fbpx

Cum ne îmbunătățesc gadgeturile viața de zi cu zi

Nu mai este un secret faptul că tehnologia a luat cu asalt viața oamenilor. Astfel, fiecare sector a fost revoluționat complet, iar felul în care o mare parte dintre activități se desfășoară s-a schimbat mult. În plus, micile dispozitive pe care oricine le utilizează în mod frecvent sunt un ajutor de nădejde, și cred că vedem asta și mai mult în perioada asta, când stăm mai ales acasă și depindem de gadgeturi, de tehnologie, atât pentru a munci cât și pentru distracție, relaxare și comunicare.

V-ați gândit cum ar fi viața noastră acum, închiși în case, fără smartphone-uri, televizoare inteligente, console de jocuri, ebook readere, laptopuri și tablete? Vă zic eu, mult mai plictisitoare. Tehnologia și gadgeturile ne ajută să fim mai eficienți, să comunicăm mai ușor, să muncim de la distanță, să ne relaxăm și să ne informăm.

Iată câteva dintre motivele pentru care gadgeturile sunt atât de utile în societatea actuală.

Scurt istoric al gadgeturilor

Primele gadgeturi au apărut în anii ’70. Printre cele mai populare dispozitive întâlnite la acea vreme era videocasetofonul (VCR). Deși se afla pe piață încă de prin anii ‘50, aparatul nu era chiar la îndemâna oricui, costurile inițiale fiind mari, în jur de 50.000 de dolari. Pe același loc s-a clasat și faimosul VHS, vedeta anilor ‘90, care urma să fie detronată în 1996 de către DVD.

Cine are peste 30 de ani cu siguranță ține minte cum ne adunam pe la casele celor mai norocoși, care aveau aparate video, pentru a ne uita la filmele de acțiune cu Van Damme, Stallone sau Schwarzenegger.

Finalul anilor ‘90 a fost perioada în care multe companii cu renume mondial au început să producă diferite dispozitive. În timp ce unele dintre ele au avut parte de un eșec în primă instanță, după câteva schimbări lucrurile s-au îmbunătățit. Astfel, aici putem include ceasul electronic, calculatorul Pippin de la Apple și jocurile Xbox. Nu putem să ignorăm lansarea primului iPh20one, care a revoluționat felul în care interacționăm cu tehnologia și ne-a crescut așteptările.

Cum era viața oamenilor fără gadgeturi

Pentru a înțelege mai bine motivele pentru care aceste dispozitive ne simplifică viața, ar fi bine să aruncăm o privire la felul în care oamenii trăiau în trecut. În timp ce nevoile lor au rămas aceleași odată cu trecerea timpului, felul în care ei practică anumite activități s-a schimbat într-o oarecare măsură.

Spre exemplu, în secolul trecut serile de film se desfășurau doar la cinema și nu în confortul propriei case, sau chiar în parc. iar pentru a citi ultima carte apărută sau pentru a asculta noul album muzical lansat de artistul preferat, deplasarea până la magazinul de muzică sau librărie era absolut necesară.

Dacă i-ai fi spus cuiva acum 30-40 de ani că în viitor vom avea acces la zeci de mii de filme și seriale direct în sufragerie, plătind un abonament lunar, sau că vom asculta muzica artiștilor preferați oricând, sau că vom cumpăra cărțile apăsând doar un buton pe telefon, ți-ar fi spus că ești nebun. Dar suntem deja aici.

Divertisment direct pe telefon

Fără îndoială, unul dintre cele mai importante avantaje pe care gadgeturile ni le oferă este posibilitatea de a face lucruri într-un mod mai rapid și mai ușor. Smartphone-ul este unul dintre cele mai folosite dispozitive la nivel mondial. Pe lângă faptul că ne permite să efectuăm apeluri, să trimitem mesaje în timp real în orice colț al lumii sau să citim cărți și să urmărim filme, divertismentul este prezent și el pe listă, nu degeaba jocurile sunt printre cele mai descărcate aplicații.

Un mod bun de a face acest lucru poate fi prin intermediul platformei Unibet Casino Romania. Ea  poate fi accesată ușor de pe orice tip de telefon și oferă diferite tipuri de jocuri cazino pentru a-ți testa spiritul competitiv și memoria. Cu alte cuvinte, oamenii au parte de divertisment fără a depune prea mult efort și fără a fi necesar să se deplaseze nicăieri.

Acces la informație și educație

Informația înseamnă putere, și acum avem acces la informație mai ușor ca niciodată. Aflăm știrile în timp real de pe rețelele de socializare, avem acces la site-urile de știri în mod gratuit sau pentru sume foarte mici plătite lunar, iar telefoanele și tabletele fac posibilă documentarea în diferite domenii, cu o simplă apăsare.

Nu mai zic de educație, limbi străine sau chiar cursuri online, e suficient un telefon cu acces la internet ca să înveți o limbă străină, să cânți la un instrument muzical sau chiar să studiezi un domeniu nou, pentru a îți schimba jobul. Gadgeturile sunt mereu lângă noi.

Știu că mulți critică tehologia și felul în care am ajuns să depindem de ea, dar eu spun că gadgeturile joacă un rol cheie în viața noastră și depinde de noi cum le folosim. Fie că este vorba de socializare, divertisment sau informare, ele ne simplifică și ne îmbunătățesc viața, ajutându-ne în același timp să economisim timp.

Recomandă

Un comentariu

  1. Pe mine mă amuză cei care se plâng că tehnologia 5G ne va omorî pe toți. Se plâng pe internet, folosind telefonul mobil cu 4G. Ironic… 😀

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *