Au trecut 11 ani de când folosesc Bitdefender ca soluție antivirus pe calculatoarele de acasă, iar de 2 ani am trecut și la agenție tot pe cel mai bine vândut și singurul antivirus românesc.
Partea mai interesantă este că la firmă nu am început direct cu antivirusul, ci cu soluția VPN, pentru un client extern trebuia să testăm o aplicație web din diverse țări, și pentru asta aveam nevoie de acces la internet din acele țări, deci VPN, că poate fi cumpărat și separat, nu doar împreună cu antivirusul. Între timp am descoperit și alte beneficii ale unei rețele virtuale private, și nu, nu mă refer la descărcarea de conținut educațional de pe torenți.
Dacă vă grăbiți și știți deja ce e cu VPN-ul, vedeți că Bitdefender România are Black Friday până pe 15 decembrie, de exemplu Total Security oferă protecție completă pentru 5 dispozitive cu Windows, macOS, iOS sau Android la 150 de lei primul an, sau dacă vreți o ofertă bună cu VPN inclus vă recomand Premium Security pentru 10 dispozitive, la 250 lei pe an.
Prima merge bine pentru familie, a doua opțiune e ok la firmă, și foarte important, vine cu trafic nelimitat prin VPN.
Revenind la VPN, pe lângă faptul că îl poți folosi pentru a spune unui site că tu ești în America, nu în România, dacă ei de exemplu vând doar clienților din State, mai ai și alte beneficii:
- Cred că e cel mai ieftin VPN cu trafic nelimitat, la 11,66 lei pe lună, 10 dispozitive, dacă iei abonamentul pe 1 an.
- Conexiune rapidă, sunt peste 4000 de servere din 53 de țări. Toate VPN-urile zic că se conectează instant, aici chiar e așa, pe testate. Bitdefender folosește protocolul Hydra Catapult de la Hotspot Shield, mult mai rapid ca OpenVPN. Evident, dacă ești în București și folosești un server din Taiwan nu va fi la fel de rapid ca internetul local, dar pentru utilizare normală nu vei simți diferența.
- Funcționează cu Netflix, Disney Plus, HBO Go. Poate nu știi de ce te-ar ajuta informația asta, dar încearcă să mergi în altă țară și să accesezi filmele și serialele la care te uiți acasă, fără VPN s-ar putea să ai o surpriză, că licențierea e pe țară sau regiune. Cu Bitdefender VPN poți să urmărești tot ce îți place, chiar și în deplasare.
- Fără înregistrarea activității online, Bitdefender VPN nu păstrează înregistrări ale traficului web.
- Poți folosi rețelele publice WiFi fără stres. În mod normal nu se recomandă să folosești internetul din aeroporturi, cafenele etc, mai ales dacă accesezi informații private, dar cu VPN-ul stai relaxat pentru că informațiile trimise de pe calculator sunt securizate.
- Scapi de restricțiile geografice, util dacă vrei să intri pe site-uri ce restricționează accesul din anumite țări sau vrei să eviți restricțiile setate de unii furnizori de internet.
- Verifici ofertele turistice sau prețurile pentru bilete de avion din mai multe țări, pentru a găsi cea mai bună ofertă. Dacă nu știai că prețurile de pe internet sunt influențate de țara din care accesezi site-ul, de frecvența cu care intri pe site sau de dispozitiv, ai mai aflat ceva. Nu ai pătit niciodată să cauți bilete de avion și să te miri că prețul tot crește, la diferență de câteva minute?
- Merge și pe smartphone, au aplicație dedicată pentru Android și iOS.
Astea sunt câteva dintre beneficiile testate de mine pentru soluția VPN de la Bitdefender, dar sigur mai sunt și altele.
Voi folosiți VPN, acasă sau la muncă?
Ar mai fi o utilizare, poti folosi un VPN si pentru a te conecta la locul de munca. Mi-am amintit de faza cu programatorul din State care angajase chinezi sa lucreze in locul lui. Dacă foloseau chinezii un VPN din State altfel statea situatia. 🙂
https://edition.cnn.com/2013/01/17/business/us-outsource-job-china/index.html
Nu cred că VPN-ul a fost gândit pentru angajat chinezi să lucreze pentru tine, dar dacă firma ar permite… 🙂
ce inseamna acel „primul an” sub pret? eu platesc acel pret doar pt primul an dar ce pret platesc ulterior? mai pot
beneficia de vreo promotie la reinnoire sau sa ma astept sa fie acel pret taiat acum?
Din ce știu eu, pachetele sunt gândite ca niste abonamente, cu reînnoire automată. Totuși, noi am primit promoții și anul următor, chiar și la reînnoire. Ce scrie pe site: Dacă este prezentată o reducere, aceasta descrie diferența dintre prețul abonamentului inițial și cel valabil la reînnoire (de exemplu, prețul pentru primul an comparativ cu fiecare an după aceea). Prețurile pot fi modificate, însă Bitdefender va trimite o notificare prealabilă prin e-mail, înainte de reînnoirea automată. Vei primi o notificare prin e-mail înainte de facturare, împreună cu informații cu privire la prețuri și prelungirea duratei abonamentului.
deci din experienta, pretul la reinnoire se apropie de cel de promotie de primul an sau e undeva poate la jumatea distantei dintre ce e la promo pt noi abonati si pret intreg?
Cum e comparat cu:
https://nordvpn.com/special/ ?
Pe ăsta nu l-am testat, ca să pot compara. Strict din ce văd pe site Bitdefender e mai ieftin, la numărul de servere și țări sunt cam tot pe acolo. NordVPN folosește protocolul OpenVPN, care am înțeles că e un pic mai încet față de Hydra Catapult folosit de Bitdefender. Totuși, din funcțiile și interfața pe care o văd în recenzii NordVPn e mai complex, are mai multe opțiuni de control, pe când Bitdefender e minimalist, doar îl pornești și alegi țara. Cred că acolo merge decizia, vrei mai simplu și mai ieftin sau mai complex și mai scump. Uite și o comparație care mi s-a părut destul de bună, https://cybernews.com/best-vpn/bitdefender-vpn-vs-nordvpn, cu mențiunea că Bitdefender are peste 4000 de servere, nu 1300.
Inca o idee:
https://stacksocial.com/sales/getflix-lifetime-subscription-4
Am râs bine la partea cu lifetime. https://mariussescu.ro/nici-o-firma-nu-ofera-servicii-pe-viata/
Am folosit expressvpn vara asta, ca aplicatia de la banca nu dorea sa functioneze in Europa si aveam de incasat un cec. Am sunat la banca sa puna pe lista „alba” Romania si Italia (asa cum era necesar acum niste ai cu Chase, ca altfel nu mergeau cardurile), dar se pare ca banca in cauza pur si simplu refuza orice conexiune in afara SUA. Nu puteam sa-l pun pe barbata-miu sa incaseze de acasa, ca trebuia numai cu aplicatia pacii, care era pe telefonul meu. Orice modificare trebuia aprobata de mine in aplicatie, asa ca eram blocati. Cu VPN-ul am reusit sa ma conectez la aplicatie si sa iau banii. Am mai platit ca prostu’ 3 luni, ca uitasem sa inchid contul, dupa ce am facut miscarea in cauza. Era cam 15 dolari cred pe luna.
Stiam de faptul ca Netflix si cei de seama lor au program separat pe tari. Dupa ce am vazut ca prietena mea vede Big Bang Theory in Italia, dar eu nu pot in SUA, decat cu VPN, mi-am bagat picioarele in abonamentul lor 😀
Cică merge și cu Netflix, dar nu în RO să vezi ce e în State, ci prin țările din UE. Încă nu am testat, nu am fost așa de curios să mă uit la televizor în concedii. Pentru ce îți trebuia ție era suficient un VPN de test, că nu consumai mai mult de câteva sute de MB cred. 🙂
L-am luat si eu acum ptr 10 dispozitive 1 an + VPN, prin link-ul tau. Am platit €50.60. Era sa-mi iau teapa prin site-ul licentie2go prin care tot am cumparat de-a lungul timpului antivirusi. Acolo era €70 + vpn pentru 5 dispozitive 1 an.
Da, sunt de urmărit ofertele direct pe siteul Bitdefender.
Interesant ca oferta lor continua, si dupa 15.12…
Da.