Când Biserica își dă cu părerea despre desenele animate

În mod normal nu voiam să pun screenshotul de mai jos aici, dar zilele trecute eram uimit când vedeam cât de mult pot să abereze unii oameni pe site-uri care teoretic, promovează religia, credința în Dumnezeu. Despre familiaortodoxa.ro e vorba mai exact, unde ni se explică de ce Frozen, desenul pentru copii, ar promova de fapt cultura gay, încurajând lesbienele.

Da, știu, și mie mi-a picat fața, dar am salvat articolul înainte ca ei să îl șteargă de pe site. Să înceapă distracția:

frozen

Cine e tipul care a scris articolul, dacă ați rezistat până aici: un anume Virgiliu Gheorghe, cunoscut pentru scrierile sale din domeniul tehnologiilor media (așa se prezintă el), deși în alte locuri ni se spune că este un cunoscut biofizician și specialist în cercetări psihosociale și comunicare.

Virgiliu-Gheorghe-777x437

E clar că bate câmpii cu grație, mai trist e că ajunge să fie băgat în seamă de site-uri care teoretic, modelează credința oamenilor. Și mai trist e că unii părinți vor crede așa ceva.

Repede, nu face Biserica și o listă cu desenele animate la care am putea să ne lăsăm copiii? Bălănel și Miaunel or fi ok?

Recomandă prietenilor!
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •   

14
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
anda_elena
Vizitator

Iar generalizam. Nici Virgiliu Gheorghe, nici Familia Ortodoxa nu inseamna, cu litere mari scris, Biserica. Altfel, nu facem decat aceeasi greseala ca a lor – dintr-un sens mai la moda acum, acela de a da in capul Bisericii cu orice prilej.

In rest, numai de bine! 🙂

 

anda_elena
Vizitator

Marius, e un om care în general vorbește ok. Dacă despre Virgiliu Gheorghe ai să găsești și pe Doxologia, pe tema asta n-ai să găsești vreodată subiect aici. În schimb, poți găsi paralele faine între desenele animate și viața bisericii: http://www.doxologia.ro/puncte-de-vedere/de-la-sfanta-cuvioasa-sofia-la-printesa-animata-sofia-i 🙂 Dar, dacă Nicolae Pintilie – autorul articolului și, da, bărbatul meu – va avea un derapaj și, Doamne ferește, derapajul va mai fi promovat și pe un site creștin… asta nu înseamnă că, din cauza unui singur om și a butonului de publicare, toată biserica a luat-o pe ulei. De asta spun, nu e în regulă să generalizăm.… Citește tot »

Andreea
Vizitator
Andreea

Frate, fii atent. Mie imi place mult ce scrii si chiar te citesc si te oi citi in continuare chiar daca ai dat-o-n bara de data asta cu abordarea. Nu sunt eu aia care apara biserica, de fel dar un lucru am aflat si eu de curand, pe care vreau sa il share-uiesc cu tine pt ca vad ca faci aceeasi confuzie: biserica egal noi toti, chiar si cei care nu suntem foarte bisericosi. Asta e adevăratul sens al cuvântului. Iar Biserica, ca institutie e reprezentată de Patriarhie. Or tu nu te-ai referit nici la una, nici la alta in… Citește tot »

Andreea
Vizitator
Andreea

Frate, mie imi suna destul de logic ce zice omul

infam
Vizitator
infam

Mda, am citit articolul .

Incredibil !

Daca nu aparea pe situl ala si il citeam in alta parte, il luam drept gluma. Una geniala !

Dar nu a fost sa fie !

Sa nu-i uite pe Tom si Jery ! 2 “masculi” care orice s-ar intampla tot impreuna raman …

Niste gay…!

Hai ca ma duc sa mai beau o bere , poate imi revin !

 

P.S. Promit sa nu mai cant “Let it go !” la dus si o sa incerc sa nu mai scap sapunul …