Taxe vamale China – cât se plătește și când

Am primit des întrebări despre taxele vamale pentru produsele cumpărate din afara UE, mai ales din China, de când pun pe blog recenzii la jucăriile luate de la frații noștri mult prea productivi. Cum ajung cam des pe la vamă ca să iau diverse gadgeturi, ieri am pozat și tabelul cu taxele de achitat.

taxe vamale china

Sub 10 euro nu plătiți nimic în plus la Vamă pentru produsele cumpărate din China, între 10 și 150 de euro plătiți 20% TVA, peste 150 de euro plătiți și TVA și taxe vamale, de regulă sunt 2-3% din valoarea de achiziție, dar depinde și de produs. Oricum, dacă cumpărați chestii peste 150 de euro mare atenție la magazin, produs și garanție/returnarea banilor.

Eu cumpăr de obicei prostioare, modulatoare, huse, adaptoare, jucării pentru fete, chestii de 10-20 de euro. Dacă cumpăr telefoane sau alte gadgeturi peste 50 de euro verific atent magazinul online, ce recenzii are la produse, sau în cazul Aliexpress ratingul vânzătorilor. Produsele ajung de regulă în 2-3 săptămâni.

Ca recomandare, înainte de a cumpăra verificați vânzătorul și vedeți dacă nu au cumva și depozit din Europa, mai ales la produsele scumpe s-ar putea să ieșiți mai ieftin decât să achitați și TVA și taxe vamale, pe lângă așteptarea de 30 de zile.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
6 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Cristian

De regula taxele sunt cam 12%, nu 2-3%. As completa cu 4 chestii: – incet cu subevaluarile, in vama poate sa nu fie de acord cu valoarea declarata de voi. – atentie cu “modificarea” valorii in “factura” paypal, vama poate sa ti ceara dovada de plata gen extras de cont, mai departe, vama apartine de ANAF, poate cere bancii datele tranzactiei. Chestie rarisima cand calci pe coada un vames, dar stiu ca s a intamplat. – incet cu volumele, nu merge sa aduci 20 de telefoane, iti va cere acte de firma pentru import, autorizare eori, samd. – daca intentionati “amiabila”… Citește tot »

Gabi Miron

Mai sunt și situații când vânzătorul îți trimite „cadou”, cu toate că tu ai plătit peste 10$ pentru produs.

Dragos

Eu am comandat pe gearbest un telefon de 90€.(HomTom HT7 Pro) Livrat prin HungaryPost, primit dupa 1 luna, adus acasa de postas fara nicio taxa suplimentara.