fbpx

Daca faci un spoof, fa-l cu cap

Din ce stiu eu, spoof se refera la o parodie, o abordare amuzanta a unei reclame, imagini, spot publicitar, cu o evidenta asemanare cu originalul.

Retineti deci, o parodie. Ei bine, se pare ca echipa Irinei Scrotter doar de atat este in stare, de parodii. Nu pot realiza un clip electoral dupa o idee originala, asa ca incearca si ei sa copie ceva.
Doar ca o fac lamentabil.

Clipul de mai jos este clipul de campanie al Irinei, in lupta ei pentru primaria Iasi, iar al doilea este clipul original, dupa care se recunoaste, in final, ca s-au inspirat. Totusi, daca vroiau sa faca o parodie, eu sigur nu am ras. Pentru ca este doar o copie, mult prea slaba. Iar in ceea ce priveste culorile, inteleg ca rosu este folosit puternic in simbolistica campaniei, dar ati consultat si un grafician cand ati ales culorile? Sunt pur si simplu prea stridente.

Pacat de mesaj, pentru ca textul e bun. Sunt sigur ca putea fi transpus intr-un spot mult mai reusit! Va las cu spotul:

Adevărul despre Iaşi

Truth of Argentina

O analiza mult mai detaliata la Adi, iar Acsel completeaza!

Recomandă

7 Comentarii

 1. Vai mah ce jalnic, desi intr-un fel e tare ca a luat ideia aia faina. Si ceva blogeri au mai facut asta, mai este si in engleza de ceva bani, este si in romana de ceva blogger….expirata faza, pacat ca nu se leaga nimeni de ei, nu e frumos sa furi asa ceva.

  Andrei Monciu’a scris ultima data..’Săptămâna Top Gear ziua 7

 2. Cum am dat play cum mi-am adus aminte din ce clip e copiat.
  Faza este ca putem sa o luam si altfel.
  Nu toata lumea stie de acel clip despre Argentina. Cine sta destul pe net poate stie, dar cei care nu l-au vazut si vad pentru prima oara clipul Irinei atunci o sa zica ca e foarte misto.

  HaiPa’a scris ultima data..’Me has Twitter si probleme recente

 3. Scrie la final ca e spoof, nu trebuie sa stii ca e copiat ca-ti zic ei. Conform wikipedia spoof=parody sau spoof=forgery. Stim cu totii ce se aplica in cazul de fata. Mi se pare penibil ca sunt multe fraze traduse mot-a-mot. In fine, vorba cantecului “acesta este adevarul!”

  adi’a scris ultima data..’Mashup reusit

 4. se spune ca cei mai buni creativi sunt cei care stiu sa isi ascunda sursele de inspiratie, s-ar putea ca cei din campania Irinei sa fie numai pe jumatate buni creativi 😎

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *