De multe ori mă cert cu prietenii care îmi spun că în țara asta oamenii nu apreciază suficient cultura, arta, cărțile, frumosul. Eu zic că din contră, suntem mulți care apreciem lucrurile bune, doar că nu suntem la fel de vocali. Mass-media scoate la înaintare părțile negative ale societății pentru că asta se vinde, dar nu e o reflexie a realității. Teoria asta s-a dovedit și aseară, la concertul susținut de Alexandru Tomescu cu a sa vioară Stradivarius în Catedrala Catolică din Iași. Biserica a fost plină, și nu se dădeau mici și bere, ci muzică și artă în formă pură. Poze și video mai jos.
Îmi place să cred că aseară Alexandru Tomescu a avut mai multe like-uri și share-uri decât toate mesajele transmise de politicieni în ultima perioadă. Poate că au ajutat și creatiile din nisip ale Anei Munteanu, poate că și acustica bisericii a contribuit din plin, Catedrala Catolică e construită astfel încât sunetul se aude foarte bine, dar ideea e că atmosfera a fost deosebită. O interesantă experiență multimedia, cum îmi place mie să zic. 🙂
Sute de oameni s-au așezat frumos în bănci sau pe scaune și s-au lăsat încântați de vioara mânuită cu măiestrie de Alexandru Tomescu, iar experiența a fost amplificată de Ana Munteanu și creațiile ei, probabil pe Ana o știți cel mai bine din finala Românii au talent. Cât de fain a fost vedeți mai jos.
La final lumea a aplaudat intens, și nu cred că a fost doar din respect pentru artiști, ci a contribuit din plin emoția unui concert bine realizat, care te transpune în altă lume, măcar pentru o scurtă perioadă de timp.
Evident, muzica clasică și concertele de genul ăsta au nevoie și de sponsori, altfel nu ar fi fost posibil accesul gratuit aseară. Acum sute de ani artiști beneficiau de protectia oamenilor bogați, care îi ajutau pentru a își realiza operele de artă, a se focaliza pe creație. În zilele noastre avem noroc de companiile care înțeleg că asocierea cu un artist de talie internațională este benefică nu doar pentru artist, ci și pentru companie. O astfel de companie este Enel România, fără de care Turneul International Stradivarius – Experience 2.0 al lui Alexandru Tomescu nu ar fi fost posibil.
Am fost invitat la concert prin intermediul lor, și mi se pare firesc să vă povestesc despre ultima lor ispravă, un pachet de furnizare al energie electrice special pentru internauți, cei care știm cu ce se mănâncă facturile electronice, plata online și serviciile de relații cu clienții prin internet.
Pe scurt, Enel a lansat recent E-light, un abonament disponibil la nivel național, cu o structură simplă. Se plătește un abonament în valoare de 0,1 lei / zi / loc de consum, indiferent de volumul de energie consumată, plus un preț al energiei electrice de 0,162 lei / kWh, care este constant timp de doi ani de la semnarea contractului. La acest preț, se adaugă tarifele reglementate de către ANRE – servicii de transport, sistem și distribuție, cogenerare, certificate verzi, accize și TVA.
Ideea e că pentru a avea acces la oferta asta trebuie să vă activați debitul direct la facturii electronice și să utilizați platforma web MyEnel drept principalul serviciu de asistență pentru clienți. Există, de asemenea, o linie dedicată gratuită – 0800 07 07 01, pentru clienții de pe piața liberă.
Care sunt avantajele abonamentului E-light?
Să zicem că ești client Enel deja. Ca idee, pentru un consum lunar de 100 kWh, factura lunară a unui client cu abonamentul E-Light este cu 6% mai mică decât cea a unui client de pe piața reglementată cu „Monom cu rezervare” (zona Muntenia), cea mai uzuală ofertă de pe piață reglementată, disponibilă în întreaga țară. Odată cu creșterea procentajului CPC din tariful reglementat, această diferență va evolua în beneficiul clientului.
Vreți mai multe detalii despre ofertele Enel – aici pentru Enel Energie Muntenia, aici pentru Enel Energie. Eu sper să apară cât mai multe oferte gen E-light, nu am nici o problemă cu plătitul facturilor online și asistența prin internet, și dacă primesc niște reduceri pentru asta… 🙂
Cred ca a fost foarte fain, pacat ca am aflat abia azi de el.