceea ce înseamnă aproximativ 1 an.
M-am uitat și la el, dar dura cam mult să se încarce, ăsta al meu cred că durează 75 de minute. Bine, la 1-2 tunsori pe lună nu contează, că nu luăm noi pâinea de la gură frizerilor.
Același model l-am luat și eu la începutul lui aprilie (și din aceleași motive ). Se mișcă bine, taie bine, sunt foarte mulțumit de investiție.
Me 2, și nu am ieșit ca maimuța din casă în iunie. 🙂
[…] aș zice că nu e așa, și noi ne-am schimbat. Anul trecut mi-am cumpărat un aparat de tuns că nu mai rezistam în starea de urgență cu claia de păr, un televizor nou, două laptopuri […]