fbpx

Acum mulţi ani când am descoperit pentru prima dată lumea calculatoarelor şi a internetului foloseam pentru vizualiza clipuri video şi filme pe calculator Windows Media Player, care vene implicit cu Windows. Eram tânăr şi fără experienţă, deci aveam o scuză. 🙂

După un timp, când m-am deşteptat am trecut la VLC media player, apoi la MPlayer şi de câţiva ani m-am oprit la BS Player.

BSPlayer video player

Iniţial BS Player era foarte ok: ocupa puţin spaţiu, era uşor de utilizat, puteai alege subtitrarea dorită şi mergea cu toate tipurile de fişiere video. Problema e că de ceva timp încoace player-ul ăsta crapă tot mai des, se blochează şi uneori nici nu merge cu anumite fişiere. Ca orice software, a evoluat, şi asta nu e mereu un lucru bun.

Poate am rămas eu în urmă cu tehnologia, poate sunt media playere mai noi care sunt uşor de utilizat de care nu ştiu eu, pe lângă cele enumerate mai sus. Pentru muzică sunt foarte mulţumit de Aimp (mult mai bun ca Winamp, mi se pare cel mai bun player pentru muzică), dar la video încă caut player-ul perfect.

Voi ce video player folosiţi pentru filme pe calculator? Aveţi recomandări pentru un player bun care să meargă cu toate tipurile de fişiere video şi să nu se blocheze?

RECOMANDĂ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  

22 Comentarii

 1. Eu folosesc de ceva vreme KMplayer. E un player excelent cu o multitudine de optiuni, e gratis, nu se blocheaza si cel mai important e ca reda toate tipurile de fisiere.

 2. Km Player. Merge fără probleme și citește foarte multe formate, inclusiv flv, mov, mkv, redă HD,etc.

 3. La munca folosesc kmplayer, mi se pare un mare consumator de resurse, insa acasa default folosesc media player si/ sau VLC…

 4. Player-ul implicit este GOM Player, care se descurcă cu majoritatea tipurilor de fișiere, inclusiv flash. Pentru filme HD (mkv) folosesc însă KMPlayer

 5. Eu de folosesc pentru video Splash Lite și pentru audio folosesc Spider Player – două programe foarte bune.

   • Media Player Classic nu prea are treaba cu Media Player. Si daca vine insotit de K-Lite Mega Codec Pack, e o bijuterie. N-am intalnit pana acum format video care sa nu-l deschida. Folosesc si recomand!

 6. In ultima vreme pe partea de playere video VLC a evoluat destul de mult. Pe mine ma multumeste. Deschide tot ce vreau, inclusiv fisiere corupte, e free si nu are reclame.

 7. Crystal Player – era super OK din toate punctele de vedere, dar din pacate dezvoltatorii s-ai oprit subit pe la versiunea 1.98 acum cativa ani. Oricum poate fi folosit cu brio chiar daca pare uzat moral (consuma putin, cunoaste toate formatele si nu-ti crapa cand ti-e lumea mai draga cum o face actualul BS Player)

 8. VLC si BSPlayer sunt cele folosite de mine. Fiecare cu plusurile si minusurile lui. Cel mai mult folosesc BSP dar au fost momente (rare ce-i drept) cand a trebuit sa deschid cu VLC.

 9. Avantajul VLC-ului este ca exista o versiune mobila a sa….care se poate instala local pe un stick…si poti sa-l folosesti oriunde pe ce calculator vrei. De exemplu pe calculatoarele de la munca…unde in corporatii ai drept doar de user si nu poti instala BSplayer….

 10. Incearca KMPlayer. Se comporta foarte bine cu toate formatele video, chiar si cu mkv-urile.

 11. nelu badea Reply

  Ma refer la variante free:pt audio:AIMP ,iar pt video:Gom .

Lasă un comentariu