fbpx

Cel mai bun ebook reader pentru Android – Google Play Books

Când vine vorba de citit cărți eu zic că nu contează cum citești cărțile, cât timp o faci. De asta am ajuns să citesc mai mult cărți în format electronic. Știu că nu e aceeași senzație, e alt farmec să simți mirosul hârtiei, cu o cană de cafea sau de ceai alături, dar hei, scopul e să citesc, nu să dau bine în poze, deci citesc și pe telefon, când am ocazia.

De-a lungul timpului am testat mai multe aplicații pentru cărți electronice, cele mai ok au fost Aldiko, Moon+ Reader, Cool Reader și FBReader. Totuși, fiecare avea unele aspecte care nu îmi plăceau, ori la interfață, ori la funcțiile oferite. În final am rămas doar cu Google Play Books, momentan mi se pare cel mai bun ebook reader pentru Android, mai ales că se integrează cu restul serviciilor Google.

Evident că puteți cumpăra cărți electronice din magazinul lor, dar puteți să încărcați propriile cărți electronice din telefon sau din Google Drive, în format epub sau pdf, ceea ce e suficient pentru mine. Dacă aveți cărți în alt format, de exemplu mobi, le puteți converti online în epub înainte de importare, eu mai folosesc ebook.online-convert.com

O altă chestie utilă este că puteți continua să citiți cărțile și în browser, pe play.google.com/books. Bonus, mai nou aplicația suportă și audiobooks.

* Citiți sau ascultați pe Android, iOS sau în browserul web, chiar dacă sunteți offline.
* Reluați de unde ați rămas pe orice dispozitiv.
* Personalizați-vă experiența de lectură. Ajustați dimensiunea textului, tipul de font, marginile, alinierea textului, luminozitatea și culorile de fundal.
* Urmăriți progresul lecturii. Vedeți ce procent ați citit și câte pagini mai aveți.
* Organizați-vă biblioteca pe rafturi. Folosiți noua filă cu rafturi ca să vă clasificați biblioteca după temă sau gen. Afișați-vă rafturile în Android, iOS și pe web.
* Salvați pe cardul SD. Salvați-vă cărțile pe dispozitiv sau pe un card SD, ca să nu rămâneți niciodată fără spațiu.
* Folosiți instrumentele de lectură din cărțile pentru copii ca să vedeți definiții simple ale cuvintelor, să ascultați anumite cuvinte sau să auziți cartea citită cu voce tare.
* Folosiți Bubble Zoom ca să citiți mai ușor benzi desenate pe un dispozitiv mobil. Atingeți pagina și vedeți cum revista de benzi desenate sau manga prinde viață.
* Luați notițe care se sincronizează cu Google Drive și trimiteți-le unui grup pentru colaborare ușoară.
* Căutați definiții, vedeți traduceri, salvați selecții și marcați paginile preferate în timp ce citiți.
* Activați Lumină de noapte ca să ajustați automat culoarea de fundal și luminozitatea sau setați aplicația să folosească luminozitatea sistemului de operare.

Voi ce aplicație sau ebook reader folosiți pentru a citi cărți electronice?

Recomandă

2 Comentarii

  1. De cativa ani am un kindle gen 4 cred. Imi e mult mai practic decat telefonul inclusiv in concedii.Inainte am avut tot un kindle dar gen 2 a carui ecran a cedat fiind aruncat prin rucsac.

    O buna parte din conversii se fac automat via e-mail.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *