fbpx

Documentar – Prețul realizării Cupei Mondiale din 2014

14 Comentarii

  1. Probabil daca era doar cupa mondiala si nu si JO din 2016 organizate, in Brazilia, nu mai erau proteste. Cel putin asa am ramas cu impresia inca de acum 3 ani cand au inceput protestele.
    Oricum, e si multa ipocrizie in randul celor ce conduc protestele. Stadioanele, autostrazile si toata infrastructura necesara celor doua competitii au fost construite cu muncitori brazilieni. Zeci de mii de oameni care si-au castigat salariile datorita investitiilor. O economie intreaga pusa in miscare de un singur motor, sportul.
    In plus, daca ar fi sa aleaga de fiecare data poporul in ce sa se investeasca, probabil pana la urma nu s-ar mai face nimic.
    Si nici nu trebuie sa cadem prada iluziei ca mass media protejeaza interesele poporului. Drept dovada faptul ca inca se insista pe tema protestelor desi in Brazilia nimeni nu mai protesteaza, ca a inceput deja cupa mondiala. 🙂

    • Liviu, cum e să construiești un stadion în mijlocul pustietății, doar pentru cupă? Statul plătește tot, FIFA ia banii din sponsorizări, iar Brazilia rămâne cu impresia că vor câștiga din turism.

  2. Just, dar tot nu voi intelege de ce brazilienii protesteaza contra FIFA.

    FIFA nu e o caritate sau organizatie umanitara ci un business al carei scop e fotbalul iar cea mai mare afacere e cupa mondiala. Treaba lor e organizarea cupei mondiale in parteneriat cu tara gazda.

    Daca Brazilia are probleme mai prioritare (recunosc, nu m-am interesat niciodata de Brazilia si ce se intampla pe acolo, doar acum cu WC-ul am mai citit ceva) atunci n-ar fi trebuit sa candideze iar asta e responsabilitatea liderilor lor.

    FIFA are un interes trecator in Brazilia.

    • Păi cam de aia protestează, statul a alocat prea mulți bani pentru cupă în timp ce brazilienii fac foamea și FIFA se umple de banii. Bonus, oficialii FIFA zic că nu e un business, vezi clipul din comentarii.

      • exact, statul a alocat banii. Nu stiu exact ce s-ar astepta sa faca FIFA, sa refuze banii si sa renunte la eveniment? Sau sa introduca in criteriile de evaluare si nivelul de trai al cetatenilor? Nu ca ar fi neaparat rau: sa nu mai avem cupa mondiala pana nu se rezolva problema saraciei in lume.

        • Păi ar putea să plătească o parte din cheltuielile de organizare, de exemplu, dacă toate veniturile ajung la ei. Nu sunt microbist, deci nu aș suferi foarte tare dacă nu mai avem cupă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *