Am zâmbit amar văzând reclama asta cu Irinel Columbeanu pentru o casă de brokeraj, practic oamenii l-au ales pe el ca și contraexemplu – copii, voi să nu faceți ca mine, când sunteți în putere să nu spargeți toți banii doar pe distracție și femei, gândiți-vă și la bătrânețe, investiți în ceva pe termen lung.
Cred că e prima reclamă unde îi dau dreptate lui Columbeanu, și chiar e pe target, vorba lui Vali.
O casă de brokeraj l-a ales pe Irinel Columbeanu pentru a promova investiţiile bursiere în acţiuni.
“Dacă investeam 100 lei în acţiuni la bursă la fiecare întâlnire cu o fată frumoasă şi la fiecare şampanie scumpă băută prin cluburi, nu ajungeam să schimb un palat cu o garsonieră închiriată şi acum instituţionalizat. Vă întrebaţi de ce sunt într-o reclamă. Influencerii pot fi şi anti-exemple. De obicei, un influencer are un mesaj: faceţi ca mine, cumpăraţi crema asta, maşina asta, vacanţa asta. La mine sfatul este nu cheltuiţi ca mine şi investiţi în acţiuni. România este încă jos la capitolul investiţii, iar acţiunile BVB sunt mine de aur…“
Pe scurt, ce putem învăța de la Irinel Columbeanu despre investiții:
- E important să nu ți se urce succesul la cap, și să îți dai seama dacă succesul în afaceri ți se datorează ție sau părinților și conexiunilor oferite de ei.
- Dacă ești la varianta a doua, oricât de tentant ar fi să crezi că lucrurile vor fi mereu la fel, trebuie să realizezi că la un moment dat părinții nu te vor mai împinge, conexiunile lor vor dispărea și vei rămâne pe cont propriu. Banii se duc ușor când știi să îi cheltui, dar nu știi să îi pui să lucreze pentru tine.
- Toți avem o perioadă când ne merge bine, apogeul carierei e undeva între 30-50 de ani. Desigur, sunt multe persoane ce câștigă bine și după 50, dar ideea e să ne maximizăm șansele și să ne gândim și la worst case scenario. Dacă câștigi bine acum încearcă să menții un nivel de trai sub nivelul veniturilor, și să pui deoparte 20-30% din venituri, pentru viitor. Bursă, imobiliare, aur, fonduri de investiții, fiecare își alege investițiile în funcție de cunoștințe, preferințe și apetitul pentru risc, important e să planifice și pentru viitor.
- Prietenii și distracțiile. Dacă prietenii tăi sunt preocupați doar de petreceri, vacanțe scumpe și spart banii pe distracții, când vei rămâne fără bani vei rămâne și fără prieteni. Caută mai puțini prieteni, dar buni, care să te ridice, cu care să poți vorbi despre viață, afaceri, investiții, planuri de viitor.
Ce mai adăugăm pe listă?
Sa te feresti de domnisoare de 20 de ani..mai ales cand tu ai 65 :))
Excelent comentariu… cand ai 65 de ani, arati ca si Columbeanu, cum naiba sa nu-ti dai seama ca daca o tipa de 20-25 de ani iti accepta compania si prezenta, e doar pentru faptul ca ai bani? Si ca, evident, o sa-i pierzi intr-un final…