Nu confundați jobul vostru cu cine sunteți voi

În ultima perioadă am senzația că oamenii se împart tot mai mult în 2 categorii, cei care își urăsc jobul și se plâng peste tot cât de nasol este și ce grea e viața lor, și cei care își iubesc jobul așa de mult încât identitatea lor ca persoane e strict legată de ceea ce fac la muncă, fără pasiuni, viață proprie. Evident, corporațiile like this, de aia avem teambuilding-uri și tot felul de activități care te fac să ajungi să locuiești la birou, dar nici una dintre variante nu e ok. Dacă ai un job nasol trebuie să faci tot ce îți stă în putință pentru a evolua, iar dacă jobul devine viața ta trebuie să îți dai seama că ai o problemă.

Nu zic că eu am descoperit cea mai bună variantă, că la mine e și mai greu, jobul mi l-am făcut eu cu mâna mea, deci dacă mă plâng de ceva sau ceva nu merge cum trebuie e doar vina mea. Dar am niște idei despre cum ar trebui tratate joburile:

Da, unele joburi sunt de rahat. Joburile entry level, joburile pentru care nu se cere experiență, joburile pe care le accepți când ești disperat pentru că ai rate de plătit, copil mic, probleme în familie. De aia e bine să lucrezi de când ești tânăr, ca la 30 de ani să ai deja suficientă experiență pentru a refuza joburi proaste și suficienți bani puși deoparte pentru a nu fi disperat și a accepta orice.

Dacă ai acceptat un job, indiferent că îți place sau nu, fă-l cum trebuie. Nu pentru șefi, ci pentru tine, e important să fii profesionist, indiferent că vinzi roșii în piață sau ești CEO la o corporație internațională. Dacă nu îți faci treaba bine când ești la început, ce te face să crezi că vei fi un pro când vei ajunge sus?

Jobul nu este viața ta, indiferent ce îți spune șeful sau colegii. Du-te la muncă, fă-ți treaba cum trebuie, dar când pleci de acolo asigură-te că ai grijă de tine, familie, pasiuni, vise.

Nu confunda ceea ce faci la firmă cu cine ești tu, e foarte trist când văd oameni care nu pot vorbi la o bere/suc/cafea decât despre ceea ce muncesc ei, nu mai au nimic altceva în viața lor.

Recomandă prietenilor!
  • 71
  •  
  •  
  •  
  •   

11
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Roba
Vizitator
Roba

Comentariu pentru „Provocarea generației noastre – educație financiară pentru copii” (nu știu de ce nu pot comenta) Citeam într-un articol pe care nu îl mai găsesc acum că românii sunt printre popoarele care investesc cel mai puțin pe bursă sau în companii. Majoritatea celor care au bani știu să facă doar două lucruri – investiții imobiliare, adică apartamente, și depozite la bancă. Și e cam trist… Tu ai văzut piața imobilelor? Tu ai văzut câte șmeneală se face cu schimburi, cu măriri din pix și alte prostii (între politic, dezvoltatori și bănci comerciale străine) care să jupoaie omul în cel… Citește tot »