fbpx

Care e faza cu LG G5, primul telefon modular de la LG

Mai țineți minte vremurile când Sony-Ericsson lansa T68i și Siemens lansa S55, printre primele telefoane care veneau cu un modul de cameră opțional, ce putea fi conectat la telefon? Ei bine, se tot vorbește despre telefoanele modulare în ultima perioadă, iar LG tocmai ce a lansat G5, vârful de gamă propriu ce permite îmbunătățirea performanțelor prin atașarea unor accesorii.

Update: am testat camerele foto și video – LG G5 camera test.

Am primit G5-ul în teste prin Orange Smartphone Tester, și în perioada următoare vă mai povestesc despre el. Ce mi se pare interesant față de restul conceptelor de telefoane modulare este că G5 chiar arată a telefon premium, cu construcția metalică solidă, nu din plastic. Plus că ecranul e rezistent la zgârieturi.

Cutia în care vine telefonul e simplă, cel puțin varianta demo primită de mine, și la interior aveți manualele, telefonul cu modulul standard și bateria, plus încărcătorul rapid, cablul USB 3.0 cu conector Tip-C și cheița pentru nano-SIM.

Partea de jos a telefonului se poate scoate împreună cu bateria prin apăsarea puternică a unui buton lateral, și în locul ei puteți conecta diverse module, deocamdată au fost anunțate un grip pentru cameră cu butoane fizice pentru realizarea de fotografii și baterie extinsă de 4000 mAh, dar și si un modul DACpentru redarea de muzica la calitate Hi-Fi, realizat împreună cu Bang & Olufsen, care vine cu căști dedicate.

Introducing #LGG5, the first modular #smartphone from #LG.

Posted by Marius Sescu on Wednesday, April 6, 2016

Faza cu modulele astea e că par a fi destul de scumpe, am înțeles că grip-ul pentru cameră e 70 de dolari, deci nu știu cât de mult se vor impune pe piață, mai ales la noi. Clipul de mai jos prezintă telefonul, modulele și felul în care extind utilitatea LG G5.

Ce mi-a mai atras atenția la telefon în primă fază este faptul că pe spate are nu una, ci două camere foto, camera principala de 16 MP cu autofocus laser și filmare 4K și cea secundară de 8 MP, care face poze wide la 135 de grade. Rezultă niște poze care acoperă mai mult din câmpul vizual decât putem vedea noi cu ochiul liber, ca cele de mai jos:

La specificații are tot ce îi trebuie unui telefon de top: ecran de 5,3 inchi cu rezoluție 1440 x 2560 pixeli, procesor quad-core la 2,2 Ghz, 4 GB de memorie RAM și 32 GB memorie internă, ce poate fi extinsă prin carduri până la 200 de GB. Camera foto de 2800 mAh ar trebui să țină cel puțin o zi în condiții de utilizare intensă,  poate chiar mai mult dacă îl folosiți mediu, iar încărcarea rapidă se face în doar o oră.

Telefonul rulează pe ultima versiune de Android, 6.0, și senzorul de amprentă, dacă nu l-ați remarcat deja, este amplasat în spate, sub camere.

Pe partea de promovare deja au dat drumul unei campanii puternice cu Jason Statham, reclama are peste 1,6 milioane de vizualizări în doar 5 zile.

Sincer să fiu, mi-aș dori ca LG să aibă succes cu un concept diferit de telefon, avem nevoie și de altceva pe lângă Samsung și iPhone, gama de telefoane Flex mie mi-a plăcut mult. Nu știu acum cât de mult îi va ajuta telefonul acesta modular, dar dacă lansează module interesante pentru el, la prețuri ok, s-ar putea să atragă un segment de piață de partea lor.

Prima impresie – este un telefon interesant, cu dotări de top și câteva inovații față de concurență. Vouă cum vi se pare LG G5?

Recomandă

9 Comentarii

  1. Conceptul e interesant, desi nu e telefon modular chiar 100%, camera panoramica faina mai ales pentru peisaje, dar daca nu scot rapid accesorii interesante la preturi utile toata reclama cu telefonul modular ramane doar reclama, degeaba e modular daca sunt doar 2 accesori pentru el.

  2. […] scris deja un articol dedicat despre unboxing și primele impresii LG G5,  aveți acolo suficiente fotografii și detalii despre sistemul modular și cum vrea LG să se […]

  3. Da, eu sunt fericita posesoare a unui LG G5 si nu am de reprosat absolut nimic. Camera a fost ceea ce m-a convins cel mai mult. Eram fan Samsung pana la moarte doar ca lor le-a trebuit o fractiune de greseala ca sa-si piarda clientela. Asa ca atunci cand am reinnoit telefonul am luat prin comparatie S7 cu LG G5 si ultimul Iphone. LG-ul a castigat detasat fata de restul. A! Si a doua chestie foarte buna la el este incarcarea baterie… M-a impresionat bineinteles, mai ales ca faceam comparatie (desi nu era cazul) cu Samsung S5 si automat LG-ul a fost net superior.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *