Nu confundați jobul vostru cu cine sunteți voi

În ultima perioadă am senzația că oamenii se împart tot mai mult în 2 categorii, cei care își urăsc jobul și se plâng peste tot cât de nasol este și ce grea e viața lor, și cei care își iubesc jobul așa de mult încât identitatea lor ca persoane e strict legată de ceea ce fac la muncă, fără pasiuni, viață proprie. Evident, corporațiile like this, de aia avem teambuilding-uri și tot felul de activități care te fac să ajungi să locuiești la birou, dar nici una dintre variante nu e ok. Dacă ai un job nasol trebuie să faci tot ce îți stă în putință pentru a evolua, iar dacă jobul devine viața ta trebuie să îți dai seama că ai o problemă.

Nu zic că eu am descoperit cea mai bună variantă, că la mine e și mai greu, jobul mi l-am făcut eu cu mâna mea, deci dacă mă plâng de ceva sau ceva nu merge cum trebuie e doar vina mea. Dar am niște idei despre cum ar trebui tratate joburile:

Da, unele joburi sunt de rahat. Joburile entry level, joburile pentru care nu se cere experiență, joburile pe care le accepți când ești disperat pentru că ai rate de plătit, copil mic, probleme în familie. De aia e bine să lucrezi de când ești tânăr, ca la 30 de ani să ai deja suficientă experiență pentru a refuza joburi proaste și suficienți bani puși deoparte pentru a nu fi disperat și a accepta orice.

Dacă ai acceptat un job, indiferent că îți place sau nu, fă-l cum trebuie. Nu pentru șefi, ci pentru tine, e important să fii profesionist, indiferent că vinzi roșii în piață sau ești CEO la o corporație internațională. Dacă nu îți faci treaba bine când ești la început, ce te face să crezi că vei fi un pro când vei ajunge sus?

Jobul nu este viața ta, indiferent ce îți spune șeful sau colegii. Du-te la muncă, fă-ți treaba cum trebuie, dar când pleci de acolo asigură-te că ai grijă de tine, familie, pasiuni, vise.

Nu confunda ceea ce faci la firmă cu cine ești tu, e foarte trist când văd oameni care nu pot vorbi la o bere/suc/cafea decât despre ceea ce muncesc ei, nu mai au nimic altceva în viața lor.

Recomandă prietenilor!
  • 113
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
11 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Roba

Comentariu pentru „Provocarea generației noastre – educație financiară pentru copii” (nu știu de ce nu pot comenta) Citeam într-un articol pe care nu îl mai găsesc acum că românii sunt printre popoarele care investesc cel mai puțin pe bursă sau în companii. Majoritatea celor care au bani știu să facă doar două lucruri – investiții imobiliare, adică apartamente, și depozite la bancă. Și e cam trist… Tu ai văzut piața imobilelor? Tu ai văzut câte șmeneală se face cu schimburi, cu măriri din pix și alte prostii (între politic, dezvoltatori și bănci comerciale străine) care să jupoaie omul în cel… Citește tot »

Roba

Stai, numai atât ai înțeles din ce am scris?

Roba

Soluția e să nu le dai putere pieței de burse, în așa hal de ajunge să influențeze deciziile economice & politice, de ajungi ultima cârpă colonialistă. Las-o în paștele mă-sii să fie refugiul celor cu probleme în pariuri, să-și piardă banii așa cum îi pierd la loterie sau păcănele. Nu piața de bursă reconstruișete (sau a construit vreodată) economia unei țări, ever, în istoria omenirii. Soluția (soluțiile) mea e aceeași soluție pentru care s-au ajuns celelalte țări, după care xenofilii tânjesc fără să priceapă o iotă de istorie economică & legi nescrise ale geoeconomiei. Una dintre ele: să nu te… Citește tot »

Roba

Nu, nu pot să te las așa, tu și alți blogheri sunteți ‘manolizați’ & ‘fesenizați’ (de la „Manole” și FSN). https://www.youtube.com/watch?v=GCf29wupb4c https://www.youtube.com/watch?v=lswiu1K1Vnk https://www.youtube.com/watch?v=nYVBQ5FP9D8 https://www.youtube.com/watch?v=gZBzEyNmJoc https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2019-10-10/inequality-globalization-and-the-missteps-of-1990s-economics https://www.ft.com/content/a7a5d16c-ba97-11e9-96bd-8e884d3ea203 https://www.prosperousamerica.org/why_americans_should_want_less_foreign_investment Ori înțelegi, ori te prefaci că nu înțelegi. Bursa de acțiuni nu are ce să caute în a influența deciziile politic-economice și administrative. Nu mă interesează ce ștampilă îi pui.

Roba

Exact ce ziceam adineauri, autocitez: [ … ]să nu te vulnerabilizezi cu piața de acțiuni, unde orice coclete străin (cu sprijin bancar multinațional sau ocult prin bugete negre ale serviciilor) să facă vâlvă pe piață să creeze isterie crâncenă în mai puțin de o săptămână, să-ți distrugă totul, numai ca ulterior să vină investitori (”angels”) să cumpere totul pe doi bani găuriți. http://www.ziare.com/bucuresti/stiri-actualitate/update-bancile-vand-euro-cu-aproape-4-9-lei-isarescu-cresterea-cursului-face-mai-dificila-finantarea-deficitului-bugetar-7894744 După ce am mai căutat, fiindcă s-a mai întâmplat în trecut la începutul crizei, am dat peste ăstea: „Atacul asupra leului, inițiat de trei bănci internaționale fără sucursale în România” (n.p. de parcă ar conta că au… Citește tot »