fbpx

Aplicații Android: AirDroid, cea mai intuitivă aplicație pentru transfer de fișiere prin Wi-Fi

La începuturile mele cu Androidul foloseam învechitul sistem de transfer prin cablu USB pentru a descărca sau încărca fișiere. În timp am încercat mai multe aplicații ce promiteau să ușureze procesul de transfer, miza fiind eliminarea cablurilor și oferirea unei interfețe prietenoase pentru a vedea ceea ce am în telefon.

Pentru o perioadă lungă de timp m-am mulțumit cu SwiFTP. Deși nu avea o interfață extraordinară, își făcea treaba destul de bine, porneam Wi-Fi-ul, aplicația și aveam acces la fișierele de pe cardul SD. În ultima perioadă însă am folosit intens AirDroid și pot spune că e cea mai simplă și intuitivă aplicație pentru transfer de fișiere și nu numai. Da, și e gratuită.

E suficient să conectați laptopul și telefonul la aceeași rețea Wi-Fi, să porniți aplicația și să accesați din browser adresa http://web.airdroid.com, introducând codul afișat pe telefon sau scanând codul QR pentru a sincroniza cele două device-uri. Pe lângă faptul că poți vedea și descărca direct din browser fotografiile sau filmele realizate cu telefonul, aplicația oferă și alte facilități:

  • trimiterea de SMS-uri direct de pe calculator;
  • instalarea și dezinstalarea de aplicații;
  • editarea agendei telefonice;
  • realizarea de screenshoturi ale ecranului;

Eu sunt foarte mulțumit de aplicație, ușurează mult conectarea la telefon. Să nu uit, Kies air e o aplicație similară realizată de Samsung, dar nu e compatibilă cu toate telefoanele.

Voi ce folosiți pentru a transfera fișiere?

Recomandă

2 Comentarii

  1. Am mai avut AirDroid anul trecut. dar din unele motive l-am sters .Acum as vrea sa-l am din nou dar nu mai reusesc sa obtin codul Atunci tin minte ca mi-a fost trimis prin e-mail Codul care trebuia pus atat pe telefon cat si pe pc . varianta asta mi-ar placea mai mult decat cu scanarea Ma puteti ajuta in privinta asta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *