fbpx

De ce își cumpără femeile bijuterii de aur? Pentru că știu să facă investiții

Noi bărbații când ne gândim la investiții ne gândim la apartamente, terenuri, acțiuni la bursă, deschiderea unei companii. Dar femeile sunt mai inteligente ca noi, investesc în bijuterii din aur :). De ce zic eu că aurul este o investiție? Păi gândiți-vă că în ultimii 10 ani prețul aurului a crescut de la 54 de lei la 166 de lei, vârful istoric fiind în 2012, când era 200 de lei. Și acum prețul e iar pe creștere, de la începutul anului.

curs-aur-10ani

Ce altă investiție sigură mai știți voi, care să aducă un randament de 294% în 10 ani? Până și cei care au jucat la bursă au avut un randament de maxim 200%, dacă au nimerit bine companiile în care au investit, iar investițiile în obligațiuni, titluri de stat sau depozite bancare au avut un randament de 120% în medie, pe ultimii 10 ani.

Bine, eram ironic puțin la faza cu investitul în bijuterii de aur, dar știu femeile ce știu, bijuteriile lor au randament mai bun ca ideile noastre de afaceri, mai ales pentru cei care cred că playstation-ul sau ultimul model de smartwatch sunt o investiție.

Îmi spuneau prietenii de la Bijuterii La Rosa, unul dintre cele mai importante branduri de bijuterii de la noi, că a crescut cererea nu doar pentru verighete din aur și inele de logodnă din aur cu diamante, ci pentru toate bijuteriile din materiale prețioase, mai nou sunt la modă (din nou) și bijuteriile din aur roz, mai ales cele combinate cu aur alb. Sunt la căutare chiar și suzetele de aur, un cadou special pentru botez.

Eu când am ales verighetele, cu mulți ani în urmă, am ținut neapărat să fie din aur alb, mi se par mult mai elegante, dar până la urmă am făcut un compromis și am mers pe un model mixt, aur alb cu aur galben, că așa e în viață, faci compromisuri. Nu cred totuși că aș fi ales rozul. 🙂

Cât despre faza cu investitul în aur, să nu uităm că anul trecut în noiembrie eMag a scos la vânzare lingouri de aur între 5 și 20 de grame, 1000 de bucăți, împreună cu o bancă. Se făcea mișto pe Facebook că cine va cumpăra lingouri de aur online?!?

Ei bine, au vândut tot, gramul de aur era vândut cu 153 de lei la ofertă de Black Friday pentru lingoul de 20 de grame, acum banca îl vinde cu 190 de lei, același lingou. Profit 763 de lei în câteva luni, riscuri minime. Și oricum aurul e o investiție pe termen lung, nu că s-ar strica în seif.

Apropo, depozitele voastre bancare ce mai fac, dobânda e la fel de mare? 😀 Sau ați investit în altceva?

Recomandă

8 Comentarii

  1. Din punctul meu de vedere e un pic de teapa “investitia” in aur deoarece 1 aur din sursa sigura poti cumpara doar de la banca sau magazine specializate, bineinteles au un pret mai mare, dar ai sa spunem ca gramul de aur e 160 de lei, uita te te rog sa vezi cat e pretul la amanet (pentru ca la amanetul e singurul loc in care poti sa l vinzi cand vrei) si dupa aia imi spui tu daca e castig sau pierdere

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *