fbpx

Ești client ING? Lasă-ți cardul acasă, acum poți plăti cu telefonul

Veste pe care o așteptam de mult de la ING e oficială, ING Pay e disponibil acum tuturor clienților ce vor să își lase cardurile acasă și să plătească direct cu telefonul în magazine, și e gratuit. Nu m-am mai bucurat așa de mult de când am luat primul salariu, în sfârșit voi putea să plec de acasă doar cu telefonul, fără carduri. Dacă ești client ING intră acum în aplicație pentru a configura plata cu telefonul, dacă vrei să vezi întâi cum funcționează citește mai jos.

Aplicația Homebank trebuie să fie configurată cu parolă sau amprentă, pentru a înregistra telefonul ca dispozitiv de încredere. După aceea mergi în meniu la ING Pay, selectezi Activează card virtual, alegi contul asociat cardului (de regulă cel curent) și introduci un PIN pentru plățile cu telefonul, PIN necesar pentru plățile peste 100 de lei. Poți pune același PIN ca la cardul fizic sau altul. Practic acum poți folosi telefonul în loc de card, singura condiție este să fie ecranul pornit.

ING Pay permite crearea a două carduri virtuale în aplicația Homebank, dar pe dispozitive diferite (setate ca dispozitive de încredere), de exemplu creezi un card virtual pe telefonul tău și altul pe telefonul prietenei, soției etc. După ce ai creat cardul în aplicație și ai activat NFC pe telefon poți lăsa cardul fizic acasă, și peste tot unde sunt POS-uri contactless e suficient să apropii telefonul de POS, cu ecranul pornit, chiar dacă nu e deblocat. Cred că 70-80% dintre magazine au contactless acum, și toate POS-urile noi vin cu funcția asta standard.

Update martie 2019: ING Pay va funcționa și pe iPhone-uri – Cu bucurie anuntam ca in a doua parte a anului, ING Bank Romania va aduce Apple Pay, ceea ce face platile cu telefonul mobil mai private, simple si sigure, dar si mai rapide si convenabile pentru clientii din Romania.

Ce trebuie să știi despre ING Pay:

    • Nu te costă nimic să activezi cardul virtual din aplicație, ba chiar odată cu ING Pay vei primi și notificări push pe telefon, tot gratuit, deși până acum erau contra cost.
    • După ce plătești primești notificare push pe telefon cu plata, deci chiar dacă ești paranoic și crezi că îți vor clona alții cardul tu știi oricând ce se întâmplă cu banii din cont.
    • Nu trebuie să ai aplicația Homebank pornită când plătești cu telefonul, doar ecranul să fie aprins și funcția NFC să fie activată.
    • Ai nevoie de un telefon cu Android 4.4 minim plus NFC, pentru a putea plăti cu telefonul direct în magazine, plus aplicația ING Homebank instalată. Din a doua parte a lui 2019 ING va aduce în România Apple Pay, deci veți putea plăti și cu iPhone-ul, dacă sunteți clienți ING.
    • Pe iPhone încă nu funcționează ING Pay deoarece Apple limitează accesul la NFC doar prin Apple Pay, ING va veni cu o soluție, probabil va fi un sticker.
    • Soluția cu cardul virtual pentru plăți cu telefonul mi se pare mult mai ok decât folosirea cardului fizic, deoarece poți seta limite diferite, eu de exemplu am setat să pot plăti maxim 4000 de lei pe zi cu telefonul și să fac maxim 10 tranzacții pe zi, limitele le modifici cum vrei tu. În plus poți bloca oricând cardul virtual.
    • Nu trebuie să ai internetul activ pe telefon pentru a plăti, poți folosi sistemul și unde nu ai semnal, maxim 10 tranzacții în 15 zile, după aceea trebuie să te conectezi la telefon pentru verificarea tranzacțiilor.
    • Dacă nu îți apare ING Pay în aplicație golește memoria cache pentru Homebank din setări.

Uite un tutorial pentru ING Pay mai jos:

ING are 625.000 clienți pe Homebank, 427.000 se conectează de pe telefon, cu o medie de 15 conectări pe lună. 96% dintre interacțiunile clienților cu banca sunt online, doar 4% sunt în bănci sau prin call-center. Eu în afară de reînnoirea cardurilor foarte rar ajung la bancă, doar dacă trebuie neapărat să fac o retragere cash. Și asta îmi convine de minune.

Mie mi se pare foarte tare implementarea ING, îmi convine și faptul că au integrat direct în aplicația existentă noua funcționalitate, nu au venit cu aplicație separată. În continuare sunt fanul lor, nu zic că sunt perfecți dar cred că se apropie cel mai mult de idealul unei bănci adaptată la noile tehnologii.

Dacă ai testat ING Pay și ți-a plăcut să îmi spui cum ți se pare, dacă ai întrebări sau sugestii lasă un comentariu, încerc să răspund sau trimit mai departe.

Recomandă

16 Comentarii

    • Salut eu am card ing de olanda cardul este expirat din luna a 9 a vreau sa mi fac alt card tot la ing plus aplicație sunt in olanda menționez ca am ing de olanda aștept un răspuns dacă ma poți ajuta și ce aplicație pot descarca .

  1. Testat, platit, placut.
    Era si timpul ING, ar fi fost mai bine acum 2 ani dar nu ne suparam nici acum, functioneaza perfect.

  2. Prin 2013 au încercat plăți cu mobilul, dar trebuia să ai un card microsd special, anumite telefoane, o aplicație separată. Acum e mult mai simplu și ușor de folosit, e suficient telefonul cu NFC.

  3. Apple Pay exista in tari unde se fac mult mai putine plati cu cardul decat in Romania. Hai sa fim seriosi eu tin sa cred ca depinde mult si de suportul ce il ofera pentru toata treaba asta. Daca din toamna vor da drumul la Apple Pay in Romania chiar ar fi o schema faina, are convinge mai multa lume sa mai renunte la cash.

    • Corect, doar că la noi și valoarea plăților e mai mică, per total sunt mai puțini bani în joc. Probabil vor da drumul și la noi, dar mă îndoiesc că vor oferi acces și pentru alte bănci/aplicații la NFC.
      Cei de la ING mi-au spus că pentru Homebank 70% dintre utilizatori au Android, de asta au și dat drumul întâi pentru ei, plus că e sistemul deschis.

  4. Prefer bt pay dacă ești client bt. Nu mai ai nevoie de cod pin dacă suma depășește 100 de lei. Și au fost primii în România cu un sistem nfc de plăti viabil. Nu știu de ce ing a prins mai mult se pare.

    • Ing cred are mai mulți clienți educați pe plăți online, nu vreau să sune a aroganță, dar așa s-au promovat ei, mai ales către cei ce nu voiau să interacționeze fizic cu băncile. Da, BT au fost primii, dar ING cred că l-a promovat mai mult. Partea cu PIN-ul la plăți peste 100 de lei mie mi se pare ok, dacă e o tranzacție mai importantă, plus că descurajează fraudele. Știu cazuri când erau carduri furate și hoții făcuseră 20-30 de plăți sub 100 lei, până să fie blocat cardul. Dacă erau fără PIN goleau tot. 🙂

  5. Buna seara ! Ce pasi trebuie sa urmez pentru a seta telefonul sotiei ca dispozitiv de incredere? Pe telefonul meu am reusit sa activez optiunea, dar pe al ei nu ! Multumesc

  6. Eu sunt fan ING și folosesc tot timpul plata cu telefonul însă acum e o problema. Am trecut pe huawei… Și nu cred ca merge plata sau nu știu eu ce sa-i fac. Ma tu ajuți cumva?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *