fbpx

Bye bye Firefox, Hello Google Chrome

Cred că sunt vreo 7 ani de când folosesc Firefox ca browser implicit pe calculatoarele cu care lucrez. Deja mă obişnuisem, primul lucru după instalarea sistemului de operare era să descarc Firefox şi să îl configurez.

Totuşi, în ultima perioadă mi-a fost tot mai greu să fiu productiv folosind acest browser, ceea ce contează pentru mine, care lucrez 70% din timp în browser. În ciuda update-urilor lansate într-o veselie de către Mozilla în ultima perioadă la mine în continuare Firefox se blochează din senin când deschid un site într-un tab nou, iar atunci când porneşte prima dată trebuie să aştept cel puţin un minut. E enorm de mult pentru cineva obişnuit ca lucrurile să se mişte instant, ca mine.

google chrome
Principalul motiv pentru care am rămas pe Firefox până acum erau extensiile. Erau multe extensii care nu aveau corespondent pe Chrome, ca orice browser care era la început. Acum însă am găsit alternative sau extensii similare pentru tot ce aveam nevoie şi nu mai văd nici un motiv pentru a rămâne pe Firefox.

Google Chrome porneşte în câteva secunde cu toate extensiile pe care le folosesc, ceea ce Firefox sigur nu face, iar până acum nu mi s-a blocat la 20 de taburi deschise simultan. În plus are o interfaţă aerisită folosind tema Minimalist şi încă o chestie care îmi place, salvează bookmarkurile, extensiile, parolele şi istoricul în contul Google, ceea ce îmi permite să instalez rapid browserul cu setările dorite de mine pe alt calculator prin Google Sync. Adepţii teoriei conspiraţiei vor avea de comentat aici că Google ne fură informaţiile şi le foloseşte în scopuri malefice, dar eu nu îmi fac griji. Cât timp mă ajută să îmi fac treaba mai repede şi mai bine e o situaţie win-win, zic eu.

Momentan folosesc următoarele extensii pentru Google Chrome:

Constat că devin tot mai dependent de serviciile Google. Folosesc Gmail pentru conturile de email, Google Reader pentru citit blogurile, Google Analitycs pentru statistici web, Google Adwords pentru campanii de promovare online, Google Chrome pentru navigat pe net, Feedburner pentru contorizarea abonaţilor la feedurile RSS, Youtube pentru vitzionarea de clipuri video… oare ce mai urmează? Da, Google ne prinde pe toţi.

Voi ce browser folosiţi? Dacă e Google Chrome, ce extensii recomandaţi?

Recomandă

10 Comentarii

 1. Eu folosesc Chrome aproape de când a apărut și îți recomand să folosești și aplicații nu numai extensii.

  Îți recomand extensiile: Search by Image (by Google), Speeddial 2, TrafficLight.
  Îți recomand aplicația: Quick Note.

 2. nu am folosit firefox, ci opera, dar se misca foarte greu asa ca am trecut pe chrome, de vreo 6 luni doar cu el prestez pe net, pana acum si-a facut mai mult decat onorabil treaba.
  ca pluginuri folosesc:
  – google reader
  – email cheker plus
  – google+ ultimate
  – bit.ly
  – wise stamp
  iar ca aplicatii:
  – tweetdeck
  -evernote (e tare se sincronizeaza cu aplicatia de pe android)
  – google calendar

 3. Am incercat de mai multe ori sa folosesc Chrome insa de fiecare data am revenit la Firefox. Nu am probleme cu Foriefox numai ca pe la 15 tab-uri se misca lent dar se misca si imi canta cam toate videoclipurile. Chrome a la 15 taburi numai stie de el, la mai mult de 3 tab-uri numai merge nici un video si plus ca mai are obiceiul sa cada plugin-ul flash si tot ce ai deschis trebuie sa initializezi. Plus cand deschizi un nou link ti se deschide automat tab-ul respectiv lucru ce pentru mine este foarte enervant. Inovatia lui Chrome e de fiecare tab cu procesul lui numai ca la mine Chrome cand se deschide are deja cam 7 – 8 procese si apoi la deschiderea a vreo 5 taburi calculandtot ram-ul ce-l consuma ajung cu mult peste ram-ul ce-l consuma firefox. Astept cu nerabdare noile actualizari de la firefox se pare ca merg pe calea ce-a buna.

 4. O extensie pt care nu parasesc Firefox este InFormEnter. Nu este asa ceva pt chrome si nu pricep de ce (cel putin acu vreo 2 luni nu era). Hai ca SEOmoz toolbar este sper si web developer, dar fara informenter nu ma descurc:D

 5. Eu folosesc de la Google: G. Chrome, Blogger (pt postat pe blog), Picasa (pt poze), Google+ (retea de socializat de la Google, inca nu prea o folosesc, decat pt jocuri, ca prieteni pe G+, nu prea doar pe Facebook), Gmail (pe Yahoo pana imi activam contu la joc din mailu de confiemare faceau prietenii mei lv mari), Android (OS-ul telefonului meu:D ) , Youtube, si mai toate serviciile Google (Maps, Docs, cautere de imagini/web, si nu mai stau sa le insir). Ce imi place este ca am un cont unic pentru toate! Dar ce nu pot inlocui de la Google este Messengerul cu G Talk si Facebook cu G+.
  PS: wtf! Cate extensi ai! Eu am doar X-notifier, si vremea! Restu sunt dezactivate ca nu le folosesc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *