fbpx

Tot ce trebuie să știi despre fericire

Contrar aparențelor, fericirea nu e ceea ce ne trasmite societatea, adică ultimul model de smartphone, telefon, mașină de fițe sau vacanțe exotice. Cunosc oameni care le au pe toate acestea dar sunt nefericiți, deși din exterior ai zice că au o viață împlinită. Fericirea e ceva mai profund, știți cum se spune, lucrurile mici sunt cele care contează. Infograficul de mai jos rezumă tot ce trebuie să știm despre #fericire.

Partea proastă e că 50% din nivelul de fericire al fiecăruia e determinat genetic, sunt oameni ce văd viața în roz, sunt mai sociabili, activi, emană mereu bună energie, și oameni ce văd viața în gri, sunt mai închiși în sine, negativiști, delăsători, în funcție de moștenirea genetică.

Partea bună e că 40% din nivelul fericirii e determinat de gândurile, acțiunile și comportamentul nostru, iar 10% de circumstanțele din mediul în care trăim, ce ni se întâmplă.

Cu alte cuvinte, chiar dacă ești mai pesimist din fire, poți să îți crești nivelul de fericire gândind pozitiv, schimbându-ți atitudinea, oamenii cu care îți petreci timpul (pesimismul e contagios, da?) și de ce nu, chiar și mediul în care îți petreci majoritatea timpului.

Recomandă

3 Comentarii

  1. Acum doi ani am gasit o carte de Jim Rohn in care scria ceva aproximativ: “Daca vrei sa ai succes, studiaza succesul. Daca vrei sa fii fericit, studiaza fericirea. Daca vrei sa castigi bani, studiaza cum sa achizitionezi bogatii.”

    Asa ca am luat tot ce am gasit despre fericire. Infograficul este derivat (cel putin are multe in comun) cu Formula Fericirii de Stefan Klein.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *