fbpx

Nu te va salva nimeni

Dacă nu știați, pe vreme de pandemie toți speakerii motivaționali și guru ce pretind că au succes în diverse domenii, de la imobiliare, bursă, antreprenoriat până la fitness sau slăbit rapid s-au mutat pe TikTok. Una din plăcerile vinovate e să mă uit câteva minute la ei zilnic, cum își promovează cursurile sau serviciile, prin diverse clipuri ce conțin sfaturi banale sau stupide. Nici nu trebuie să îi caut eu, dacă m-am uitat la 1 clip algoritmul îi recomandă și pe ceilalți pe FYP.

CE mi se pare interesant este că aplicația asta e locul ideal pentru ei, audiența este în mare parte tânără, naivă, și la o adică pot face rost de câteva zeci de dolari de la mami și tati, ca să devină oameni de succes cumpărând cursurile lor.

Ce încearcă majoritatea acestor guru să facă este să pozeze în salvatorii de care audiența are nevoie pentru a își rezolva problemele financiare, de sănătate sau de carieră. Uneori le și iese, deși cursurile lor online sunt pline de clișee și sfaturi pe care le găsești gratis pe net.

Ce ar trebui să învețe cât mai devreme generația tânără, și nu doar ei, este că în viața reală nu ne salvează nimeni cu adevărat,  tot noi trebuie să ne rezolvăm singuri problemele. Noi ne punem singuri bariere sau ne autodepășim, noi ne victimizăm sau ne ridicăm, în final soluțiile nu vor veni de la alții.

Sigur, ajută un sfat bun din când în când, un șut în direcția potrivită, dar după ce plecăm din casa părinților și începem să stăm pe picioarele proprii ține doar de noi cum ne croim viața. Nici un curs online sau offline nu ne va rezolva problemele, dacă noi nu luăm decizia de a ne schimba viața.

Asta ar trebui să fie prima lecție, nu vine nimeni să te salveze, tu trebuie să faci asta.

Recomandă

3 Comentarii

  1. […] mai povestit despre asta pe blog, mulți oameni trec prin viață așteptând mereu un salvator care să le rezolve problemele, indiferent că vorbim de problemele financiare, de sănătate sau […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *