fbpx

La internetul fix nu contează doar viteza, ci mai ales stabilitatea. Vodafone Supernet Fibră asigură cea mai bună experiență de utilizare

Când am făcut upgrade acasă de la internetul prin cablu la internetul prin fibră optică a fost ca și cum aș fi trecut de la bicicletă la o mașină sport. Evident, primul lucru a fost să testez viteza cu Netograf prin camere, să văd cât de tare merge. Mă bucuram când vedeam sute de Mb pe ecran.

În timp mi-am dat seama că viteza e doar unul din factorii care contează, pentru o experiență bună de utilizare a internetului.

La fel de importanți sunt acces-point-ul prin care îți intră internetul în casă, router-ul care distribuie internetul prin Wi-Fi în toată casa și mai ales stabilitatea rețelei cu mai mulți utilizatori simultan, ca să poți presta liniștit work from home din sufragerie în timp ce soția se uită la film pe Netflix în 4K și copiii au clasele online cu video pornit.

Acolo se simte calitatea rețelei, nu la un simplu test de viteză. De asta ai nevoie și de fibră optică, și de echipamente bune, și de un internet stabil. Nu e suficient să ai internet de 10Gbps la ușă, dacă tu ai echipamente ce nu fac față, sau rețeaua nu oferă aceeași calitate tuturor utilizatorilor ce folosesc internetul simultan.

Vodafone SuperNet Fibră este prima rețea din România care a primit certificare de la auditorul german independent umlaut pentru rețeaua de internet fix, fiind cotată ca asigurând cea mai buna viteză medie de descărcare a datelor și performanțe notabile în ceea ce privește viteza de încărcare.

Auditorul a evaluat peste 5 milioane de eșantioane de trafic de internet în perioada martie – august 2021, iar Supernet Fibra a obtinut un scor total de 866 puncte dintr-un maxim de 1.000 de puncte, cu un avans de 24 de puncte fata de urmatorul clasat si de 239 de puncte fata de operatorul situat pe ultimul loc.

Supernet Fibră de la Vodafone oferă viteze de internet de până la 1Gbps, conexiune stabilă și o experiență Wi-Fi foarte bună prin intermediul router-ului Super Wi-Fi. În prezent, rețeaua Vodafone Supernet Fibra acoperă peste 3,3 milioane de gospodării din mediul rural și urban.

Dacă vă pasionează detaliile tehnice privind testarea, cei de la umlaut le oferă.

Metodele actuale de “ranking” a serviciilor de internet fix sunt bazate pe teste de viteză realizate de pe laptop sau smartphone către o destinație fixă de internet, cum ar fi serverele Ookla sau Netograf.

Metodologia folosită acum de umlaut este una de tip crowdsourcing și se bazează pe analiza sesiunilor reale de internet efectuate de clienți, verificând destinațiile de internet accesate de ei zilnic, calitatea acelor sesiuni și a canalului Wi-Fi utilizat de client, dar și parametrii tehnici.

Practic, când testăm cu Netograf obținem niște rezultate ideale, dar umlaut evaluează experiența reală a clienților care folosesc o rețea de internet fix. Testând un volum mare de de sesiuni de internet, 5 milioane în cazul de față, relevanța rezultatelor este cea reală, nu ipotetică.

Voi cum stați cu internetul fix de acasă, zbârnăie? Eu zic să fim recunoscători pentru internetul prin fibră optică, că mult ne-a mai ajutat în perioada asta.

Recomandă

7 Comentarii

  1. Amen pentru internet, sa ii dea Dumnezeu sanatate lui Tim Berners-Lee, ca mult bine a mai facut. O luam razna daca nu aveam internet in pandemia asta, iar fibra optica e cireasa de pe tort.

  2. In raportul asta nu zice si ce upload au, in medie? Pe site la Vodafone nu scrie, ma gandesc ca daca sunt pe primul loc ar trebui sa fie cei mai tari.

  3. Sunt client al ambelor companii (atat Vodafone, cat si Digi), asa ca stiu cum merge fiecare. Sincer, cam SF rezultatele testelor… 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *