Social media sau mediile sociale?

In engleza se foloseste termenul de social media pentru instrumentele moderne de media, asa-zisele metode de comunicare web 2.0: retele sociale, bloguri, microbloguri, videobloguri.

Ce este de fapt social media? Social media reprezinta totalitatea instrumentelor de comunicare online al caror scop este facilitarea dialogului intre utilizatori. Comentam pe Facebook, trimitem mesaje pe Twitter, postam pe bloguri, urcam clipuri video pe Youtube, conversam cu prietenii aflati la mii de km departare prin Skype, toate activitatile de genul asta reprezinta particule mici din social media.

Am vazut in cateva bloguri si site-uri romanesti “medii sociale” in loc de social media. Sa nu incercam sa fim mai catolici decat Papa. Si eu incerc sa folosesc cat mai desc cuvinte romanesti in locul celor denumirilor in engleza, dar medii sociale suna ca naiba. Pe bune. In plus nu doar eu cred ca social media suna mai bine decat medii sociale:

media e deja pluralul subst medium din latina (cu sensul de suport). asa ca mai bine folosesti media, cum e corect

In concluzie decat sa folositi “medii sociale” mai bine abtineti-va.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
3 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

[…] de Marius Sescu pe 22/06/2010 · 0 comentarii ShareIn ultima perioada social media a ajuns sa fie considerat un remediu rapid al deficientelor de promovare din unele companii. Nu vi […]

Bogdan Epureanu

100% de acord cu tine in privinta numelui, dar cred totusi ca gresesti undeva – social media cred ca se refera la actiunile care le faci si care raman vizibile in online; a vorbi pe skype (asta a fost exemplul tau), yahoo messenger, msn sau a trimite mailuri nu cred ca intra in categoria asta.