fbpx

Cum îți poți coloriza gratuit fotografiile vechi alb-negru

Aveam mai multe fotografii alb negru cu familia pe care le scanasem de-e lungul timpului, de pe vremea când se făceau 2 poze pe an, doar la ocazii speciale. Știam de www.myheritage.ro/incolor, aplicație online unde încarci pozele vechi și ți le colorizează pe loc, doar că prețul unui abonament e pe la 130 de euro pe an, că softul e inclus într-un pachet cu mai multe funcții. Ce nu știam este că My Heritage folosește un program open source pentru a coloriza fotografiile, mai exact DeOldify, care e la liber pe GitHub, noroc de Vali că am aflat.

Și cea mai mișto parte este că developerii oferă un tool gratuit online pentru colorizarea imaginilor, nu trebuie să descărcați programul.

Image Colorization este jucăria, nu e la fel de performantă ca cea de pe My Heritage, din ce am înțeles, dar e suficient de bună pentru a reda viață amintirilor gri. Am colorizat vreo 50 de imagini cu ea, din ce am remarcat funcționează cel mai bine cu fotografii scanate la o rezoluție cât mai bună, iar imaginile trebuie să fie clare.

Ideea e că puteți folosi gratuit Image Colorization pentru colorizarea imaginilor, poate chiar le puteți face o bucurie părinților sau bunicilor cu un album cu fotografii color, tipărite plecând de la imaginile alb negru cu ei.

Două exemple de fotografii colorizate, înainte și după:

Cum vi se pare?

Recomandă

15 Comentarii

  1. Genial. Ma intrebam de multa vreme daca exista o aplicatie de genul. Noroc cu tine. Respecte!

  2. 🙁 daca s-a vrut reclama pt aplicatie , tocmai i-ai facut ant-reclama :camasile soimilor patriei erau portocaliu aprins si cravata rosie , deci … mai caut.

  3. Salutare ! Am simulat poza ta de la gradinita pe MyHeritage, iar diferenta de calitate e semnificativa. In special daca alegi si enhacement. Acum, mi se pare ciudat ca nici pe MyHeritage nu iti apare cravata colorata… Sunt pe undeva niste probleme cu identificarea nuantelor de gri. Si nu mi-e clar daca observatia de mai sus e corecta : „camasile soimilor patriei erau portocaliu aprins si cravata rosie”. Ce zici ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *