fbpx

Samsung Galaxy Note 4 – un phablet excepțional, fără compromisuri

Când Samsung a lansat primul Note multă lume a strâmbat din nas, chiar și eu m-am mirat un pic, deși acum am ajuns fan și utilizator de phableturi, deoarece pentru mine au multe avantaje. Cine va folosi un telefon cu ecran imens, de peste 5 inchi, se spunea atunci? Ei bine, au trecut câțiva ani, phableturile și-au creat locul lor în preferințele consumatorilor, iar majoritatea producătorilor au în ofertă acum și phableturi, pentru că sunt căutate pe piață, au o nișă a lor cu mulți fani.

Între timp Note a ajuns deja la a patra variantă, și cea mai bună de până acum. Hello Galaxy Note 4, îl testez de vreo 3 săptămâni și chiar nu am găsit ce să îi reproșez. Am făcut și o schimbare, până acum foloseam 2 telefoane în paralel când testam un model nou, acum am renunțat complet la Xperia T3 pentru a folosi Note 4 ca telefon principal.

La partea de design Note 4 vine cu îmbunătățiri față de Note 3, despre care am scris la vremea lui. Rama de pe margini este de aluminiu, capacul de policarbonat de pe spate arată mai elegant decât la 3, iar dacă folosiți telefonul cu husa S-View Cover impresia de telefon premium este și mai puternică. În plus, construcția îl face mai stabil în mână, o problemă cu care se confruntă majoritatea utilizatorilor de phableturi. Eu l-am folosit în 70% din cazuri cu o singură mână, și pentru sunat, și pentru navigat pe net, și pentru fotografii sau filme.

Specificațiile tehnice sunt și ele la superlativ, Samsung a inclus în Note 4 cele mai bune componente, pentru o experiență de utilizare impecabilă. Avem un ecran de 5,7 inchi cu o rezoluție de 1440 x 2560 pixeli, iar partea interesantă este că la dimensiuni telefonul este chiar mai mic decât iPhone 6 Plus, deși acesta are ecranul mai mic, de  5,5 inchi.

Procesorul este cu 4 nuclee la 1,9 Ghz, cu 3 Gb memorie Ram, are memorie internă de 32 Gb și suportă carduri microSD până la 128 Gb. Pe partea de conectivitate vine cu absolut orice, de la WiFi direct până la Bluetooth 4.1, GPS, NFC, port infraroșu util pentru telecomandă, iar cireașa de pe tort sunt scannerul de amprente, senzorul de puls și senzorul UV, ca să nu mai zic de giroscop sau accelerometru.

În traducere asta înseamnă că puteți folosi telefonul similar cu un calculator performant, deoarece chiar este unul. Descarcă informațiile foarte rapid, nu am făcut teste amănunțite dar prin Wifi am descărcat documente de 200 Mb în câteva secunde. Jocurile și aplicațiile se încarcă instant, filmele rulează fără blocaje, iar toți senzorii ăia transformă telefonul într-un dispozitiv care îți oferă informații esențiale despre sănătatea ta, în combinație cu aplicația S Health și eventual cu Samsung Gear S, despre care voi scrie separat.

Bateria te duce cu siguranță peste 1 zi. Eu l-am încărcat cam la 2 zile, chiar 2,5 dacă nu îl foloseam prea mult, dar dacă stați non stop cu WiFi pornit, navigați mult pe internet, jocuri, emailuri etc tot veți avea o zi la dispoziție.

Bonus, aveți modul Ultra Power Saving prin care ultimele 10% te pot ține chiar și o zi, practic telefonul schimbă ecranul într-unul monocrom și taie toate aplicațiile ce consumă bateria, mai ai acces doar la telefon și sms-uri, plus emailurile pe care le poți verifica manual.

Să nu uit, încărcătorul rapid furnizat cu telefonul îți încarcă bateria la 50% în 30 de minute, iar o încărcare completă se face în mai puțin de 2 ore.

Interfața de utilizare este Android v4.4.4 (KitKat) customizat de Samsung, dar poate fi actualizat la 5.0 Lollipop.  Am senzația că interfața e mai curată ca la Note 3, Samsung nu mai încearcă să își impună toate aplicațiile proprii, ci lasă utilizatorii să descarce ce au nevoie. Stylus-ul funcționează mai bine ca la Note 3, senzorul a fost îmbunătățit. Recunosc că eu nu l-am folosit prea mult, dar dacă editați documente pe telefon poate fi de un real folos.

Camera foto și video
Cred că este primul Note pe care îl recomand fără rezerve și pentru multimedia, am făcut fotografii superbe cu telefonul atât pe întuneric, în mișcare cât și la lumină puternică. Note 3-ul mai avea unele dificultăți, trebuia să lucrezi cu setările pentru a obține fotografii bune, la Note 4 e suficient să lași camera pe auto, să scoți telefonul din buzunar și să apeși pe buton, știind că vei obține o imagine frumoasă. Sincer mi-aș dori ca Note 5 să vină și cu un buton de cameră dedicat hardware, dar poate sunt doar eu, m-am obișnuit să apăs pe butoane când fac poze cu telefonul, în loc să apăs pe ecran.

Camera din spate e de 16 megapixeli, filmează inclusiv 4K, are un mod HDR excelent iar focalizarea este foarte rapidă. Camera frontală este de 3,7 MP și este mai mult decât suficientă pentru selfieuri și apeluri video, am testat-o pe Skype și cei cu care vorbeam mă vedeau foarte bine.

Câteva fotografii cu Note 4, doar le-am redimensionat la 1280 pixeli.

Probabil posesorii de Note 3 nu vor găsi suficiente motive să treacă la Note 4, mai ales că prețul telefonului la liber încă este destul de mare, dar fanii seriei Note care folosesc prima sau a doua variantă o pot face fără ezitări, mai ales dacă prindeți o ofertă bună la operatorii telecom. Recomand Note 4 cu căldură oricărui om de afaceri care apreciază phableturile și vrea să își desfășoare munca mai eficient.

Recomandă

5 Comentarii

    • salut eu mi-am luat samsung galaxy note 4 ieri si merge perfect toate este un telefon exceptional facut de cei de la samsung

  1. […] dar trebuie să recunosc că dacă ar fi să îmi cumpăr un smartphone nou acum mi-aș lua Note 4, am ajuns să iubesc phableturile, atât pentru ecran cât și pentru durata de viață mai mare, […]

  2. Am un Note 4 nou, care, fara date si fara wifi, numai pe convorbire (nu pe jocuri) se incalzeste pana la 40.4 grade Celsius in zona urechii, chiar daca nu este tinut la ureche.

    Cum urechea are vreo 32-33 grade, il simt fierbinte.

    Am un termometru digital, industrial, stiu sa masor.

    Sa vedem ce zice service-ul.

  3. Buna seara. Am o mica problema cu note 4 adica nu e o problema cu telefonul ci doar ca eu nu stiu anumite lucruri despre el. Exemplu: Cand fac o poza sau cand filmez acea iconita de la settings nu imi apare. Stie cineva de ce? Sau pe unde sa umblu in telefon? Multumesc va doresc o seara frumoasa tuturor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *