fbpx

Uite că putem economisi și pe pandemie

Am primit rezultatele studiului Provocările financiare ale românilor făcut de Reveal pentru Raiffeisen Bank. Supriză mare, deși a fost an pandemic, cu multe provocări economice și financiare, numărul românilor care declară că pun bani deoparte a crescut de la 16% la 23.5%.

Am călătorit mai puțin, am cheltuit mai puțin, am economisit mai mult. De asta scad și băncile dobânzile la depozite acum, în curând ajungem la dobânzi negative – vor să încurajeze consumul.

Nu e totul roz, jumătate dintre români își pot acoperi nevoile financiare, dar nu reușesc să pună ceva deoparte, dar e mai bine față de acum câțiva ani, când prea mulți trăiau pe datorie, fără bani economisiți.

Mai sunt niște cifre interesante:

  • 28% dintre români sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă;
  • 35% economisesc pentru a deveni proprietari;
  • 40% dintre români și-au planificat bugetul lunar în pandemie;
  • 24% dintre români renunță la unele lucruri pentru a acoperi cheltuielile zilnice.
Recomandă

3 Comentarii

  1. Nu e o nepotrivire? 24% pun bani deoparte ( de fapt învață să…) și 35% chiar economisesc pentru a deveni proprietari. Baza de calcul fiind care? Cam subțire studiul.

    • Cred că 35% se referă la cei care pun bani deoparte pentru casă, dintre cei care economisesc. Probabil întrebarea 1 era Puneți bani deoparte, a doua – pentru ce, cu mai multe opțiuni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *