Cât de bune sunt camerele foto de pe Galaxy Note 8

Telefoanele cu 2 camere foto nu mai sunt o noutate, dar contează foarte mult implementarea lor și cât de utile sunt în practică. LG are pe modelele de top o cameră normală și una ultra-panoramică, Huawei una color și una alb negru, dar Samsung a implementat pe Galaxy Note 8 două camere de 12 MP, ambele cu stabilizare optică, ce lucrează împreună și oferă posibilitatea de zoom optic 2X plus focalizare în timp real, foarte utilă dacă vrei să evidențiezi subiectul și să estompezi detaliile. Am scris deja primele impresii, aveți mai jos fotografii și filmări făcute cu Note 8, plus comparații între camere:


Zoomul optic

Partea cu zoom-ul optic e foarte importantă deoarece puțini utilizatori fac diferența între zoom-ul digital, adică procesarea făcută de telefon, care scade din detalii, și zoom-ul real, când lentila face efectiv treaba, fix cum e la aparatele foto. Diferența se observă mai ales când fotografiezi texte, elemente greu de citit, dar și în calitatea detaliilor, fotografiile făcute cu zoom optic sunt clare.

Când zoomezi pe Note 8 aplicația de fotografiere schimbă între cele două camere, prima fiind cu obiectiv wide și deschidere 1.7 și a doua cu teleobiectiv și deschidere 2.4. Pe lângă 2X zoom optic există și 10x zoom digital, dar nu are sens să vă bateți capul cu el, mai bine pozați normal și decupați după aceea secțiunea care vă interesează. În plus la zoom contează mult stabilizarea optică, aici se vede diferența între o poză mișcată și una cu detalii clare. Pozele pot fi făcute în format 4:3, 16:9 sau 8.5:9. Eu prefer 16:9 pentru a le vedea pe tot ecranul atunci când le descarc pe laptop.

Personal mi se pare că am ajuns foarte departe cu camerele foto pe smartphone-uri, practic ca utilizator obișnuit nu mai ai nici un motiv să investești într-o cameră foto profi. Și eu am un DSLR care prinde praful, chiar și în concediu am mers doar cu telefonul și o cameră rezistentă la apă pentru că majoritatea pozelor pe care le fac sunt instant, nu am timp să scot aparatul, să reglez obiectivul, să fac setări.

Filmarea cu Note 8
Încă o chestie faină la Note 8, pe lângă filmarea la rezoluție 4k, este că poți folosi zoomul optic în timp ce filmezi, pentru a apropia imaginea. În plus filmează foarte bine la 4K. Mai jos exemplu de filmări folosind zoomul optic, plus una în 4K cu telefonul ținut în mână, pe bicicletă, ca să vedeți cum e cu stabilizarea.

Camera frontală e de 8 MP, deschidere 1.7, filmează full HD, și suportă HDR, util mai ales pentru poze la exterior, iar dacă vă plac selfie-urile obiectivul încadrează lejer 3 oameni în cadru. Există și un mod de înfrumusețare al imaginilor, vă recomand să nu exagerați cu el pentru că pozele par mult prea false. Camera frontală de pe Note 8 are și multe efecte speciale, filtre pentru selfie-uri, utile dacă vă place Snapchat :).

Idealul meu în materie de camere foto pe telefon ar fi o combinație între ce oferă Samsung și LG acum, adică să pot face cu telefonul și poze panoramice, cum permite LG G6 cu camera ultra wide, dar și poze cu zoom optic, ca pe Note 8. Mai visez un pic, dar între timp Note 8 are printre cele mai bune camere foto din telefoanele testate anul ăsta.

Samsung Galaxy Note 8 e primit în teste prin programul Orange Smartphone Tester, prețul începe de la 595 euro la abonament.

Recomandă prietenilor!3
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Andrei
Vizitator
Andrei

Faina camera, faine si pozele. Singurele chestii care mi se par deranjante la Note 8 e senzorul de amprenta de pe spate, pare cam greu de gasit, era mai simplu daca il puneau sub camera, cum e la LG.

A si pretul, dar sper sa mai scada in cateva luni.

trackback

[…] despre specificații și funcții, ba chiar și eu am făcut un unboxing complet și am pus o mulțime de fotografii făcute cu cele 2 camere, o să mă concentrez pe lucrurile cu care vine în plus față de alte modele de […]