fbpx

Folosirea emoji-urilor de către branduri

Studiile spun că includerea unor emoji în mesajele postate de branduri pe rețelele de socializare crește gradul de interacțiune cu utilizatorii, astfel de mesaje primesc mai multe like-uri, comentarii și share-uri.

Ce nu prea menționează studiile este că și utilizarea în exces a acestora strică, de exemplu dacă vezi un brand că postează zilnic mesaje de genul ❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗ Super Ofertă ❗❗❗❗❗❗❗❗❗ Cumpără acum❗❗❗❗❗❗ Nu uita să dai Like și Share❗👍👍👍👍👍👍 s-ar putea să dai unfollow sau block, pentru că e un strigăt după atenție. Are sens când un adolescent comunică astfel, dar denotă neprofesionalism să vezi comunicări de genul ăsta din partea companiilor. Cuvântul cheie e moderație.

Din experiență, brandurile ce comunică astfel pe internet au în spate oameni ce nu prea știu Copywriting, și cred că pot compensa cu ❤️. În realitate, un mesaj scris cursiv și coerent are mai mult sens decât unul ce conține 3 cuvinte și 30 de 👍.

Să nu ne înțelegem greșit, emojis, emoticoale, gif-urile, stickerele și tot felul de animații vizuale pot ajuta foarte mult comunicarea nonverbală, practic oferă celor ce primesc mesajele trimise de noi niște indicii despre starea noastră de spirit. E ok să le folosim așa, pentru a completa un mesaj. Sunt ok și în reclame, cât timp sunt folosite cu cap. Problema apare atunci când nu mai folosim deloc cuvintele.

Apropo, cică cele mai populare 10 emoji sunt 😂 Face With Tears of Joy, ❤️ Red Heart, 😍 Smiling Face With Heart-Eyes, 🤣Rolling on the Floor Laughing, 😊 Smiling Face With Smiling Eyes, 🙏Folded Hands, Two Hearts, 😭 Loudly Crying Face, 😘 Face Blowing a Kiss, 👍 Thumbs Up

Topul e de aici.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *