Mai multe abonamente decât cartele în România?

Se întâmplă ceva ciudat cu telefonia mobilă în România, dacă ne luăm după ultimele informații oferite de Ancom. Avem 22,9 milioane de utilizatori activi, dintre care 11,5 milioane pe abonament și 11,4 milioane pe cartelă. Știu, sunt multe abonamente pe firmă, iar Digimobil a rupt piața cu abonamentele de 4 dolari anul trecut, dar totuși, la cât de bune sunt ofertele prepay nu îmi explic de ce mai sunt așa de multe abonamente. Voi?

Anul trecut s-au portat la Digi peste 430 de mii de români, și cred că majoritatea au trecut pe abonament, numai la noi în familie sunt 4 abonamente. Totuși, în condițiile în care de aceiași bani primești mai multe beneficii pe cartelă, de ce ai mai sta pe abonament?

Înainte erau beneficiile legate de achiziționarea unui telefon mobil cu reducere, dar acum dacă nu ai un abonament de minim 20-30 de euro lunar nu prea vezi diferențe mari la smartphone-uri între prețul la liber și cel la abonament.

Și nu mai ține nici argumentul comodității, poți încărca cartela direct de pe internet, eu de exemplu încarc din ING direct.

Oricum, românii vorbesc destul de mult la telefon, în 2016 un utilizator a vorbit în medie în fiecare lună 1 oră şi 4 minute prin intermediul reţelelor fixe şi 4 ore şi 17 minute prin cele mobile.

Voi ce aveți, abonament sau cartelă Prepay?

 Știu că abia aștepti să îmi spui că nu am dreptate: