fbpx

Samsung Galaxy S7 Edge review. Rapid, elegant și rezistent la apă

Am făcut unboxing, l-am trimis să înoate cu sirenele, acum e timpul să trecem la lucruri serioase. După 3 săptămâni de teste pot spune că Samsung S7 Edge e un telefon foarte elegant, rapid, cu baterie mare, cameră excelentă, suport pentru card, rezistent la apă și praf. Nu ai ce critica la el, în afara prețului. 🙂

În 2015 Samsung nu s-a mai mulțumit doar să adune la un loc componente de top într-un smartphone de plastic, au lansat S6 și S6 Edge, superbe la design, dar cu câteva lipsuri, mai ales la baterie și memoria externă. În 2016 cu S7 și S7 Edge lipsurile au dispărut. Aveți o prezentare video pe scurt mai jos, dacă nu vreți toate detaliile tehnice:

Ce e în cutia Samsung Galaxy S7 Edge:

Evident, avem încărcătorul rapid, cablul de date, căștile in-ear cu dopurile suplimentare și ceva nou, un adaptor USB care permite transferul informațiilor de pe telefon direct pe un stick USB, fără a îl conecta la laptop. E o chestie utilă dacă trebuie să îi dai cuiva niște poze făcute cu telefonul, de exemplu.

Am pus un album întreg cu poze pe Facebook, inclusiv pozele făcute cu camera de pe S7 Edge.

Specificații tehnice:

Telefonul are un ecran curbat pe margini de 5,5 inchi, rezoluție 1440 x 2560 pixeli, rezistent la zgârieturi. Deși ecranul este mare S7 Edge se așează bine în mână, probabil și datorită marginilor rotunjite.

Procesorul este cu 8 nuclee, 2.3 GHz x 4 + 1.6 GHz x 4, practic sunt 4 nuclee pentru performanță și 4 pentru utilizare normală și stand-by. Nu trebuie să vă bateți capul prea tare cu asta dacă nu sunteți fani teste, ideea e că procesorul e optimizat pentru a consuma cât mai puțină baterie.

Memoria internă este de 32 de GB la modelul testat de mine, dar puteți alege și varianta de 64 GB. Memoria internă este de 4 GB, suficient pentru multitasking și toate aplicațiile consumatoare de energie, se simte dacă trageți intens de el că rulează orice fără întârzieri. Partea bună este că Samsung a reintrodus suportul pentru carduri microSD până la 200 de GB, util dacă filmați mult la rezoluție 4K sau vreți să vă țineți toată galeria foto pe telefon.

Am testat și eu rezistența la apă, era prea tentant să văd dacă e pe bune reclama. Nu vă apucați de folosit S7 Edge ca telefon subacvatic, dar dacă vă prinde ploaia sau îl scăpați din greșeală în apă nu o să plângeți după el, o chestie foarte utilă mai ales dacă sunteți neîndemânatici.

Design S7 Edge

Am zis deja că telefonul e finisat frumos, se simte că e un dispozitiv premium, iar materialele sunt de calitate, sticla curbată și rama metalică crează o senzație faină, și deși telefonul are un ecran mare se așează bine în mână, are doar 7,7 milimetri grosime.

Pe lângă designul elegant trebuie menționată și rezistența la apă și praf, IP67, practic îl puteți lăsa în apă până la 1,5 metri timp de 30 de minute. Toate porturile sunt sigilate și s-a folosit un adeziv special pentru a sigila complet telefonul. Știu că sunt eforturi suplimentare pentru a realiza asta în procesul de fabricație, dar e foarte relaxant să știi că nu trebuie să umbli cu telefonul ca și cum ai avea un bibelou în mână.

Camera foto și video

Majoritatea producătorilor îngrămădesc cât mai mulți megapixeli pe un senzor micuț, pentru că marketingul funcționează, mulți cred că mai mulți megapixeli înseamnă poze mai bune, dar asta nu e adevărat, contează mai mult senzorul, eu de exemplu salvez cam toate fotografiile personale la 8 megapixeli.

Samsung a decis să schimbe direcția, camera de pe S7 Edge are 12 MP față de cea de 16 MP de anul trecut, dar optica este mai bună, senzorul foto e ok, captează mai bine lumina, și chestia asta se simte mai ales pe întuneric, eram în club și toată lumea vroia poze cu S7 Edge, la distanță de 2-3 metri ieșeau perfect, chiar dacă era întuneric.

Aplicația camerei are și un mod PRO unde puteți ajusta manual focusul, ISO, balanța de alb și viteza de expunere, dar pentru majoritatea modul auto este suficient.

Pe video puteți filma până la 4K,  2160@30fps, dar eu personal am filmat full HD (la maxim 60 fps). Încă nu sunt suficiente televizoare și laptopuri care să redea 4K decent, plus că un minut de filmare 4K ocupă mult spațiu necomprimat, cam 400 de MB un minut de filmare. Totuși, dacă vreți să filmați 4K se poate, și redarea clipurilor pe telefon se face fără întârzieri. Aveți aici un clip video filmat cu S7 Edge full HD.

Camera frontală este de 5 MP, foarte bună la selfie-uri, face și video full HD.

Fotografii făcute cu S7 Edge:

Le-am redimensionat pentru încărcare rapidă, fără alte prelucrări.

Filmare video 4K:

Mergeți pe Youtube și selectați 2160p, dacă nu vă apare aici.

Performanțe și baterie

Bateria de 3600 mAh ține lejer peste zi. Ca idee, am folosit S7 Edge cu wi-fi pornit în majoritatea timpului o zi întreagă, iar la finalul zilei mai aveam 50% din baterie, sau în caz extrem, tras de el de dimineața până noaptea târziu, și tot mai avea 13% când am ajuns acasă.

În medie cred că telefonul poate ține până la 2 zile fără a fi reîncărcat, folosit decent. Și dacă îl încărcați vă veți bucura că vine cu Quick Charge 2.0, ajunge la 60% din baterie în 30 de minute.

Software

Îmi place că Samsung a mai redus din numărul de aplicații standar instalate pe telefon, iar interfața TouchWiz e acum mai puțin aglomerată. Și dacă tot avem un telefon cu ecran curbat zic să îl și folosim.

Funcția Always-on display vă permite să afișați pe marginea ecranului ora, data, calendarul, notificările, chiar și atunci când ecranul este închis, fără a consuma intens bateria. În plus, puteți descărca aplicații create special pentru funcția asta, de exemplu dacă vreți să primiți notificări pentru știri.

Eu recunosc că nu am folosit prea mult ecranul lateral ce poate fi accesat din orice meniu, dar sunt aplicații utile și pentru funcția asta, de exemplu puteți seta apelarea rapidă a unor numere sau scurtături către aplicațiile preferate, ca să nu le căutați când aveți nevoie.

Concluzii

samsung-galaxy-s7edge (3)

Telefonul e foarte fain, am avut mulți prieteni, inclusiv fani iPhone, care au apreciat designul și felul în care se mișcă, nu mai zic de camera foto și video. Singura problemă este să aveți suficienți bani pentru el, sau să îl prindeți la un abonament ok pentru voi. Oricum, va fi unul din cele mai bune telefoane lansate în 2016, Samsung Galaxy S7 Edge este cel mai tare telefon testat de mine anul acesta.

Știu că în ultima perioadă tehnologia la smartphone-uri nu mai evoluează la fel de rapid, nu apar inovații senzaționale de la un an la altul, dar să nu uităm ce telefoane aveam la începuturi, da? 🙂

s7edge-nokia1101

Samsung S7 Edge e primit de la Orange prin programul Smartphone Tester, modelul pe negru de 32 GB costă 439 euro la abonament.

Recomandă

12 Comentarii

  1. Au scos doar pe negru? Nu tu un roz acolo, sa placa la fete? Ca rezistent la apa l-au facut, si vad ca rezista si la unghii. 😀

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *