fbpx

Câte notificări primiți zilnic pe telefon?

Apropo de studiile care zic că în medie primim 50-80 de notificări push pe telefon în fiecare zi, mi-am reamintit de gluma despre cum acum 15 ani plăteam bani buni pentru tonuri de apel personalizate, dar în 2023 am ajuns să ne ținem telefoanele mereu pe silențios, că vrem liniște, nu zgomot. Cam așa e și cu notificările push, or fi ele utile, dar dacă permitem tuturor aplicațiilor din telefon să ne trimită notificări când vor ele, ajungem să o luăm razna.

Asta ar trebui să fie o lecție și pentru marketeri, dacă brandul folosește o aplicație și trimiteți zilnic notificări utilizatorilor despre tot felul de oferte inutile să nu vă mirați dacă numărul celor care le deschid scade în timp, pentru că lumea se satură și începe să le blocheze sau le ignoră. Uneori less is more.

Ideea de bază era bună, hai să alertăm oamenii când se întâmplă ceva important. Am plecat de la asta și am ajuns la notificări când prețul produsului favorit a scăzut cu 1 leu, la notificări când este ofertă la mici  de porc și vită în supermarket, la notificări când ai primit 5 like-uri noi pe Facebook pentru poza cu pisica ta dormind la soare pe balcon, și lista poate continua.

Singura variantă prin care te poți proteja de  “Alert Fatigue” e să permiți strict notificările utile, de la aplicațiile de care chiar ai nevoie, și pe smartphone și pe smartwatch. Eu de exemplu de câțiva ani las active doar notificările de emailuri noi, notificările de mesaje, notificările Whatsapp de la câteva persoane și cam atât.

Dacă instalez o aplicație nouă și începe să trimită zilnic notificări inutile blochez instant permisiunile, pe principiul lăsați, mai ies eu din când în când să verific ce e nou.

Voi?

Recomandă

12 Comentarii

  1. În afară de notificările de la bănci, în rest cam 0, le am blocate inclusiv pe cele de pe Whatsapp și email. Dacă vrea cineva să îmi comunice ceva urgent, să mă sune.

  2. Totul este inactivat, nu accept niciun push. Email-ul, telefonul si SMS-urile arata bulina rosie cu numarul de chestii noi, dar nu fac niciun zgomot, nu vibreaza, nu nimic. Cand iau telefonul in mana, vad ce e important din ele. In rest toate aplicatiile sunt setate sa nu dea notificari, stiu sa ma uit si singura pe contul de banca, fara sa mi se ceara.

  3. Am active doar cateva notificari de la banci, cateva persoane sau grupuri pe whatsapp si pe telegram. In rest toate blocate + telefon pe vibratii mereu.

  4. Sunt un salbatic. Inca mai inchid internetul si locatia la telefon cand nu il folosesc. 2 motive: 1 economisesc baterie 2. ma enerveaza notificarile.

  5. Legat de notificari, de asta nu pricep ce tot insista toti youtuberii cu “apsati clopotelul”. Ca sa ce mai exact ? daca sunt abonat la 100 de canale cu ce ma ajuta clopotelul vezi.

      1. Dacă intră live sau fac avanpremiere vei fi notificat de Youtube, deci crește numărul de oameni care se uită la ei. 2. Când mergi la branduri dă altfel să spui că ai 1 milion de abonați în loc de 100.000, chiar dacă ai 1000 de vizionări pe clip.
    • Inteleg asta, doar ca deja mi se pare redundanta cererea asta pentru ca oricum oamenii o sa se uite daca/cand au timp. Si vorbim aici de canale care nu se adreseaza copiilor, gen analiza tehnica pe baschet, istorie sau economie.

      • E vorba și de algoritmul Youtube, dacă mulți oameni se uită la un clip imediat ce este publicat Youtube va recomanda acel clip și altor persoane, deoarece consideră că este util. Dacă nu se uită nimeni el este îngropat, și pe social media dacă nu joci după algoritmi nu reziști.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *