fbpx

Parcă a scăzut interesul pentru război, nu?

Discutam cu un prieten pe tema asta, parcă ne-am obișnuit și cu războiul de lângă noi. E șocant să spun asta, dar e realitatea.

Inițial a fost șocul că Rusia a atacat Ucraina, după aceea groaza, când am realizat că oamenii nevinovați sunt omorâți în țara lor, după aceea a urmat compasiunea pentru valurile de refugiați, sporită de faptul că puteam fi noi în locul lor. Acum nu știu, războiul a devenit partea din noua normalitate. E groaznic.

Eu mai dau share pe Facebook, Twitter știrilor despre Ucraina, dar chiar și online văd că lumea nu mai percutează la fel, un fel de ok, a trecut o lună, mai avem și alte probleme.

Într-un fel înțeleg, nu putem să fim mereu încordați, trebuie să avem grijă și de noi, ca să îi putem ajuta pe cei din jur pe termen lung, pentru că războiul va mai dura, din păcate. Rusia și-a schimbat planul, de la blitzkrieg au ajuns la distrugerea totală a orașelor din Ucraina.

E trist că am ajuns în punctul ăsta, unde războiul ni se pare ceva normal în Europa.

De asta îl înțeleg pe Zelenski că e foarte activ pe online, înțeleg de ce ucrainienii trag tare pentru a rămâne în atenția oamenilor de peste tot, realizează și ei că oamenii devin mai indiferenți pe măsură ce trece timpul, chiar dacă în Ucraina situația e tot mai tragică. Mariupol de exemplu e distrus aproape complet.

Nu aveam o concluzie, era doar o constatare.

Bonus – The Real Goal of Kremlin Disinformation Isn’t What You Think

For years Russian President Vladimir Putin and his propagandists have mocked the West as weak, decadent and self-involved. The massive outpouring of global support for Ukraine today must seem to them little more than ephemeral virtue signaling.

In their view, especially as gas and food prices increase, we’ll look for the first excuse to fall back into a familiar position: sympathetic indifference.

Putin’s chorus of deception will flood us with messages designed to sow enough confusion and doubt that some may even begin to reinterpret the meaning of the invasion he launched on Feb. 24 to wipe out a diverse, freedom-loving, democratic neighbor.

Recomandă

4 Comentarii

  1. Asta e adevarul, din pacate. Stirile despre razboi au trecut la “… si altele”. Si noi ne impacam cumva cu ideea ca nu prea putem face nimic, asistam neputinciosi la durerea lor si la dezastrul produs in Ucraina. 🙁 Si, totusi, poate se termina cumva! Prea multe vieti distruse, prea multa durere. Si pentru ce?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *