Exagerez un pic, evident, dar am remarcat că mulți adulți consideră că dacă ei și prietenii lor sunt toți pe Facebook asta înseamnă că toată lumea e pe Facebook. Și e un pic amuzant, că sunt mulți părinți care au impresia că dacă copiii lor nu sunt pe Facebook ei nu stau pe net, când adolescenții rup de fapt Youtube-ul, Snapchat-ul sau Instagram-ul.
Un sondaj recent făcut în State pe 8600 de adolescenți cu media de 16 ani a scos rezultatele de mai jos:
Din 2016 până în 2018 numărul adolescenților care intră pe Facebook măcar o dată pe lună s-a redus aproape la jumătate. Bine, am râs un pic la faza cu Google+, care e mort de mult, dar discutăm de tendințe acum.
Facebook nu e în declin încă, dar generația care vine din spate vede rețeaua asta ca pe un loc unde stau părinții și bunicii, plin de zgomot, spam și reclame. Ei preferă să folosească aplicații unde nu sunt controlați așa intens, unde pot să gestioneze mai bine ce postează și cu cine (ați văzut cumva opțiunea de profil privat pe Facebook?) și în general stau pe platforme mai nișate.
Și nici măcar nu trebuie să credeți sondajele astea sau ce vă zic eu, data următoare când vorbiți cu un adolescent întrebați-l pe aplicații folosește zilnic, aruncați o privire pe telefonul lui, s-ar putea să fiți surprinși. Pe România cred că topul e alcătuit din Youtube, Instagram, și undeva mai la coadă Snapchat.
Adolescenții pe care îi știți voi ce rețele sau aplicații sociale folosesc? Chiar sunt curios.