fbpx

Cum sa scrii posturi mai bune pe blog

Nu ti se intampla adesea sa citesti pe un blog un post bun, cu sute de comentarii, retweeturi si like-uri si sa te intrebi cum de bloggerul ala a reusit sa atraga atatia cititori si comentarii, pe cand tu te chinui sa treci de 10 cititori pe zi?

Nu exista retete magice pentru a scrie posturi bune pe blog, dar in continuare am scris despre cateva trucuri pe care le poti aplica.

Foloseste in post imagini sugestive, mai ales la inceputul postului

post mai bun pe blog
Imaginile realizeaza o asociere placuta in mintea cititorului, mai ales daca sunt foarte sugestive si au legatura cu subiectul abordat. Daca ai inserat o imagine buna la inceputul postului iti cresc sansele de a “agata” cititorul.

Imparte textul in paragrafe, foloseste subtitlurile

Nu concentra tot postul intr-o singura fraza, fara inceput si sfarsit. Foloseste fraze scurte, imparte postul, mai ales daca este unul lung, in mai multe bucati prin intermediul subtitlurilor. Cum am facut eu in postul asta.

Fa-ti temele inainte de a scrie pe blog


Nu trebuie sa scrii neaparat azi postul. Sa spunem ca azi ti-a venit o idee geniala. Poti aduna mai multe zile fragmente de idei, linkuri, informatii, iar cand consideri ca ai suficient material te poti apuca sa scrii postul in sine. Totusi, regula asta nu se aplica cand scrii despre exclusivitati sau ai o stire fierbinte.

Include linkuri catre informatii suplimentare

Multi bloggeri nu includ linkuri in posturi deoarece se tem ca isi vor pierde cititorii. Total gresit, daca incluzi linkuri in posturi catre alte site-uri cu informatii cititorii tai vor reveni pe blog deoarece stiu ca oferi informatii de calitate (inclusiv linkuri catre alti bloggeri, alte site-uri). De exemplu Copywriting 101 ofera multe informatii utile daca vrei sa iti imbunatatesti scrisul.

Concentreaza postul in jurul unei singure idei

Daca eu incep sa scriu in postul asta despre cum poti realiza un post bun pentru blog, dupa aceea povestesc despre ce am mancat aseara, continui cu ultimele filme vazute la cinema si inchei cu o poezie despre integrarea in absolut e clar ca nimeni nu va retine nimic din postul asta. In schimb daca scriu doar despre sugestii pentru a realiza un post mai bun s-ar putea ca cititorii sa prinda cateva idei.

Foloseste bullets pentru enumerari, argumente, liste

Stiu, se spune ca listele cu bullets sunt depasite, plictisitoare si nu ar trebui sa fie folosite, mai ales in prezentarile PowerPoint. Cu toate astea, listele cu bullets sunt utile pentru ca:

  • atrag atentia asupra informatiilor importante
  • cititorii asimileaza mai rapid ideile prezentate
  • poti sa transmiti mai multa informatie in mai putin text

Nu scrie postul folosind toate culorile posibile

Unul din motivele pentru care scrisul este negru pe fundal alb este pentru ca nu oboseste ochii si e mai usor de procesat de catre creier. Nu iti obosi nici tu cititorii punandu-i sa citeasca un cuvant cu rosu, altul cu albastru, altul cu verde, urmatorul cu roz si inca unul cu portocaliu. E destul de evident, nu?

Cred ca am mai scris cateva posturi pe tema asta, dar nu strica sa ne reamintim ce trebuie sa facem pentru a obtine un post bun pe blog.

Completari?

Recomandă

11 Comentarii

  1. Da: promovează-ți articolul. Cu siguranță și ăsta este unul dintre motivele pentru care unele articole primesc comentarii + RT-uri + like-uri și altele nu.

  2. […] Când vezi un jurnalist de modă veche cum scrie pentru prima oară un text pentru online te apucă mila. Nu prea știe să formateze articolele, nu știe de paragrafe, nu știe să pună linkuri către alte site-uri în articole, nu știe să își implice cititorul în articol, să interacționeze cu el, să lase cititorul cu un semn de întrebare, o temă de gândire. Nu știe regulilele simple, necesare pentru a scrie articole bune. […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *