fbpx

Cum să creezi o carte de vizită digitală cu cod QR pe telefon, fără nici o aplicație

Probabil am trăit eu sub o piatră în ultima perioadă, dar aveam impresia că toată lumea știe că poți crea o carte de vizită digitală din telefon, direct din aplicația Agendă, fără alte aplicații instalate. Și partea mai faină e că poți distribui cartea de vizită digitală prin cod QR, prin mesaj, email sau Whatsapp sau altă platformă de comunicare, poți inclusiv să îți setezi un shortcut pe ecran ca să arăți cuiva codul QR pentru a fi scanat.

Eu folosesc de obicei asta pentru a nu mai căra cărți de vizită după mine, dar sunt persoane care fac la fel pentru a fi eco, sau la modă, sau pentru că își uită cărțile de vizită des acasă.

Mai jos un scurt tutorial video filmat de mine despre cum poți să îți faci o carte de vizită cu cod QR pe telefoanele cu Android, pe iOS ar trebui să fie similar, dar nu aveam unul la îndemână.

Pași detaliați sunt simpli: mergi în agendă, creezi un contact nou cu numele tău, poza ta, emailurile, numerele de telefon si site-ul sau conturile din rețelele de socializare, salvezi acel contact și după aceea îl poți seta ca shortcut pe telefon, ori poți arăta codul QR cui vrei tu să îi dai datele tale de contact.

Știu, codurile QR erau pe moarte, uite că pandemia le-a reînviat mai ceva ca pe Lazăr, acum sunt folosite peste tot, de la scanat informații despre obiective turistice, monumente, meniuri din restaurante până la cărți de vizită.

Nu e greu să creezi o carte de vizită digitală pe telefon, nu?

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *