fbpx

Ati cumpara de la o firma care va spameaza pe email?

Spamul pe email stie toata lumea ce reprezinta, mesaje nesolicitate, pe care expeditorul ti le trimite in speranta ca va vinde ceva iar tu le stergi in speranta ca nu vei mai primi aceleasi mesaje. Cele mai enervante sunt mesajele care nu au buton de dezabonare, urmate de cele de la care te dezabonezi dar primesti in continuare emailuri.

spam emailSursa foto

Pe voi va agaseaza spamul dar pe ceio care il trimit ii ajuta.Cred ca si noi am face la fel daca am avea o afacere.Ganditi-va…Aveti un produs de vanzare…trimiteti un mail odata unei persoane…nu are nevoie acum de produsul vostru…acum…dar ganditi in perspectiva…maine…peste o saptamana…peste o luna…are nevoie de …surpriza…tocmai produsul pe care voi il aveti…in subconstientul lor au imaginea unui anunt care le spunea despre acel produs…dar…nu stiu unde au auzit de el..dc…pt ca poate a primit un mail odata candva…dar daca saptamanal ar fi bombardar cu acel mesaj atunci cand el ar avea nevoie,chiar daca acum il considera spam,o sa il caute cu disperare.Deci,concluzia,spamul este o chestie psihologica din care foarte multi au de castigat.Si mai e si partea in care mailul vostru din moment ce il afisati undeva pe net,va expuneti singuri riscului,cu voie sau fara voie…si legea?…ce sa faca legea?o firma plateste unei alte firme sa se ocupe de livrarea de mail-uri,iar aceasta a doua firma fiti siguri ca au grija sa adauge toate adresele luate de pe net in baza lor de date…oare voi puteti dovedii ca nu v-ati dat singuri acceptul pt a primii informatii comerciale de la o anume companie?Singura solutie…coont de mail nou si pastrarea lui doar in memoria voastra…oare am dreptate sau nu?

Pornind de la comentariul „inteligent” lasat la articolul asta am o intrebare pentru voi – ati cumpara de la o firma care va spameaza?

Sa spunem ca primiti un mesaj comercial nesolicitat de la o firma. Nu ati mai cumparat niciodata de la ei, dar au cumparat o baza de date si ei trimit mesaje, in speranta ca poate cumpara cineva. Totusi, oferta din email este buna. iar intamplator chiar va gandeati sa cumparati un produs similar celui promovat din email, sa zicem un smartphone?

Deci cum faceti? Stergeti emailul si trimiteti firma care l-a expediat la origini sau salvati emailul, ca poate veti cumpara produsul?

Eu nu as cumpara de la o firma care ma spameaza cu mesaje. Chiar daca oferta ar fi buna modelul de business e gresit, si eu consider ca o firma care nu stie cum sa isi respecte clientii potentiali si trimite mesaje nesolicitate peste tot nu ii trateaza cum trebuie nici pe cei care cumpara de la ei. Cu alte cuvinte, nu as cumpara de la o firma care nu are principii, pentru ca nu am incredere in ceea ce promit si ceea ce vand. Parerea mea!

Voi ce faceti, cumparati sau nu de la spammeri?

Recomandă

21 Comentarii

  1. Tu, eu, altii care citesc acest articol nu vor cumpara de la firma respectiva pentru ca stim ce face. SPAM!

    Cu toate acestea exista o majoritate pe Internet care isi verifica adresa de Yahoo si nu sunt deranjati ca primesc ultima oferta de haine sau telefoane. Probabil unii dintre ei sunt interesati/pasionati si vor deschide mailul din curiozitate.

    Explica unui posesor de ID Messenger: salam_reghetton69 ca ala e spam, e interzis de lege si ca nu ofera incredere o astfel de firma.

    Daca nu ar fi profitabile, nu ar mai trimite spam oamenii 🙂

    • True, chiar daca rata de raspuns e 0,0000001% tot e profitabil, pentru ca investitia initiala e zero sau infima. Insa pe termen lung eu cred ca imaginea firmei sau a brandului e compromisa.

      • E doar o presupunere ca e profitabil. Acceasta idee e promovata de cei care vand liste, care la randul lor sunt tot spameri.

        La rata de raspuns de care ai zis tu inseamna ca 1 din 100 milioane cumpara. Chiar daca rata de raspuns ar fi mult mai mare si ar cumpara 1 din 1 milion.
        Crezi ca merita? Pune in calcul aici si timpul cat iti ia sa livrezi mesajele, un design pentru mesaj, etc.
        Ia in calcul si riscul de a aunge in blacklist-uri, si complet banat de yahoo, gmail, hotmail. Risc care e foarte mare cand trimiti 1 milion de mesaje. Pot sa spun ca nici macar nu e risc e certitudine. Mai merita?

        • E-mail spam functiona cel putin acum vre-o 7-8 ani. Stiu pe cineva care avea cam 500 de milioane de e-mailuri si de fiecare data cand trimitea avea clienti.

          Nu iti zic cat de usor era sa trimita e-mail-urile… deci business profitabil.

          Sincer nu cred ca toata lumea s-a educat de atunci si toti ignora spamurile (fa un test pe parintii tai).

  2. Acest gen de mesaje a luat amploare si pe telefon. Mereu sunt ademenita sa cumpar aranjamente florale, sa xeroxez mai ieftin, sa intru pe site-uri de care nu am mai auzit.
    Cu adresa de mail inteleg, imi poate fi agatata mai usor. Dar numarul de telefon nu-l dau chiar in stanga si-n dreapta. Uneori ma gandesc ca am prieteni prea ‘binevoitori’… mai ales cand sms-urile priomoveaza o firma ieseana.

  3. Marius, imi permit sa nu fiu de acord cu tine. Atunci de ce isi mai face cineva adresa de e-mail publica daca nu pentru a fi contactat. O firma mica, cu putine resurse financiare, nu prea are multe metode de a promova produsele fara sa cheltuie o groaza de bani. Daca primesc un e-mail nesolicitat dar in e-mail sunt trecute si metode de a refuza sa mai primesc ulterior corespondenta de la respectiva firma, eu nu am nici o problema.
    Oricum legea spamului e stupida. Conform sunt nevoit sa trimit intai un e-mail prin care sa te intreb daca pot sa-ti trimit o oferta, dar daca tu faci o reclamatie inclusiv acest e-mail e considerat spam. Si daca te sun fara aprobarea ta pot fi considerat spammer conform legii.
    O lege a spamului e necesara, dar asta de acum e stupida.

    • Eu ma refer la cazurile cand adresa de email nu este publica. Trimiti un email cuiva dintr-o companie si el te adauga la newsletter. iti pui adresa de email pe blog pentru a fi contactat de alti bloggeri si primesti toate ofertele cu biblioteca pe dvd etc.

      • Deci publica sau nu, nimeni nu are dreptul sa-ti trimita orice comunicare in masa ( comerciala sau nu ) daca tu nu soliciti acest lucru.

        Stiu ca legea se refera doar la comunicari comerciale dar m-ar deranja la fel de mult daca un ngo sau biserica mi-ar trimite astfel de mesaje.

    • Majoritatea celor care isi fac adresa de email publica o fac pentru a primi intrebari in legatura cu serviciile lor. Comunicare unu la unu nu 1 la milioane.

      Daca tu ai oferi un serviciu ti-ai face publica adresa de email pentru ca persoanele interesate sa te poata contacta nu pentru ca 200000 de firme cate sunt in romania sa-ti trimita un email in fiecare saptamana. Ti-ai mai putea folosi email-ul atunci ?

  4. Salut 🙂

    Marius acum ceva timp in urma ai dat tu un tweet, cu ceva un plugin parca, cum sa-ti faci blogul privat doar pentru cine vreau eu , cititorii mei 🙂
    Ma poti ajuta , imi poti spune numele pluginului ?
    Multumesc

  5. Uite ce am primit azi pe mail : „Vand Baza de date e-mail 4 milioane de adrese Romania la super pretul de 400 de Ron .Baza vine insotita de un program de trimitere profesional . foarte simplu de utilizat care poate sute de mii de e-mailuri in masa pe ora . Acesta nu are nevoie de licienta si vine insotit de instructiunile de folosire.
    Pret pachet Baza date e-mail 4 milioane de adrese si program de trimitere 400 RON.”

    „Daca doriti ca serviciul de trimitere sa fie efectuat de noi pretul este de 600 Ron pe luna.
    Nota : Cine comanda astazi primeste si un bonus surpriza.”

    De unde au astia baze de date de 4 milioane de adrese? La toti ne-au trimis anuntul asta? Cat de legal o fi? Eu – daca imi dau adresa la unul sau la altul (pe site-uri, ma refer, nu la prieteni) – exista un regulament acolo, in care se vorbeste despre confidentialitate.
    O, daaa….
    Iar in finalul mesajului sunt asigurata ca ceea ce-am primit nu e spam…
    (Care o fi bonusul surpriza?…)

    • Eu primesc mesajul cu baza aia de date frecvent. Culmea e ca sunt oameni care chiar cumpara. 4 milioane de adrese nu sunt multe, problema e cat de bune sunt adresele alea. Presupunand ca majoritatea celor din baza de date au fost adaugati fara voia lor prevad multa carne in frigider cui trimite emailuri folosind baza respectiva.

  6. Acum firmele isi aleg potentialii clienti, in felul in care isi targeteaza contactele pe diferite nise. Nu demult ma sunat un prieten si ma intreaba cum poate cumpara baza de date cu useri inregistrati pe forumuri siteuri membrii din nisa retetelor culinare….

  7. In prima faza tind si eu a spune ca nu voi cumpara cat traiesc de la o firma/cineva care recurge la spam. Dar pe masura ce trec anii imi dau seama ca trebuie sa trebuie sa profit de toate oportunitatile care apar. Daca un respectiv mail imi ofera ceva pe drept avantajos (incluzand posibilitatea de a verifica produsul, sau ma directioneaza intr-un loc unde gasesc ceva ce imi trebuie – sanse infime, ce-i drept), nu vad de ce as refuza o astfel de oportunitate. Intr-un final eu doresc un produs. Poate e un produs original sau ceva ce nu necesita neaparat o garantie. Am sansa de a-l avea, la un pret mai bun. Pot incerca, dar nu sunt dispus sa imi asum un risc.
    E totusi o situatie ipotetica pe care inca nu am intalnit-o, dar nu vreau sa o exclud din start. Pana una alta, sunt constiincios in a bifa mailurile de genul ca fiind ‘spam’.

    • E si o chestiune de moralitate aici. Prin spam-ul lor aceste firme afecteaza productivitatea si consuma resursele celor carora le trimit aceste mesaje. Practic iti fura din timpul tau si al altor sute de mii sau milioane de oameni.

      Ai cumpara de la cineva un produs stiind ca vanzatorul fura?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *