Tocmai ce am primit jucării noi, Samsung Galaxy Note 3 & Samsung Galaxy Gear, prin programul Orange Smartphone Tester. Le voi testa intens în perioada următoare. Eram foarte curios dacă phabletul Note 3 poate înlocui tableta și telefonul pentru un om de afaceri mereu în mișcare, pentru că ăsta e publicul lui țintă. La prima impresie cred că da, aseară am folosit telefonul vreo 3 ore atât pentru citit ebook-uri, navigat online cât și pentru emailuri și nu am simțit deloc nevoia unui ecran mai mare. 5.7 inchi sunt mai mult decât suficienți, iar ecranul e superb. Dacă îl compari cu un telefon obișnuit Samsung Galaxy Note 3 e mare, ai nevoie de 2 mâini pentru a îl folosi, dar dacă te gândești că ai un birou mobil la dispoziție oriunde te-ai afla, brusc lucrurile devin mult mai interesante.
Un amic îmi povestea când se lansase primul Galaxy Note că îl cumpărase pentru că vroia să renunțe la căratul laptopului și tabletei după el peste tot. E o nișă, dar una tot mai mare, a oamenilor ocupați, care vor să fie mereu conectați, fără a purta după ei mai multe dispozitive.
Note 3 are un procesor quad-core la 2.3 GHz și 3 GB RAM, e așa de rapid încât nici nu apuci să vezi cum se descarcă aplicațiile din Google Play (ca idee), plus că poți lucra cu mai multe aplicații pe același ecran și are stylus, chiar util în anumite aplicații. Se mișcă foarte bine, iar bateria de 3200 mAh ar trebui să țină câteva zile. Încă nu am apucat să testez camera de 13 megapixeli, deși am auzit lucruri bune despre ea.
O prezentare video detaliată a tot ce poate să facă Samsung Galaxy Note 3 găsiți în clipul următor:
Galaxy Gear e un ceas inteligent ce comunică cu Galaxy Note 3 prin Bluetooth și NFC pentru a oferi o experiență completă utilizatorilor. Dacă era vorba de un smartphone cu ecran de 4 inchi aș fi spus că Galaxy Gear e doar un moft pentru maniacii pasionați de ultimele gadgeturi, dar când ai un phablet de aproape 6 inchi ceasul ăsta poate fi util în anumite situații, devine o extensie a telefonului, îl completează. Poți primi notificări despre mesaje, apeluri și emailuri, poți suna, poți chiar să realizezi fotografii cu ajutorul camerei de 1,9 megapixeli sau să filmezi în format HD clipuri video de maxim 15 secunde. Galaxy Gear, pentru spionul din tine. 🙂
Mi-aș dori să existe mai multe aplicații compatibile cu Galaxy Gear, dar probabil ele vor apare în timp, în fond ceasul e abia lansat. Între timp am găsit prima utilitate pentru Galaxy Gear, eram prin casă, cu mâinile ocupate și mi-am apelat soția de pe ceas. Nici nu știam prin ce cameră era telefonul. Știu că pentru asta poți folosi și niște căști bluetooth, dar eu niciodată nu m-am împăcat cu ele, mi se pare ciudat să umbli cu headset-ul mereu în ureche, pe când ceasuri am purtat mereu.
Spotul de lansare Samsung Galaxy Gear:
O să revin cu detalii despre Samsung Galaxy Note 3 și Galaxy Gear, poate voi urca pe blog și câteva filmări cu ele, dacă aveți întrebări legate de gadgeturi le aștept în comentarii. Vouă cum vi se par?
Testez Galaxy Note 3 și Samsung Galaxy Gear prin programul Orange Smartphone Tester. Toate articolele despre ele pot fi citite pe eticheta Samsung Galaxy.
Galaxy Gear e la inceput. Probabil acum va prinde doar daca e vandut la pachet, pe viitor cand va suporta mai multe telefoane si va avea mai multe aplicatii pe care le poti instala s-ar putea sa devina popular. Conteaza si pretul la care se va vinde.
Văd că au apărut deja ceva aplicații, eu am instalat pe Gear aplicații pentru Zite, Pocket, ChatOn, Facebook Qucik view, vremea, plus cele incluse, ca pedometru, apelarea vocală, notițe vocale, calendar, contacte, camera foto, cronometru. Cred că sunt deja vreo 40 de aplicații compatibile.
În plus, văd că unii deja au reușit să instaleze și aplicațiile normale Android pe Gear, deși nu aș recomanda să încerci asta acasă – http://www.phonearena.com/news/The-Samsung-Galaxy-Gear-can-run-full-Android-apps_id48143
Galaxy Note 3 este demential, m-am jucat cu unul la un Orange Store si mi-a ramas gandul la el, stylusul este foarte util iar cei de la Samsung s-au aplecat asupra modului in care acesta interactioneaza cu telefonul, cand apropii stylusul de ecran Note 3 il detecteaza automat, iar atunci cand treci cu stilusul peste foldere acestea se deschid, etc. Una peste alta combinatia dintre tableta si telefon este reusita in cazul lui Note 3, cei de la Samsung invata din mers si scot device-uri tot mai interesante.
Da, și mie mi s-a părut interesantă integrarea stylusului, deși la început nu îi înțelegeam utilitatea. E tare și recunoașterea automată a textelor scrise pe ecran cu stylusul.
Proprietar voios de Note, salivez dupa V3. Ma inscrisai la ei pentru test dar nu-s asa sexy ca Marius, so 🙁
Bucura-te de jucarie, Marius.
Cu plăcere. Dacă treci pe la mine ți-l dau un pic, să salivezi mai de aproape. 🙂