fbpx

Tot mai puțini bloggeri scriu

Sunt vreo 3 săptămâni de când nu am mai scris pe blog, fiind ocupat cu viața, dar mi-au zis azi mai mulți oameni că m-au votat la Webstock awards, best blogger, ocazie cu care m-am emoționat, nu pentru că aș spera să câștig, ci pentru că cineva s-a gândit să mă treacă și pe mine acolo, semn că suntem tot mai puțini bloggeri care scriu.

Explicațiile sunt mai multe pentru scăderea activității pe bloguri în ultimii ani:

 • Mulți dintre bloggeri nu mai au timp – dacă te-ai apucat de scris acum 15-20 de ani și între timp ai soție, copii, carieră, alte preocupări și griji, s-ar putea ca blogul să fie printre ultimele lucruri la care îți stă capul, poate nu mai apuci să scrii 2-3 articole pe săptămână, nici nu mai zic de, Doamne ferește, scris zilnic pe blog.
 • Publicul tânăr nu mai citește așa de mult bloguri, nu mai au răbdare pentru articole lungi, se consumă conținut scurt, mai ales video, Stories și Reels. Ne-am tiktoktikizat aș zice.
 • Social media s-a schimbat, dacă nu ți-ai construit o audiență fidelă, care intră zilnic direct pe blog, e tot mai greu acum să ajungi la cititorii vechi sau noi punând linkuri pe Facebook, Twitter, LinkedIn sau în Stories, că toate platformele penalizează linkurile externe și vor să țină utilizatorii la ei în aplicație. Practic lumea nu mai știe de tine, că oamenii s-au obișnuit să își ia știrile direct din newsfeed, nu mai intră direct pe site.
 • Nu mai vin nici banii ca pe vremuri pentru bloggerii de top, influencerii iau acum crema bugetelor de PR, cum făceau blogurile cu 10 ani în urmă, de bloguri își amintesc agențiile când vor și campanii în urma cărora să rămână ceva palpabil, când au nevoie de trafic, SEO, linkuri, rezultate pe termen mai lung, nu doar reach și poze frumi, like și share.

Evident că încă se citesc bloguri, nu degeaba Vali are 1 milion de vizitatori lunar, dar e tot mai greu să găsești motivația ca blogger, iar ca cititor tentația e mare să te uiți la un video, în loc să citești un articol de 2000 de cuvinte.

Voi de unde vă mai informați?

Lista cu nominalizații, poate vreți să mai descoperiți bloguri. 🙂

Recomandă

14 Comentarii

 1. Eu observ ca mai vin bloguri noi. Ce-i drept, nu sunt constanti in scris pentru ca… nu reusesc sa monetizeze, iar un hobby nu-l tii pe perioade lungi daca nu exista si beneficii. Liste sunt pe aici, pe “noul T5”: https://rotrafic.xyz/categorie/bloguri/ si cred ca mai sunt cu 10-20k prin zona. Lista de la webstock e un pic ciudata, multi de acolo sunt… aproape inactivi.

  Pe video, da, lucrurile sunt diferite, dar si atentia brandurilor/ chair si a celor care fac listele e mai mare.

 2. Am citit nominalizarile cam pe la toate categoriile si am vazut destul de multe persoane inactive.

  zilele trecute m-am chinuit sa pun cap la cap blogurile din Iasi, 90% sunt inactive.

  La WEC23 (campionatul mondial de Esports din Iasi) cred ca am fost doar 2 bloggeri acreditati, in rest, doar presa.

 3. Felicitari pentru ca ai reusit sa implinesti o pro­vo­ca­re atat de uria­sa, chiar daca in ulti­mul timp ai fost depasit de alti blog­geri! Este ade­varat ca multi dintre noi fie sim­plu nu mai avem timp sa scriem pe blog­uri, fie ne-a schim­bat medi­ul de comu­ni­ca­re, insa tu ai reusit sa trans­for­mi blogul tau in cea mai buna ver­sione a ta si asta meri­ta reco­nu­stere! Esti cu sigu­ran­ta un exemplu pentru comu­ni­tatea blog­gerilor si ai reusit sa depasesti pro­vo­ca­rile si greu­tati­le. Felicitari pentru ca in urma eforturilor tale ai casti­gat aceas­ta reco­noas­tere! Succes in continuare!

 4. Si mai putini bloggeri scriu bine 🙂

  De fapt, eu suspectez faptul ca multi au trecut pe yt sau tiktok pt ca acolo agramatismele ies mai putin in evidenta. Acolo doar dezacordurile sunt problema. Pe blog virgulele sunt la loc de cinste printre probleme 🙂

   • Nu stiu, dar eu am trecut de curand si pe Youtube, iar treaba cu dau rec si aia e… e departe de adevar. Pana testezi un produs, pana construiesti o poveste in jurul lui/ script, pana setezi camera, luminile, pana montezi, pana faci rahatul ala de thumbnail iti cam mananca timp, de multe ori nu doar o saptamana. Sunt atat de multe chestii marunte si… un articol de blog poate parea o… joaca.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *