fbpx

Concurs cu baterii externe – când ați avut cel mai mult nevoie de una?

De-a lungul timpului am uitat multe lucruri acasă atunci când plecam la drumuri lungi sau în concedii: tricoul preferat, căștile, o dată era să uit chiar și pașaportul. Totuși, nu am uitat niciodată să pun în bagaj baterii externe. Am început timid, prima baterie externă cumpărată de mine cred că avea 1500 mAh, aproape că îmi încărca complet telefonul, un HTC, la modă pe vremea aia. Mi se părea senzațional că poți pleca de acasă fără încărcător, chiar dacă bateriile externe erau destul de scumpe atunci.

Între timp lucrurile au evoluat, bateriile externe au capacități tot mai mari, încarcă mai multe gadgeturi simultan, și au încorporat tot felul de tehnologii, cea mai utilă fiind Quick Charge, care îți permite să încarci telefonul aproape la fel de rapid ca și încărcarea de la priză.

Partea bună este că prețurile lor au scăzut, de exemplu acum 3 ani am dat pe o baterie de 20.000 mAh peste 350 de lei, ca să pot pleca de acasă cu suficientă baterie și să pot încărca tot ce luam cu mine. În prezent pe GSMnet puteți cumpăra o Baterie Externa BLUE Power BBJ19A Incredible cu 99, 99 lei. Am primit una în teste zilele trecute, am folosit-o în 2 excursii pentru a încărca telefoanele, căștile și ceasurile, a funcționat impecabil.

Mai jos câteva idei despre bateria asta externă:

  • capacitatea e de 20.000 mAh, deci puteți încărca de 4-5 ori telefonul;
  • vine cu 3 porturi, 1 x USB, 1 x MicroUSB si 1 x USB Type-C, cu protecție la încărcare, scurtcirtuit, suprasarcină, supradescărcare;
  • încărcarea bateriei se face pe MicroUSB sau USB Type-C, iar alimentarea dispozitivelor pe USB si USB Type-C, deci poți încărca simultan 2 dispozitive;
  • are Quick Charge si Power Delivery pentru încărcare rapidă, maxim 18W, 5V/3A.

Dacă aveți nevoie de un powerbank accesibil la preț, cu capacitate mare de încărcare și încărcare rapidă, bateria asta e ce trebuie.

Despre GSMnet pot zice că sunt foarte profi și au prețuri foarte bune la accesorii pentru telefoane, cam tot ce ține de cabluri și încărcătoare pentru telefoane îmi cumpăr de la ei. Am avut o singură dată o problemă cu un cablu de încărcare, în garanție, mi l-au schimbat în 4 zile, cu tot cu trimis și primit înapoi prin curier.

Bonus, dacă ați rezistat până aici – concurs.

Concurs cu 3 baterii externe

Împreună cu GSMnet  ofer prin tragere la sorți 3 baterii externe BLUE Power BBJ19A Incredible, pentru 3 cititori ai blogului. Singura condiție pentru a participa e să lasați un comentariu pe blog, mai jos, în care să povestiți o întâmplare din viață, când o baterie externă v-a ajutat cumva. Nu uitați să comentați cu o adresă de email validă, ca să vă pot contacta dacă câștigați.

Tragerea la sorți se va face prin random.org, cu toate comentariile ce respectă cerința, pe 16 iunie. Voi anunța câștigătorii tot aici, pun și filmarea cu tragerea la sorți, iar GSMnet le va trimite prin curier premiile după aceea.

Update 16 iunie: am făcut extragerea, câștigătorii sunt Nelu, Andrei Constantin, Madd. Îi voi contacta pe email pentru nume și adresa de livrare premii, dacă nu răspund până vinerea viitoare voi contacta din rezerve.

Recomandă

53 Comentarii

  1. Am 3 baterii externe:
    – Xiaomi de 20.000 mAh
    – Romoss de 20.000 mAh
    – A+ de 5000 mAh

    Nu plec în concediu (în special) fără ele. Prefer să am liniștea “aceea”, când plec de dimineață cu telefonul încărcat și știu că indiferent ce traseu am sau cât folosesc telefonul, să știu că îl pot încărca. Mai ales am avut surpriza ca în zonele fără semnal Vodafone, să mi se descarce mult mai rapid telefonul. Reușesc să îmi încarc inclusiv Macbook Pro. Nu am Power Delivery și sunt nevoit să îl încarc oprit, dar e OK și așa.

    Pe cea mică de 5000 mAh o mai țin ocazional la mine. Este foarte mică, foarte ușoară, de dimensiunea telefonului. Încarcă o singură dată telefonul în situații urgente. Își face treaba.

    Singura chestie: Unele baterii au o capacitate de 20.000 mAh de exemplu, la un voltaj de 5V 1A, iar telefoanele mai noi se încarcă la 9V de exemplu sau un amperaj mai mare (Nu sunt expert sau electrician). Astfel, capacitatea aia de 20.000 mAh este de fapt mai mică, în sensul că dacă ai o baterie de 4000 mAh, asta nu înseamnă că îți încarci de 5 ori (complet) telefonul.

    Cu toate astea, și dacă încarci telefonul de 2-3 ori eu consider că e suficient. Cu excepția drumețiilor sau pescuitului probabil, unde pleci și nu ai curent deloc 2-3 zile poate, nu există o situație în care să nu dai de o priză câteva zile.

    Recomand o baterie (Sau mai multe, cum am eu). 😀 Niciodată nu strică una în plus.

    PS: Alte întrebuințări
    – Am camere Arlo (pe baterie). Ca să nu le scot din funcțiune, le încarc folosesc bateria externă.
    – Camera auto pe mașină. Dacă pleci prin zone dubioase, poți folosi un power bank pentru a lăsa conectată camera auto.

    Sunt sigur că mai sunt și altele.
    PS: Poate vine un articol despre cum să ne protejăm folosind un UPS. Am vreo 3 (Router, NVR, PC, Centrala termică). 😉

    • Să știi că mă gândeam și eu să conectez camera auto la powerbank, când o las peste noapte în zone mai dubioase. Am și kit de conectare direct la bateria mașinii, dar nu m-am complicat cu el ca să nu am probleme cu garanția mașinii.

      La UPS-uri nu mă bag, că nu am folosit până acum. Avem doar laptopuri prin casă, și nu am avut probleme cu centrala, să mă trezesc fără curent. Mai degrabă aș băga un UPS la combina frigorifică dacă plec peste o săptămână, am niște povești amuzante cu prieteni plecați în concediu, când s-au întors acasă aveau toate chestiile din frigider și congelator stricate, că au avut pană de curent 2 zile. Dar acolo nici mama UPS-urilor nu ar rezista.

  2. Nu e pentru concurs, dar eu am BLUE Power BBJ7, tot de la ei, am ales o capacitate mai mica, 10000, dar are incarcare wireless. O folosesc de 1 an, nici o problema cu ea, pe wireless scoate maxim 10 wati.

      • Deoarece telefonul pe care îl acum acum ( xiaomi redmi note 8 pro) după 2 ani de folosire bateria acestuia nu mai ,,duce” mai mult de jumătate de zi sunt obligat să am tot timpul la mine o baterie externa , mai ales că la job folosesc telefonul destul de mult și sunt tot timpul în mișcare și nu am un punct fix unde să-mi încarc telefonul la priza. Astfel folosesc 2 baterii externe prin rotație, un power bank de 26.800 mAh, 25w pd3.0+qc4.0 și un power bank de 32.000 mAh,22,5w qc3si Pd 20w care îmi sunt foarte utile. Le folosesc prin rotație din cauză că durează destul de mult sa fie reîncărcate, mai ales cea cu capacitatea de 32.000 mAh. Cum spunea și mihai mai sus capacitatea reală a bateriilor externe nu este cea specificata de producători ci doar pe la un 60-70%.

  3. Salut, o baterie externa m-a salvat in mijlocul capitalei. Fără cabluri, fără o priza in apropiere, o baterie externa cu încărcare wireless m-a salvat când aveam mare nevoie sa apelez pe cineva. 🙂

    • Când am pățit ceva similar pe vremuri și evident că nu aveam baterie la mine am mers la un bar, comandat o cafea, rugat barman să încarce un pic telefonul.

  4. Eram în pat, nu aveam priza aproape, voiam să pierd timpul pe telefon (aiurea). Am luat bateria externă, am pus cablul, am pierdut câteva ore și am fost fericit. Peste noapte, bateria a încărcat doar jumătate din telefon. A doua zi am rămas fără baterie la telefon, într-un oraș turistic, fără Maps și fără selfie.

  5. Fixat intalnire cu copchilul la Mall…nu prea vine singur ca e inca mititel dar l-am convins ca e ok cu Boltul, se va descurca la magazin , etc, etc; Doar ca mai aveam 10 % baterie si asta inca nu urcase in BOLT; la cum se scurgea curentul riscam sa ajunga in Mall si sa nu ma gaseasca; Noroc cu statiile de incarcare care ofera materii contra chirie (Mr…) ; prima oara ca le-am folosit; deci descarcat rapid softul facut cont, atasat card, baterie 5% si BUM !! conectat; in 20 min avem 50% 😉 Copchil ajuns, gasit, imbracat si hranit 😉 toata lumea fericita .

    • Da, și mai complicat la copii, când pleacă fetele de acasă toată ziua le pun să își ia și o baterie cu ele pe lângă telefon, just in case, ca să nu aibă scuza cu mi s-a descărcat telefonul. 🙂

    • Eram în concediu în afara tarii și aproape murise bateria la tel. Aveam nevoie sa ma conectez la hărți pentru a ajunge la ceilalți din grup. Noroc ca am avut bateria externa în geanta ca altfel rămâneam pe acolo.

  6. Preferabil ar fi ca bateria externa sa aiba si incarcare wireless. Mie mi s-a stricat mufa de incarcare de la telefon cand eram plecat si faptul ca aveam powerbank cu incarcare wireless a fost foarte util.

    Cat despre GsmNet, sunt un fel de emag pe partea de accesorii pentru telefoane si diverse. Cel putin accesoriile originale sunt ORIGINALE si de calitate.
    Am aflat de ei de la Vali , cel mai blogger, la un black friday acum vreo 3-4 ani. Comand cu incredere de la ei si le-am recomandat prietenilor. Ei fac comenzi mult mai des.
    Ma bucur ca te-au si ai ales sa ii promovezi.

    Nu sunt interesat de concurs fiindca am destule powerbank-uri. Sunt foarte utile.

    • Ar fi, dar decât încărcare rapidă lentă prefer încărcare rapidă prin cablu. Dar ai dreptate, nu m-am gândit la faza asta cu mufa. Oricum, în câțiva ani probabil vom rămâne doar cu încărcarea wireless, fără mufe externe.

      GSMnet – eu știam de ei de la prieteni cu service-uri de telefoane mobile, sunt buni și pe zona de piese pentru telefoane. Am cumpărat întâi cabluri, după aia încărcătoare, baterii externe, mi se par profi.

      Da, și eu mă bucur de colaborare. Spor la încărcat! 🙂

  7. Mi-a “salvat viata” o baterie externa de la Anker cand m-am cazat la o cabana destul de puscata la munte… atat de puscata ca o sarit siguranta cand am bagat la incarcat un telefon cu fast charge :))) PS: preturile chiar au scazut mult ultima perioada, acel anker era jumate din capacitate si triplu ca pret.

      • Aveam nevoie de o baterie externa pt orice eventualitate pt că plecam în concediu. Am ales de pe un site de vânzări online una , dar am luat doua. După ce mi au venit acasă am citit și recenziile. Cea mai proasta alegere. Chiar dacă erau de 20000mAh abia dacă încărcau telefonul 40 %. Am făcut un retur imediat și mi am reprimit și banii înapoi. Mulțumesc pt sfaturi în privința bateriilor externe

  8. Chiar acum 3 zile am facut greseala de a pleca la munte fara o baterie externa, bazandu-ma pe faptul ca mi-a venit noul incarcator “de la bricheta” de masina. Doar ca incarcatorul respectiv n-a fost compatibil cu portul mai vechi al masinii cu care am mers. Lafel tableta nu o aveam incarcata. Nu eu conduceam dar a trebuit sa fiu atent la tot drumul :))

  9. Noi reușim să le uităm. Soțul a uitat-o în mașină, la aeroport. A ajuns fără baterie la București. A găsit ceva priza ori în aeroport, ori în tren
    La fel când ne-a lăsat mașina în Budapesta. Și eram separați ca speram să putem învia bateria mașinii.
    Dar o avem la noi când nu avem nevoie de energii externe

    • Anul ăsta m-am gândit și eu să iau mereu 2 baterii cu mine, acum las una în mașină și una în bagaj. Dacă călătorim toți 4 sunt cel puțin 2 baterii în bagaje diferite.

  10. Când rămâi aproape de 10% baterie, un acumulator extern este exact ceea ce trebuie. Mai ales când ești undeva pe munte, și mai ai până ajungi la un loc unde poți încărca acumulatorul telefonului. Am un 10000 mAh, care m-a scos din multe situații neplăcute.

    • Și eu tot la 10.000 mAh stăteam, dar acum suntem 4, 4 telefoane, camera, căștile, iau una de 20 pentru siguranță, un pic de energie pentru fiecare.

  11. Le folosesc de ceva ani .Am mai multe 8000,10000 de la Altex și 12000( ultima de la Penny ),le folosesc la pescuit sunt indispensabile.

  12. Am 2 baterii externe de 10.000, ceva noname, dar de fiecare data m-au scos din low battery state.
    Problema ca avand 2 baterii, nu stiu cum se face ca de multe ori din repezeala o puneam in buzunar pe cea descarcata ‍♂️
    Dupa cateva patanii din astea m-am invatat minte si le iau, mai ales in excursii, pe amandoua

  13. Când scăpăm de desuetul tip de încărcare prin MicroUSB? Bateriile externe par a fi ultimul bastion care mențin acest tip de mufă.

    • Nu chiar, mai sunt și multe telefoane ieftine cu microUSB, mai sunt și alte dispozitive, de exemplu eu am ceva cu aromaterapie prin mașină, tot cu mufă din asta. Partea bună e că e acolo ca să fie, cam toate bateriile se încarcă și prin USB sau tip C.

    • Ehei, bateriile externe sunt un must cand calatoresti pe munte, a se citi faci un traseu. Au fost situatii cand e rece si bate si vantul destul de puternic, cand telefonul meu se inchide deja de la un 30%.
      Atunci intervine bateria externa, ca fara ea, parca victoria ca ai ajuns pe varf nu mai e la fel de dulce fara o poza ca dovada.

  14. Ce sa zic… nici acum nu m-am invatat minte, mereu ma trezesc cu telefonul cu 10% baterie cand am cea mai mare nevoie de el si 10% ala ajunge la 1% exagerat de repede(probabil ajuta si disperarea ca ramai fara baterie)Cumparasem, ma rog, Max cumparase acum cativa ani,(vreo 8) ceva basic de la Anker, dar s-a pierdut prin casa ne-a salvat o data, cand eram recent veniti in Londra, fara baterie la telefon, in centru. Am putut vizita mai mult/ cautat locatii/ google maps, in loc sa mergem acasa ca nu mai aveam baterie.

    Cu siguranta e un must have, atunci cand mergi in vacante. Asta fara sa mai spun ca am vazut niste comentarii aici, care mi-au dat idei

  15. Nu am inca o baterie externa, vara asta sigur achizitionez una, poate am noroc la tine.

  16. “in care să povestiți o întâmplare din viață, când o baterie externă v-a ajutat cumva” pe mine nu prea, dar pe consoarta da. A ajuns sa o ia cu ea in poseta pentru ca ii e lene sa isi puna telefonul la incarcat seara 😐 degeaba i-am explicat ca bateria externa e pentru alte scopuri decat “am uitat sa imi verific seara cata baterie mai am?”. A fost amuzant ca o data a uitat si bateria externa sa o verifice daca mai are energie stocata si i s-a inchis telefonul pe drum pana sa ajunga acasa. Ce spuneti ? Da, inca primesc mancare calda, intru pe blog pe furis sa nu ma vada consoarta cand ma plang 😀

  17. Eu tot timpul la “drum lung” am bateria externa la mine. Nu se stie niciodata. Dar cel mai mult m-am bucurat, prin 2019 cand m-am luat de nebuna cu 20% baterie sa vizitez Praga. Era ceva ianuarie cu zapada si ger, deci se intuneca devreme. Eram prin ceva muzeu cand observ ca mai aveam 5%. Teoretic nu era neaparat sfarsitul lumii, retinusem unde era cazarea, dar nu puteai intra in bloc decat daca venea careva sa te deschida, pentru ca eram un grup de 4 oameni cu o cheie. Grupul cu care eram eu era inca pe la cumparaturi in alt colt de oras. Noroc ca nu scosesem bateria externa din geanta si cablul, cum mai faceam uneori cand ma plimbam de nebuna, sa nu am geanta grea. Am avut putin palpitatii cautand prin geanta sa vad daca o am cu mine sau am avut neinspiratia sa o scot.
    Intre timp, avem vreo 2, tot aia veche cu lanterna ramane favorita, chiar daca a ajuns sa aiba o dunga de banda izolatoare pe ea ca s-a desfacut in timp (o am de vreo 9 ani) dar in calatorii e lux sa incarcam fie telefonul, fie aparatul foto, mai ales cand noi ne plimbam 12-14 ore prin oras si Google Maps roade din baterie mai rau ca o rozatoare care gaseste o nuca.

    • Dacă rămân într-un oraș străin fără baterie la telefon sunt terminat, la cât de prost mă orientez eu pe teren sigur nu aș găsi drumul înapoi spre casă. Prima chestie când mă cazez, salvez locația exactă pe Google Maps.

  18. Pleacă copilul din dotare acum 2 ani (deci avea 11 ani) în tabără de supraviețuire în zona Lacu Roșu. Cazare la cort, mâncare la ceaun, spălat în pârâu, FĂRĂ curent electric și semnal de telefon doar în vârful dealului. Eu – disperată că nu știu dacă nu-și frânge gâtul și că nu-l pot controla prin telefon. El – fericit că scapă de mine și are telefonul la el pentru jocuri (că na, pandemie, liber la telefoane..). Eu – la ultimele îmbrățișări ( forțate ) îi dau bateria externă și smulg promisiunea că mă sună în fiecare seară (baterie mică, veche, dar na, salvarea mea, că e sursă de curent). El – după două nopți în care și-a încărcat jumătate de tabără telefonul la bateria lui, rămâne fără curent (salvarea lui, a scăpat de dat raportul). Cam așa cu bateria externă .

  19. Bateria externa face parte din inventarul rucsacului de drumetie pe munte; nu s-a pus niciodata problema sa renuntam la baterie deoarece e prea greu rucsacul.

  20. Am plecat cu autocarul in Turcia si am facut 24 de ore. Am avut o baterie externa Asus de 12000mAh cu noi. Am avut toti trei telefoanele incarcate tot drumu… Acum ar fi buna ca cea Asus da semne de duca si saptamana viitoare plecam in CO.

  21. In vacante ne-a salvat mereu! Nu mai luam dupa noi aparatul foto, sa-i ducem grija, ne bazam pe smartphone-uri. Si cum suntem in afara tarii, ne conectam la wi-fi la restaurante/cafenele de pe traseu 😀 Mai un serial pe avion… imediat se scurge bateria in calatorii.

  22. Am strâns greu banii, sa iau un wach 4 de la Sam. Nu pentru gadget, ci mai ales pentru măsurare tensiune. După 50 +apare și asta și altele, după ce apare 5 zic iau și eu 4
    Am văzut ca nu tine bateria mult, dar era necesitate. Pun pe xiaomi cu wireless charge, nu merge cu Sam, nu cred ca se simpatizează. Sun un coleg după ce citesc pe varta. Com acu 3 în 1 cu specificație smartwatch. La fel nu merge.
    Știam de gsm net, după ce se tine tragerea la sort aici, cred ca sun la băieți. Atenție pe avion sunt restricții cu acu peste 10000, dar cine merge des, eu spre deloc.

    • Bateria externă pe avion nu trebuie să depășească puterea de 100 Wh, parcă așa era la Wizz ultima dată când am zburat.

  23. Povestea mea e simpla: plecam pe munte cu telefonul meu smart(nu dau nume) a carui baterie nu mai tinea nici 4 ore.
    Dau frumos drumul la GPS sa caut un traseu, uit locația, datele, wireless-ul pornite și constat după vreo 2 ore ca bateria mea care era incarcata vreo 98%, mai avea 21%‍♂️

    Marele meu noroc a fost ca mai aveam 2 prieteni cu mine și unul dintre ei avea un powerbank de 20000mA la care mi-am încărcat de vreo 2 ori telefonul în acea zi.

    În concluzie, powerbank-ul e un must have în era smartphone-urilor care au baterii din ce în ce mai mici.

  24. Nu plec niciodată prin hoinăreli fără bateria externă la mine. O încarc peste noapte la hotel, în același timp cu telefonul. Am reușit odată să ratez niște apeluri personale în timp ce eram plecat și de atunci, nu plec fără bateria externă. Am un Rawpower de 22k mAh.

  25. Cand la varf de munte am ramas fara baterie si la telefon si la aparat, numa bine o venit bateria portabila 😉

Comentariile sunt închise