Calitatea cautarilor pe Google

De la un timp incoace am impresia ca Google nu mai e la fel de relevant ca inainte in cautari. O fi de vina cresterea site-urilor care fac spam, dar asta nu e treaba mea. Pe mine ma intereseaza sa gasesc rapid informatii utile cand efectuez o cautare folosind un motor de cautare, indiferent care e numele lui.

google

In schimb, de multe ori pentru a gasi ceva relevant trebuie sa merg pe a doua sau a treia pagina, primele rezultate fiind agregatoare, continut furat si incomplet sau reclame. Se pare ca nu e doar o impresie trecatoare, sunt si altii care observa acelasi lucru, rezultate irelevante pentru cautari. Inteleg ca trebuie sa vad reclame deasupra rezultatelor si in sidebar, dar cand nici macar rezultatele reale nu ma ajuta ce e de facut?

Nu, nu o sa spun acum ca alternativa e Bing, in fond are doar 11,8% cota de piata, zic doar sa nu va bazati mereu pe faptul ca Google va ofera rapid cele mai bune rezultate.  Toti isi doresc sa ajunga pe prima pagina Google deoarece 89% din cautari se opresc aici (cred ca in primele 3-4 rezultate), dar competitia asta a dus la aparitia de informatii eronate pe prima pagina.

Ati observat si voi ca Google nu mai ofera informatii la fel de relevante ca inainte?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
8 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

[…] This post was mentioned on Twitter by Marius Sescu. Marius Sescu said: Calitatea cautarilor pe Google http://ow.ly/3xReG […]

bacilul

RT : Calitatea cautarilor pe Google https://www.mariussescu.ro/2011/01/calita

Reclame Tv

Asta se intampla pentru ca tot mai multi webmasteri isi ridica siteurile in cautari prin seo spam.

Pavel

Google e dus rău. Ui, am găsit un articol ce mi-a fost furat şi pus pe un alt blog. Am căutat pe google după prima frază şi ghici ce? Blogul ce mi-a luat articolul era înaintea mea la rezultatele căutării. Deci, total irelevant.

relansat

asta mai lipsea … proiectul lui pavel sa fie sabotat de google 😀

Pavel

:)) Dau în judecată şi hoţul şi google pentru că a îndrăznit să-l pună pe hoţ înaintea mea. MAFIA!!! :))

Pavel

E pe blogspot. L-am raportat la google. Aştept să-i şteargă blogul.