fbpx

Ce rezoluții au românii pentru 2023

Se spune că majoritatea rezoluțiilor stabilite în ianuarie sunt abandonate undeva pe la mijlocul lunii februarie. Cred că așa se va întâmpla și cu multe din planurile noastre pe 2023. Partea surprinzătoare e că aproape jumătate dintre români cred că 2023 va fi un an bun, conform acestui studiu. Ca să fie un an bun trebuie să se întâmple niște miracole, cum ar fi încheierea rapidă a războiului pornit de ruși prin învingerea lor, scăderea inflației la nivel mondial și revenirea economiei. Dar hei, cine spunea că noi nu suntem un popor optimist? 🙂

În alte știri, 32% dintre români vor să călătorească mai mult, 30% să petreacă mai mult timp cu familia, 22% să slăbească, 18% mai mult timp liber și 17% să scape de persoanele toxice. Presimt că la anul ne vom dori tot lucrurile astea, fiind prea ocupați cu supraviețuirea ca să facem schimbările alea necesare, dar dureroase.

Bonus: Cum au afectat 3 ani de crize bugetele familiilor din România

Conform celui mai recent studiu Reveal Marketing Research, anul ce tocmai s-a încheiat a fost cel mai satisfăcător pentru cei mai mulți dintre români (54%) în comparație cu 2020 (24%) și 2021 (22%) – ani puternic marcați de restricțiile cauzate de pandemie.

O dată cu redobândirea mai multor libertăți românii au devenit mai relaxați și optimiști în 2022, această atitudine reflectându-se și în sentimentele și rezoluțiile acestora referitoare la noul an. Așadar, 48% dintre respondenți se declară optimiști cu privire la 2023, în timp ce doar 15% se declară pesimiști.

La o privire mai atentă observăm că nivelul de optimism descrește o data cu înaintarea în vârstă, tinerii între 18 și 24 de ani (76%) fiind cei mai optimiști, iar persoanele peste 55 de ani (18%) cele mai puțin optimiste pentru 2023.

În general, când se gândesc la topul rezoluțiilor pentru noul an, cei mai mulți dintre români își doresc să călătorească mai mult (32%), să petreacă mai mult timp cu familia (30%) sau să mănânce mai sănătos (29%).

În cazul persoanelor de peste 55 ani, adoptarea unei alimentații mai sănătoase (42%) și a unui stil de viață mai sustenabil (15%) sunt semnificativ mai importante decât pentru total eșantion (29%, respectiv 9%). De asemenea, aceștia își doresc într-o mai mare măsură decât ceilalți să acorde mai mult timp pasiunilor lor (24% vs. 16% total eșantion)

Românii își mai doresc mai mult timp liber (18%), într-o măsură semnificativ mai mare locuitorii din mediul urban vs. cei din mediul rural (20% vs. 11%) și cei cu vârste cuprinse între 45-55 ani (27%).

Și aspectul fizic joacă un rol important în noul an având în vedere că 22% declară că își doresc să slăbească în noul an, mai multă atenție subiectului acordând femeile (25% vs. 18% bărbații) și tinerii între 18-24 de ani (29%). De asemenea, 30% dintre tinerii între 18-24 de ani își doresc mai mult să aibă un stil de viață mai activ și să meargă la sală comparativ cu 16%, total eșantion.

Dacă ne îndreptăm atenția către tinerii cu vârste cuprinse între 25-34 de ani, observăm că pentru aceștia este importantă într-o mai mare măsură dezvoltarea profesională, aceștia dorindu-și mai mult să își schimbe locul de muncă (21% vs. 12% total eșantion) și să investească timp în cursuri de dezvoltare personală și profesională (15% vs. 8% total eșantion).

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *