fbpx

Ce nu învățăm la școală

Dacă tot începe școala și toată lumea e plină de entuziasm pe tema asta, hai să vă ridic la fileu și o discuție despre lucrurile pe care le învățăm în școală și lucrurile pe care AR TREBUI să le învățăm.

Pe afară se discută mult despre asta, ideea e că după ce trecem de lucrurile de bază foarte utile, cum ar fi scrisul, cititul, adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri, materiile învățate în școală insistă foarte mult pe latura teoretică, dar mai puțin pe latura practică, și sunt multe lucruri de care avem nevoie în viață pe care școala ar putea să le predea.

De ce plătim taxe, cum funcționează statul, cum să gestionăm banii, cum să reparăm lucruri simple prin casă, cum să ne apărăm, cum să ne purtăm în societate, cum să depășim teama de a vorbi în public, cum să mâncăm sănătos, cum să ne gestionăm ziua astfel încât să nu o luăm razna de la stres, din astea.

Sigur, veți zice că asta nu e treaba școlii, ci a părinților, a familiei, dar dacă ne uităm în jur s-ar putea să descoperim că mulți părinți au mașini mai scumpe decât casa în care stau, deci sunt praf la noțiuni de finanțe personale, se poartă ca niște oameni primitivi în societate, nu știu să schimbe o priză și sunt supraponderali sau burnout, deci copiii nu prea au ce să învețe de la ei, iar dacă învață, învață fix părțile negative.

Întrebarea e, îi pregătește școala pe copii pentru viață sau nu?

Recomandă

9 Comentarii

  1. Baza oferita de scoala de stat este ok insa, ar trebui adaptata la acest secol. Daca dintr-o clasa de la facultatea babeş-bolyai cluj-napoca de programatori ajung sa lucreze efectiv 5-6 din 25, avem o problema.

  2. De acord cu! Cred că copiii ar trebui să învețe mai multe despre cum funcționează viața de adult și despre cum să-ți asume responsabilitatea pentru finanțele tale.

  3. Exact asta discutam zilele trecute și cu soția mea. Nu sunt materii la școală care să învețe copiii unele lucruri esențiale cu care ne întâmpinăm zilnic. Lucruri importante care ne-ar ajuta pe viitor. Despre economii, pentru a nu mai ajunge să facem credite, despre vorbitul în public pentru a nu mai fi emoționați sau să fim tăcuți când vorbim în fața unui grup de oameni, etc. Este aceeași metodă de predare ca acum 100 de ani…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *