Aplicații pentru ascultat muzică pe Youtube

Mă uitam zilele trecute la evoluția rapidă pe care o au și la noi serviciile de streaming audio online, cum ar fi Deezer (26 de milioane de utilizatori, peste 20 de milioane de melodii) sau Zonga, aplicație autohtonă lansată în primăvară. Ambele au făcut parteneriate cu operatori telecom pentru a împinge consumul de muzică pe smartphone-uri sau calculatoare direct de pe internet, prin streaming.

E clar că spre asta ne îndreptăm, e mai convenabil să plătești lunar un abonament (sau să asculți niște reclame inserate între melodii, pentru abonamentele gratuite) și să ai acces la muzica preferată de oriunde, online sau offline, decât să cumperi albume sau melodii la bucată.

Totuși, pe lângă aplicațiile dedicate pentru streaming audio, am remarcat că Youtube e folosit foarte mult pentru același lucru, ascultatul melodiilor. E foarte ușor să creezi un playlist unde să îți adaugi clipurile cu artiștii preferați și să day Play. Calitatea nu e mereu aceeași ca la serviciile dedicate streamingului audio, dar pentru mulți e suficientă.

În Statele Unite Youtube e serviciul preferat al tinerilor care vor să asculte muzică gratuit, mă întreb dacă și la noi e la fel?

E interesant că au apărut în ultimul timp mai multe aplicații care ușurează procesul de descoperire și ascultare al melodiilor preferate. Youtube are o aplicație dedicată, Youtube Disco, care te ajută să descoperi clipurile muzicale ale artiștilor preferați și crează automat playlist-uri cu ele sau afișează topuri cu cele mai ascultate melodii.

O altă aplicație este Tubalr, o interfață web minimalistă care pe lângă playlist-urile create automat din melodiile de pe Youtube cu artiștii preferați mai oferă și recomandări de artiști similari, plus sharingul playlist-urilor cu prietenii.

Alte aplicații ce oferă facilități similare ar fi TubeRadio (tot web) sau Radio for Youtube sau YouTube Radio.

Sunt curios, voi cum ascultați muzică pe internet: folosiți Deezer, Zonga, Youtube, Last. fm, Grooveshark, Pandora, Spotify sau altă aplicație de streaming? Care e favorita voastră?

Recomandă prietenilor!5
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Andrei
Vizitator
Andrei

Youtube si mai nou Deezer, de cand il promoveaza Orange.

Florin Grozea
Vizitator

Pandora şi Spotify nu sunt disponibile în România. Şi da, şi la noi YouTube este cel mai folosit site pentru muzică. Vezi topurile de trafic.

Marius Sescu
Vizitator

Eh, poți rezolva cu accesarea din România dacă vrei, e aceeași poveste cu Netflix și accesarea prin VPN.

Ekart Dragos-Ioan
Vizitator

Eu am mai creat si extensia de chrome https://chrome.google.com/webstore/detail/youmusic/bpedjdpjojhnejmmfbnkcgempgfogcgn?hl=ro&gl=001.
Detali despre cum a fost creata gasiti la mine pe blog

Ekart Dragos
Vizitator
Ekart Dragos

Pentru cei interesati am creat si eu o extensie de google chrome care o gasiti aici https://chrome.google.com/webstore/detail/youmusic/bpedjdpjojhnejmmfbnkcgempgfogcgn?hl=ro&gl=001 si pe blogul meu pentru mai multe detali tehnice http://lifeit.ro/views/article/?id=10